Super Mario, Ο υδραυλικός έγινε 25 χρονών

Το 1985, η ομάδα του Shigeru Miyamoto στη Nintendo σχεδίασε ένα καινοτόμο νέο παιχνίδι. Ονομαζόταν Super Mario Bros. Σήμερα, η σειρά παιχνιδιών Super Mario series έχουν πουλήσει περισσότερα από 240 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως κάνοντάς το έτσι το πιο ευπώλητο παιχνίδι όλων των εποχών.

Οι τίτλοι της σειράς Super Mario είναι σημεία αναφοράς των τεχνολογικών καινοτομιών στο gaming. H 2D side scrolling περιπέτεια Super Mario Bros. στο NES ήταν αυτή που πήγε το platform gaming ένα βήμα πιο πέρα από πριν. Για πρώτη φορά εξερευνήσαμε ελεύθερα τον κόσμο του 3D gaming στο Super Mario 64 και στο Super Mario Galaxy 1 και 2, είδαμε το 3D gaming να επεκτείνεται σε μια φαντασμαγορική περιπέτεια χωρίς όρια.

, Super Mario, Ο υδραυλικός έγινε 25 χρονών

Super Mario – Σημεία Σταθμοί
1985 – Το Super Mario Bros. για την κονσόλα Nintendo Entertainment System (NES) έκανε την εμφάνισή του στην Ιαπωνία με πρωταγωνιστή τον Mario στην πρώτη του περιπέτεια. Το παιχνίδι κατέκτησε μια θέση ανάμεσα στα παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, πουλώντας 40 εκατομμύρια αντίτυπα. Σήμερα το Super Mario Bros. είναι ένα από τα πιο ευπώλητα παιχνίδια όλων των εποχών, με πάνω από 240 εκατομμύρια πωληθέντα αντίτυπα παγκοσμίως.
1988 – Ο Mario πηγαίνει στον ουρανό ! Με ένα ειδικό Super Leaf του Tanooki suit και μια συναρπαστική παράταξη από αστείες μεταμφιέσεις. Οι παίκτες νιώθουν την εμπειρία του ιπτάμενου Mario flying στο Super Mario 3 για την NES.
1989 – Λανσάρετε το Game Boy με το Super Mario Land, προωθώντας τον Mario στην πιο δημοφιλή κονσόλα στον κόσμο.
1990 – Στο Super Mario World για την κονσόλα Super Nintendo Entertainment System (SNES), οι θαυμαστές γνωρίζουν τον χαρακτήρα του αξιαγάπητου δεινόσαυρου Yoshi, ο οποίος έγινε γρήγορα ένας εξαίρετος φίλος για τον Mario.
1993 – όλοι οι κλασικοί τίτλοι του Mario classics σε μια υπέροχη συλλογή – το Super Mario All-Stars λανσάρετε για το SNES προς ευχαρίστηση των θαυμαστών του.
1996 – Ο Mario γίνεται 3D! Ο Mario γίνεται ο πρώτος χαρακτήρας σε video game που έχει κίνηση σε 360 μοίρες, σε περιβάλλον 3-D στο Super Mario 64 για την κονσόλα Nintendo 64.
2001 – Ο Mario εμφανίζεται στο δικό του παιχνίδι το Super Mario Advance series στο Game Boy Advance.
2002 – Το Super Mario Sunshine σημειώνεται ως το πρώτο πραγματικό παιχνίδι με τον Mario game στο Nintendo GameCube. Στον Mario έχει δοθεί ελευθερία κινήσεων καθώς προσπαθεί να καθαρίσει το Delfino Island.
2003 – Ένα από τα πιο θρυλικά παιχνίδια πλατφόρμας όλων των εποχών έρχεται στην μικρή οθόνη ως Super Mario Advance 4: Super Mario Bros 3. Δημιουργήθηκε έπειτα και για το Game Boy Advance.
2006 – Λανσάρεται το New Super Mario Bros. για το Nintendo DS το οποίο έφτασε τα *22.49 εκατομμύρια πωλήσεις αντιτύπων παγκοσμίως (*ως το τέλος του Μαρτίου 2010).
2007 – Το Super Mario Galaxy για το Wii τολμά να τοποθετήσει τον Mario στο διάστημα, έχοντας 3D πλατφόρμα σε μια νέα σφαιρική διάσταση και καινοτόμα χρήση της βαρύτητας.
2009 – New Super Mario Bros. Wii. Η κλασική 2D περιπέτεια έρχεται για το Wii και για πρώτη φορά στην ιστορία του Super Mario δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να συνεργαστούν ή να ολοκληρώσουν την πίστα σε συνεργασία με άλλους 4 παίκτες.
2010 – Το Super Mario Galaxy 2 πηγαίνει τον Mario πάλι στον γαλαξία , σε μια συνέχεια του παιχνιδιού Super Mario Galaxy (2007). Με την επιλογή να παίξετε ως ο αδερφός του Mario, Luigi, σε κάποια επίπεδα και με πρωταγωνιστικό ρόλο για τον αξιαγάπητο Yoshi, αυτό το παιχνίδι τείνει να χαρακτηριστεί ως ένα από τα κλασικά της σειράς.

Σημείωση: ‘Ολες οι ημερομηνίες είναι βασισμένες στην παγκόσμια ημέρα κυκλοφορίας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στέλιος

25 Χρώνια Mascot της Nitendo…
25 Χρώνια, σώζει συνέχεια την ίδια καταραμένη πριγκίπισσα…
25 Χρώνια αξύριστος…

14 Χρώνια στην δικιά μου μνήμη,
ένα απο τα πρώτα παιχνίδια που έπαιξα όταν ήμουν 6 (SM64).

Ας ελπίσουμε οτί θα συνεχίσει έτσι και οτί δεν θα παρακμάσει
όπως άλλοι χαρακτήρες έπαθαν.

Ερωτοκριτος

χρονια* 🙂

και οντως οποιος πει οτι οταν ακουει σουπερ μαριο, δεν γεμιζει μνημες, λεει απλα ψεμματα, η δεν εχει ασχοληθει ποτε με παιχνιδια.

θυμαμαι το nes+snes που μου ειχε δωσει ο ξαδερφος μου και το ειχα λιωσει. οταν καλα καλα δεν ηξερα πως να πιανω το χειριστηριο

thanos

25 χρόνια αξύριστος χαχαχαχα!!!!

giannis

καλα Στελιο μας εβγαλες τα ματια με τα χρονια
anyway που λενε στο χωριο μου!παιχνιδαρα απο τις πολυ λιγες ομως,αν ειχα να διαλεξω ενα ολων των εποχων θα ηταν σιγουρα μεσα στις 2-3 επιλογες μου

loula

ο μαριο μου εμαθε να παιζω ηλεκτρονικα παιχνιδια :’ )
we <3 you mario!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.