Steam, επιχειρεί να χτυπήσει το Twitch με δική του game streaming υπηρεσία

Η διάσημη πλατφόρμα παιχνιδιών PC, Steam, προσθέτει μια νέα λειτουργία stream με την οποία μπορείς να μεταδώσεις live video των παιχνιδιών που παίζεις. Αυτή η κίνηση είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που προσφέρει ήδη το Twitch, το οποίο τον περασμένο Σεπτέμβριο αγοράστηκε από την Amazon για 970 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή την στιγμή το Steam έχει πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς, σχεδόν τους διπλάσιους από τους 60 εκατομμύρια επισκέπτες που έχει κάθε μήνα το Twitch.

Το Steam έχει αναπτυχθεί από την Valve και δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να αγοράζουν, να παίζουν και να σχολιάζουν παιχνίδια που έχουν δημιουργηθεί από χιλιάδες developers. Έχει εξελιχθεί στον πιο δημοφιλή τρόπο για να αγοράζει κάποιος παιχνίδια για Windows PC, αλλά προσφέρει επίσης παιχνίδια για Mac και Linux.

Η νέα υπηρεσία ονομάζεται Steam Broadcasting και είναι προσβάσιμη με 3 τρόπους δίνοντας στον κάθε χρήστη αρκετές επιλογές όσον αφορά στο ποιος θα μπορεί να παρακολουθήσει το stream του. Επιπλέον είναι δυνατός ο σχολιασμός καθώς και η αποστολή μηνυμάτων κατά την διάρκεια του stream. Προς στιγμήν δεν υπάρχει επιλογή αποθήκευσης του stream για παρακολούθηση αργότερα και οι παίκτες δεν έχουν κάποια επιλογή για να κερδίσουν χρήματα από αυτή την δραστηριότητα, πράγματα που το Twitch προσφέρει. Αυτό έχει ένα καλό όμως για τους θεατές καθώς δεν είναι αναγκασμένοι να δουν διαφημίσεις πριν μπουν στο stream.

steam broadcasting, Steam, επιχειρεί να χτυπήσει το Twitch με δική του game streaming υπηρεσία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fnatic Gosu

σαν φαν του gaming θεωρω θα ειναι μια αποτυχημενη προσπαθεια γιατι ολες οι μεγαλες εταιριες παιχνιδιων και κυριως LoL(league of Legens)*εχει κλειση συμβολεω με twitch για το παγκοσμια το ευρπαικο,το αμερικανικο και γενικα για ολα τα τουρνουα(650.000 viewers στον τελικο του παγκοσμιου)….και επισης με το Global Offensive..που κανουν πολλα στρεαμ και εκει μαλλον θα αποτυχυν..Αλλη εταιρια που προσφερει σε καποιον να κανει στρεαμ ειναι η Azubu…

Sot11

Fnatic gosu, δεν αφήνεις λίγο το gaming να ανοίξεις κάνα βιβλίο; Λέω εγώ τώρα…

George

Αν μπορώ να το κάνω απτην εφαρμογή Android θαναι ωραίο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Gear Steam Valve

H Valve ανακοίνωσε το Steam Deck OLED με βελτιωμένη οθόνη και διάρκεια μπαταρίας

Η Valve ανακοίνωσε το Steam Deck ΟLED, την νέα αναβαθμισμένη έκδοση της φορητής κονσόλας, που θα γίνει διαθέσιμη τις επόμενες ημέρες.

Games Steam

Steam: Πλέον μπορείτε να δοκιμάζετε δωρεάν τα παιχνίδια – Πρώτος τίτλος το Dead Space

Το Steam κυκλοφορεί μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει την προσφορά δωρεάν δοκιμών περιορισμένου χρόνου για τα παιχνίδια.

Internet Steam Valve

Steam: Μπορεί πλέον να μεταφέρει παιχνίδια μέσω του τοπικού δικτύου

Εάν έχετε εγκαταστήσει ένα παιχνίδι στο pc σας και θέλετε να το παίξετε σε άλλο μηχάνημα, μπορείτε να το μεταφέρετε από τη μία συσκευή στην άλλη χωρίς να κάνετε εκ νέου λήψη αρχείων.