Xbox One, έσπασε την κυριαρχία του PS4 με 1.2 εκατομμύρια πωλήσεις

Εδώ και πολύ καιρό βλέπουμε τη Sony να ηγείται των πωλήσεων με το PlayStation 4, και τη Microsoft να προσπαθεί να την φτάσει με το Xbox One, όπως φαίνεται τελικά κατάφερε να την ξεπεράσει. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία πωλήσεων, το Xbox One σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση σε για τον Νοέμβριο.

Η περίοδος των εκπτώσεων λειτούργησε υπέρ της Microsoft που σύμφωνα με το Geekwire έφτασε στα 1.2 εκατομμύρια κονσόλες.

Ο Mike Nichols, Xbox VP του τμήματος marketing, επιβεβαίωσε την νίκη λέγοντας ότι ο Νοέμβριος έδωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων για το Xbox One και ότι ήταν η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αριθμοί ήρθαν έναν μήνα μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι η κονσόλα της έφτασε τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις ενώ είχε ανακοινώσει και 50 δολάρια έκπτωση στην τιμή. Από την άλλη η Sony έχει μείνει σταθερή στα 399 δολάρια με επίσημη τιμή για το PS4, περιμένουμε όμως να δούμε αν η άνοδος της Microsoft την οδηγήσει σε πτώση τιμής.

Κατά τη διάρκεια των Black Friday και Cyber Monday η Microsoft ήρθε με επιθετική τιμή στα 329 δολάρια, οπότε σίγουρα μεγάλο μέρος των πωλήσεων θα ήρθε από κει. όμως δεν έχουμε ακόμη τα νούμερα για το πως τα πήγε η Sony.

Ως συνήθως η Nintendo έμεινε έξω από τον ανταγωνισμό Microsoft-Sony αλλά να πούμε ότι το Super Smash Bros. για Wii U πούλησε σχεδόν 710.000 κομμάτια, αν και κυκλοφόρησε 21 Νοεμβρίου.

xbox one passes ps4, Xbox One, έσπασε την κυριαρχία του PS4 με 1.2 εκατομμύρια πωλήσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
PANAGIOTIS

Έτσι για να φενεται η δουλειά που γίνεται και θα δουμε πολλές εκπλήξεις στο μέλλον πράγματα που δεν τα περιμένουμε ο χρόνος παντα δείχνει Καλές γιορτές σε όλη την παρέα

nikmour

Αυτές είναι εκπτώσεις (black friday) όχι όπως εδώ που ανεβάζουν τις τιμές 10 ημέρες πριν.

Panos7GR

Εμ… Λογικό για Αμερική. Παπούτσι απ τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμενο δε λέμε;

Nickolas

Καλά εννοείται με 329 δολάρια (μετάφραση 329 ευρώ στην Ευρώπη) και δυο τρία παιχνίδια που το έδιναν θα το έπαιρνα με τη μια, πολύ καλή τιμή. Για να δούμε τέτοιες τιμές εμείς εδώ πρέπει να περάσουν δυο τρία χρόνια.
Βέβαια και τα 400 ευρώ με τα δύο assasin’s creed που το δίνουν στη χώρα μας δε το λες υψηλή τιμή.
Πάντως τη Microsoft την παίρνει να κάνει τέτοιες κινήσεις έχει “πλάτες” οπότε σε καλό του καταναλωτή βγαίνει. Από την άλλη πλευρά για τη Sony είναι πιο δύσκολο να κάνει μειώσεις, ωστόσο και να μπορούσε κατά τη γνώμη μου αμφιβάλλω αν θα ήθελε, ειδικά με τέτοια επιτυχία που έχει το ps4, θα το τραβήξει όσο μπορεί και μετά θα κάνει τη μείωση.
Κάτι πάντως που με έχει χαλάσει με τη sony είναι που τους τελευταίους μήνες δε βλέπω να δίνει πολύ καλούς τίτλους με το plus, μάζεψε τα προηγούμενα χρόνια κόσμο και τώρα που έδεσε το γάιδαρό της, τσιγκουνιές :p

Στεφουκος

Εγω ψηφιζω την πιο ρεαλιστικη αγορα κονσόλας WIIU

manolinio7

ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.. IPHONE KAI XBOX.. (TA MEΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..) Η SONY EINAI KOΡΥΦΗ ΣΤΑ VIDEOGAMES ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ.. THE END..

tech21man

Πω πω πονος απο μερικους. τσ τσ κατινιες. Ρουφηξτε αυγο, xbox και forza “φιλε”. In your face (panos και manolinio)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.