Street Fighter IV Review

Μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, η Capcom επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο τη σειρά Street Fighter, μέσω του τρίτου κανονικού sequel. Το “επιχειρεί” όμως είναι λάθος λέξη. Δε χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς το παιχνίδι καταφέρνει, χωρίς να ιδρώσει, να κατακτήσει τις καρδιές όλων μας. Και το γιατί είναι πολύ απλό: γιατί είναι ένα άψογο fighting game, γιατί δε διστάζει να διατηρήσει τις ρίζες του, γιατί προσφέρει άφθονες ώρες διασκέδασης. Γιατί πολύ απλά είναι ένα Street Fighter!

, Street Fighter IV Review

Χωρίς περιττά λόγια, λοιπόν , το Street Fighter IV αφηγείται μια ακόμα διεξαγωγή του Παγκόσμιου Τουρνουά μαχητών, και πιο συγκεκριμενα τις ιστορίες, ή μάλλον τους λόγους για τους οποίους οι 25 συνολικά χαρακτήρες του παιχνιδιού έλαβαν μέρος σε αυτό. Στο σύνολο του, το Arcade mode, που είναι ουσιαστικά η μετενσάρκωση της έκδοσης του παιχνιδιού από τα arcades στις κονσόλες, δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο, αφού η διαδικασία είναι χιλιοειπωμένη: διαλέγετε ένα χαρακτήρα, ρίχνετε ανελέητο ξύλο σε οκτώ αντίπαλους, και game over.

Βέβαια αυτό δε με ενόχλησε ούτε κατά διάνοια, αφού η Capcom έκανε θαύματα στον τομέα του γενικότερου gameplay. Και ξεκινάω από το πιο βασικό, τους χαρακτήρες. Συνολικά στο παιχνίδι είναι διαθέσιμοι 25 χαρακτήρες, εκ των οποίων οι 21 είναι πρόσωπα γνωστά από το παρελθόν, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις (Crimson Viper, Abel, El Fuerte, Rufus) είναι νέες προσθήκες. Οι χαρακτήρες είναι… ένας και ένας, έχουν δηλαδή διαφορετικό στιλ μάχης και διαφορετικές κινήσεις, αλλά πάντα μέσα στα όρια ενός Street Fighter. Εν τέλει, οι χαρακτήρες που υπάρχουν στο παιχνίδι ικανοποιούν επιτυχώς όλα τα γούστα, από τα πιο απλά μέχρι και τα πιο σύνθετα, αφού οι προγραμματιστές, πέρα από τις απλές κινήσεις, προσέθεσαν στο παιχνίδι και μερικές ιδιαίτερων ειδών.

Διαβάστε ολόκληρο το χορταστικό review στο Game 2.0

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.