Blitz, Η αγορά μεταχειρισμένων video games είναι μεγαλύτερη απειλή από την πειρατεία

Πολύς λόγος γίνεται για την πειρατεία και το πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι για την βιομηχανία των video games, όμως οι εταιρίες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δεν είναι το μόνο που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Φυσικά και αναφερόμαστε στην αγορά μεταχερισμένων παιχνιδιών, την οποία πρώτη η ΕΑ προσπαθεί να περιορίσει με το φρεσκοανακοινωμένο Online Pass και το πρόγραμμα VIP για το DLC.

, Blitz, Η αγορά μεταχειρισμένων video games είναι μεγαλύτερη απειλή από την πειρατεία

Με αφορμή τα παραπάνω, η Blitz Games (Dead to Rights: Retribution) εκφράζει μία πολύ ενδιαφέρουσα άποψη: η αγορά μεταχειρισμένων είναι μεγαλύτερη απειλή από την πειρατεία, τουλάχιστον στις κονσόλες. Όπως μας λέει, με βάση στοιχεία που δείχνουν ότι τα μεταχειρισμένα παιχνίδια αλλάζουν χέρια έως και τέσσερις φορές, τα έσοδα των εταιριών θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα. Γι αυτό και το στούντιο πιστεύει ότι στο μέλλον όλοι θα στραφούν στα digital downloads, προκειμένου να εξαλείψουν αυτό το πρόβλημα. Η ΕΑ κάνει την αρχή. Άραγε οι άλλοι θα ακολουθήσουν;

Online Pass
Η ΕΑ γενικεύει τον πόλεμο εναντίον της αγοράς μεταχειρισμένων παιχνιδιών (της), κόβοντας πλέον την δωρεάν πρόσβαση των κατόχων τους σε ολόκληρους τομείς, όπως το multiplayer. Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι χρήστες επερχόμενων τίτλων της EA Sports για PS3 και Xbox 360, πρέπει να ενεργοποιήσουν το απαιτούμενο «πάσο» για να παίξουν online. Το επονομαζόμενο Online Pass περιλαμβάνεται σε κάθε νέο παιχνίδι, αφορά μόνο αυτό και μπορεί να ενεργοποιηθεί μία φορά, που σημαίνει ότι αν τσιμπήσετε μεταχειρισμένο με χρησιμοποιημένο κωδικό Online Pass, πρέπει σκάσετε 10 δολάρια/ ευρώ για να αποκτήσετε άλλο και να μπορείτε να παίξετε online. Προσφέρεται επίσης ένα trial επτά ημερών για να δοκιμάσετε το multiplayer του εκάστοτε τίτλου. Η αρχή θα γίνει με το νέο Tiger Woods. Πρόκειται για στρατηγική ανάλογη με τους κωδικούς VIP για το DLC, που έχουμε δει σε πρόσφατα παιχνίδια της ΕΑ όπως το Bad Company 2.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geoper2

Αν είναι δυνατόν και νόμιμος να θες να είσαι πάλι πρέπει να πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλά σου αντί να κάθονται να βγάζουν καινούργια anticheating , μπορούν απλά να χαμηλώσουν λίγο τις υπερβολικές τιμές που έχουν βάλει ώστε να προτιμάει ο κόσμος τα αυθεντικά

Μα είναι ηλίθιο! Είναι δυνατόν, να μην έχω δικαίωμα να πουλήσω ένα παιχνίδι που έχω σταματήσει να παίζω; Ή να μην μπορώ να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο;

Φανταστείτε τι θα γινόταν, εάν οι εταιρίες αυτοκινήτων απαγόρευαν το service ή τα βενζινάδικα δεν έβαζαν βενζίνη σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα…

Αυτό λέγεται αλητεία.

Λευτέρης28

Τραγικό …………πόσο στόκοι μποροί να είναι??? ……Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν ότι με τέτοιες τιμές ο κόσμος δεν αγοράζει…… Γι αυτό μία είναι η λύση , επειδή μας τα έχουν κάνει τσουρέκια να πέσει ενα γερό τσιπάρισμα σε όλα τα ps3 και xbox 360. Να δούμε μετά τι θα κάνουν……Πάντως λυπάμαι όσους θέλουν να παίζουν games online, αναγκαστικά θα αγοράζουν τα αυθεντικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.