Minecraft: Η Τουρκία θέλει την απαγόρευσή του επειδή είναι βίαιο

Σε μια απρόσμενη και αδικαιολόγητη κατά πολλούς κίνηση, προχώρησε το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής της Τουρκίας, το οποίο θεωρεί Minecraft (το γνωστό παιχνίδι με τα τουβλάκια), ως πολύ βίαιο για τα παιδιά και θα ζητήσει από το δικαστήριο την απαγόρευσή του.

Επειδή το Minecraft έχει Survival Mode στο οποίο πρέπει να υπερασπιστείς τον εαυτό σου από επιθέσεις zombie-like Mob και κάποιες φορές πρέπει να τα σκοτώσεις, η Τουρκία θεωρεί ότι αυτό μπορεί να κάνει τα παιδιά να μπερδέψουν το παιχνίδι με τον πραγματικό κόσμο και να θεωρούν ότι το να βασανίζεις ζώα, δεν προκαλεί πόνο και είναι επιτρεπτό. Επιπλέον, θεωρείται ότι το παιχνίδι προκαλεί κοινωνική απομόνωση στο παιδί.

Ωστόσο, το Υπουργείο δεν μπορεί να επιβάλει την απαγόρευση και θα χρειαστεί την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. H Τουρκία δεν έχει δείξει στο παρελθόν ανάλογη συμπεριφορά με το να θέλει απαγόρευση παιχνιδιών. Έχει όμως δείξει τις προθέσεις της στο να ελέγξει το διαδίκτυο με την προσωρινή απαγόρευση του Twitter και του YouTube πέρσι, αλλά και με την απαίτηση από το Facebook να απαγορεύσει συγκεκριμένες σελίδες που προσέβαλαν τον προφήτη Μωάμεθ, στις αρχές του 2015.

minecraft τουρκία, Minecraft: Η Τουρκία θέλει την απαγόρευσή του επειδή είναι βίαιο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Φαντάζομαι τι θα πουν τα τσιράκια του Ερντογάν θα πουν για τα gta. Democracy in action.

Alex

Οντως.. Θα βασανιζουν τετραγωνα ζωακια..
Λευτερια στα τετραγωνα ζωα!

Δηλαδη με την ιδια λογικη το 80% + των ηλεκτρονικων παιχνιδιων πρεπει να απαγορευτουν..
α, και σειρες στην TV και ριαλιτι και τηλεπαιχνιδια κλπ, κλπ!

Επισης δεν καταλαβα ΠΩΣ θα το απαγορευσουν?
Θα γκρεμιζουν την πορτα μικρων ανυποψιαστων παιδιων που παιζουν Minecraft και θα τους σπανε την παιχνιδομηχανη και την TV?
Ή θα τα δενουν χειροπόδαρα και θα τα πανε στην κεντρικη πλατεια για λυθοβολισμο?

Πρεπει να καταλαβουν οτι καποια πραγματα δεν γίνονται σε αυτες τις εποχες..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Minecraft

Minecraft: Έγινε το πιο επιτυχημένο παιχνίδι στην ιστορία με 300 εκ. αντίτυπα

Το Minecraft κλείνει τα 15 την ερχόμενη χρονιά αλλά παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές, έχοντας πουλήσει πλέον περισσότερα από 300 εκ. αντίτυπα.

Games featured Minecraft PlayStation

Πόσες ώρες ύπνου τον χρόνο χάνουν οι gamers;

Ωραίο το gaming, αλλά απαιτεί χρόνο, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που μελέτησε τις χαμένες ώρες ύπνου εξαιτίας του.

Games Android Gear VR iOS

Minecraft: Τέλος υποστήριξης GearVR, Windows 10 Mobile και άλλων

Αν είστε συνδρομητές της υπηρεσίας Realm σε κάποια από τις παραπάνω πλατφόρμες, θα πρέπει να ζητήσετε refund μετά το τέλος της υποστήριξης.

Games Minecraft Windows 10

Minecraft: Τρέχει Windows 95 και παίζει Doom με νέο mod

Το νέο VM Computers Mod επιτρέπει τους χρήστες να παραγγείλουν εξαρτήματα για PC από δορυφόρο σε τροχιά γύρω από έναν κόσμο του Minecraft.