10 χρόνια Xbox, To ιστορικό λανσάρισμα σε εικόνες

10 χρόνια έχουν πλέον συμπληρωθεί από την 15η Νοεμβρίου 2001, την ιστορική μέρα που κυκλοφόρησε το πολυαγαπημένο Xbox στην Αμερική. 10 χρόνια, που φαντάζουν… αιώνας. Εντελώς διαφορετική εποχή τότε, με τον κόσμο να ασχολείται με τον «πόλεμο» του Μπους κατά της τρομοκρατίας λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου, και να παίζει… PS2.

Αν μπορούσε κάποια εταιρία να τα βάλει με την βασίλισσα τότε Sony, αυτή ήταν η Microsoft. To Xbox βγήκε το Νοέμβριο του 2001 στην Αμερική και την άνοιξη του 2002 στην Ευρώπη, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία – όχι ιδιαίτερα θετική για την ίδια την κονσόλα, αλλά σίγουρα για την παρουσία της Microsoft στο console gaming. Δείτε ορισμένες εικόνες από το λανσάρισμα του Xbox παρακάτω και τσεκάρετε περισσότερες εδώ. Τι αναμνήσεις έχετε από την πρώτη κονσόλα της MS;

, 10 χρόνια Xbox, To ιστορικό λανσάρισμα σε εικόνες

, 10 χρόνια Xbox, To ιστορικό λανσάρισμα σε εικόνες

, 10 χρόνια Xbox, To ιστορικό λανσάρισμα σε εικόνες

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Iraklis

XBOX FTW.
Eιδικά με swaped cpu (tualatin 1,4GHz) και ram upgrade έκανε παπάδες.

ΔημητηςΔημου

Ε, εδω πρέπει να σχολιάσω. Το XBox μου είναι ακόμα συνδεδεμένο στην τηλεόραση μου και ώρες ώρες λιώνω στο Midtown Madness 3 και στο Halo 🙂 Καταπληκτικη κονσόλα και πολυ πιο δυνατη απο το PS2 με καινοτόμα χαρακτηριστικά οπως πχ σκληρό δίσκο. Ο δισταγμος των περισσότερων εταιρειών να βγάλουν παιχνίδια για μια κονσόλα αντίπαλο του PS2 το <> σχετικα.
Btw Κώστα την Κυριακη θα ερθω στο workshop με την ελπίδα να δω το επόμενο μου κινητό (Samsung Galaxy Nexus :D). Βάλε αλλα 2 άτομα στο σύνολο 🙂

Γιωργος Αγριανιτης

Αααχ…φοβερη κονσολα!ακομα την εχω!!(χαλασμενη δυστυχως…)
Ακομα και αν το pc ειναι η μεγαλυτερη μου προτιμηση οταν παιζω και ακομα αν οι επομενες κονσολες ειχαν καλυτερα γραφικα,το xbox το πρωτο ακομα εχει μια θεση στην καρδια μου,την αγαπησα αυτην την κονσολα…:)
κριμα που επεσε τοσο νωρις η υποστηριξη απο την μαμα microsoft…://

Τhanos

Το έχω από το 2004!! Αθάνατο!!

efraim

Παρα πολυ καλη. με το xbmc εχεις ενα ομορφο ολα σε ενα μηχανακι

bill1989

Ακομα παιζω και παει σφαιρα!! Ιστορικη κονσιλα!! Χαχα

chris0v

την εχω και εγω και ειναι η καλυτερη κονσολα

Xrhstos

Ήμουν από τους πρώτους που αγορασα το πρώτο Xbox το 2001 με το που έμαθα ότι ήρθε στην Ελλάδα και ειχα πάθει πλάκα τότε πολύ καλό και θυμάμαι ότι μαζί με το Xbox είχα αγοράσει και το HALO και συνεχίζω φυσικά να έχω το Xbox 360 άλλο εργαλείο.

Sotos73

Τι μου θύμησες Κώστα!!!! Έκανα να βγω 6 μήνες !!!!είχα κολλήσει με το halo !!!!!

Bakos360

κονσόλα που ευτυχώς με έκανε να ξεκολλήσω από την sony!
Fan του ps1 έφτασε η στιγμή να πάρω αυτό το πολυπόθητο ps2 που τόσο μα τόσο ήθελα τότε!
και το πήρα λοιπόν…το ps2 slim….και σε μια βδομάδα μου διαλύθηκε..(αστεία ιστορία) και τότε ξενερωμένος στο full αγόρασα το xbox!ε και η ζημιά έγινε..xbox 360 και περιμένω την επόμενη κίνηση της MS..
Best console ever (να είχε και free το live θα ήταν ακόμα πιο τέλεια)
(δηλώνω ένοχος πάντως γιατί ξανά αγόρασα ps2 slim έτσι για το γαμώτο και το “απωθημένο” και να μπει στην συλλογή μου (και για έπαιζα και λίγο FF10 :$) που πλέον έχει να μπει σε λειτουργία 1-2 χρόνια)

Γιωργος Μ

halo=epic game για την εποχη του!!!πολυ μπροστα….

Παπαδοπουλος Γιωργος

Κατοχος xbox και μετανιωμενος καθως τα games στο ps2 ηταν πολυ μα πολυ περισσοτερα.. Στη συνεχεια κατοχος 360 που πωληθηκε γτ ps3 και Blue Ray ηταν ο γαμος που με κερδισε.. Ηταν ενα εκπληκτικο add-0n στο ηδη εκπληκτικο home theater μου.. Περιμενοντας τις επομενες κινησεις των PS4 Xbox 720? θα διαλεξω αναλογως αλλα κατι μου λεει μιας και το ps4 θα παρουσιαστει αργοτερα οτι παλι θα εχει την ισχυροτερη κονσολα!!

babalos

NINTENDO MONO……..

spyrosrotary

Αν και γιαπωνεζοφιλος σε ολα τα πραγματα για το xbox εχω να πω οτι ειναι μακραν καλυτερη κονσολα απο το ps και ας μην μου αρεσει να το λεω!Η Sony επαιζε μονη της για πολλα χρονια αλλα τωρα ειναι διαφορετικα τα πραγματα!Υπαρχει ανταγωνισμος και αυτο ειναι καλο για εμας τους καταναλωτες!Ανυπομονω να δω τις καινουργιες κονσολες!Ηδη με αυτες υπαρχουν παιχνιδια που σε κανουν και αναρωτιεσαι τι θα ακολουθησει!

bec

Αναλογα με τους επεξεραστες που θα εχουν και την ευκολία προγραμματισμου παιχνιδιων πανω τους θα πανε και αναλογα η επομενες κονσολες,το ps3 μου αφησε πικρία περα απο τα θρυλικα uncharted,το xbox παλι με το kinect ειναι κορυφη.Παντως τα πρωτα διαφημιστικα του xbox μου ειχαν κανει εντυπωση,το επομενο xbox δε θα ειναι σκετη κονσολα λογικα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.