Xbox Scorpio: Το νέο Xbox έρχεται και θα είναι ταχύτερο από το PS4 Neo

Όλες οι πληροφορίες θέλουν τη Microsoft να ανακοινώνει μια ριζικά ανανεωμένη κονσόλα Xbox η οποία μέχρι στιγμής έχει την κωδική ονομασία Scoprio.

Αυτό το νέο Xbox θα έχει δυνατότητα εξόδου σε ανάλυση 4Κ, θα είναι τέσσερις φορές πιο δυνατό από το σημερινό Xbox One, ενώ με βάση τα όσα αναφέρουν διάφορες διαρροές, θα είναι τουλάχιστον μιάμιση φορά ταχύτερο από το επερχόμενο PlayStation 4 Neo της Sony το οποίο αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στόχος της Microsoft για το νέο Xbox είναι το 4Κ gaming και οι πληροφορίες το θέλουν να κυκλοφορεί στην αγορά κάποια στιγμή μέσα στο 2017, μάλλον το δεύτερο εξάμηνο. Ταυτόχρονα οι πληροφορίες θέλουν το νέο Xbox να έρχεται με υποστήριξη για το Oculus RIFT με στόχο να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο PlayStation VR που έχει ανακοινώσει η Sony.

Αν και ακόμα είναι αρκετά νωρίς κάποιες πληροφορίες μιλούν για 4Κ gaming το οποίο θα γίνεται upscale από το 1080p, ενώ άλλες θεωρούν ότι για να υποστηρίζει το Oculus RIFT θα είναι ικανό το νέο Xbox για τουλάχιστον 4Κ gaming στα 30fps.

Ας κάνουμε λίγες ημέρες υπομονή μιας και στην Ε3 ίσως υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Xbox Scorpio, Xbox Scorpio: Το νέο Xbox έρχεται και θα είναι ταχύτερο από το PS4 Neo

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John S.

Μάλλον εννοείται 50% ταχύτερο γιατι το neo σύμφωνα με τις φήμες θα ειναι γύρω στα 4.2 οπότε τα 6 terraflops που λέει η πηγη ειναι 50%.

Νωντας

Πολυ καλα νεα οντως,απλα 4Κ gaming ουτε με σφαιρες δε θα παιζει στα 30 καρε αλλα ουτε καν στα 20..Στο 1080p θα σκιζει ναι!!

alien

ρε παιδια ποτε ειναι αυτη η Ε3 ολοι μιλανε για αυτη και την ημερομηνια κανεις δε τη λεει

ΚωσταςD.

14 του μηνα…

Saliva

Γελάει ο κόσμος με Sony & Microsoft

Αιμίλιο

Το μιάμιση φορά ταχύτερο πανέξυπνε @John s. Αυτο σημαινει. Ούτε βασικές γνώσεις δημοτικού δεν έχουν οι Έλληνες πολίτες πια….

One

χαχαχα εκει που έκραζε τώρα λέει οτι θα το κάνει με καλύτερα specs. Α ρε Microsoft πως φαίνεται ότι είσαι εταιρία software…

John N

@Αιμιλιο εισαι για γελια. Μαλλον εσυ δε ξερεις τι καταλαβαινεις με την υποτυπωδη νοημοσυνη σου. Αμα ελεγε ειναι 50% ταχυτερο σημαινει πως εχει μια μιση φορα την ισχυ του ps4. Αλλα λεει πως ειναι 150% ταχυτερο, οποτε ο john s εχει δικιο. Επισης να το κοιταξεις αυτον τον ψευτο-υπερηφανισμο γιατι ετσι και φαινεται μια απαξια προς την πατριδα σου. Αμαν πια με τους εξυπνακιδες

panagiotis

@jonh leei 1,5 fora taxutero apa einai 50% taxutero kalutera na mh les anohsies

παπαροκας tiamat

Τελικα αν κρινουμε απο την ισχνή αντοχη στο χρονο που ειχαν τα xbox one και ps4 μονο nex gen δεν ηταν τελικα οταν βγηκαν!

Νext gen θα ηταν αν διναν το κατι παραπανω

John S.

@Αιμιλιε εαν έλεγε ότι θα έχει μιάμιση φορα ΤΗΝ δύναμη του ps4 neo τότε ναι θα συμφωνούσαμε αλλα λέει μιάμιση φορά ΤΑΧΥΤΕΡΟ.Αν το αυτοκίνητό σου έχει τελικη 100 και το δικο μου 150 θα σου που το δικό μου είναι 1,5 φορα πιο γρήγορο??

Αλέξανδρος

Αυτό είναι καραγκιοζιλίκι και από τις δυο εταιρείες ότι και να λέμε. Ακυρώνουν ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα για τα μηχανήματα τους για να τους κάνουν απλά μια αναβάθμιση; Και λοιπόν; Υποτίθεται αγοράζουμε κονσόλα μια φορά στα 10 χρόνια (παράδειγμα) για να την παλέψουμε μέχρι να βγει το επόμενο μοντέλο που θα έχει τρομερή αναβάθμιση συγκριτικά με το προηγούμενο και τώρα θέλουν να τα τσεπώσουν με νέα μηχανήματα που θα παίζουν τα ίδια παιχνίδια με πριν; Εδώ κρα κάνει ο κόσμος να πέσει η τιμή τους για να μπορεί να πάρει… Και στο κάτω κάτω (μην γελιόμαστε μεταξύ μας) για κάθε ένα καλο παιχνίδι σε γραφικά και σε gameplay βγαίνουν και 10 παιχνίδια τα οποια δεν είναι αντάξια των προσδοκιών της δύναμης της κονσόλας. Έχω δει πολλά τέτοια γενικά (κάτι plants vs zombies κάτι octodad και αν συνεχίσω η λίστα θα μεγαλώσει) γιατί δηλαδή να επενδύονται χρήματα και να δυναμώνουν τα μηχανήματα για να φτιάχνουν τέτοια; Και μετά θα μας πετάξουν και ειδικές εκδόσεις μόνο για τα δυο νέα μηχανήματα και ντάξει μετά τους βρίζουμε ακόμα ποιο άνετα… Αααχχχ που είναι εποχές ρεεεε που φυσάγαμε κασέτες στο master system και στο mega drive ούτε εγκατάσταση σε δίσκο το παιχνίδι, ούτε… Συνέχεια »

Stef

Η Microsoft έχει τα καλύτερα exclusive παιχνίδια αμα βγάλει και αυτό το θηρίο τότε θα τρελαθούμε

NIKOS_P

1080p στα 60fps μας ενδιαφέρει.

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Κάθε φορά που αποφασίζω να αγοράσω νέα κονσόλα, όλο και κάτι καινούριο περιμένω και για να μην το μετανιώσω το αναβάλω συνέχεια. Μη πάρω τώρα γιατί δεν έχει πολλά παιχνίδια, μη πάρω τώρα γιατί σε λίγο θα βγουν τα πραγματικά next gen games bundles, μη πάρω τώρα γιατί σε λίγο θα ρίξουν τις τιμές, μη πάρω τώρα γιατί θα βγει έκδοση με 1Τ σκληρό…..και τώρα αυτά με τις νέες GPU.
Έλεος…..”ακόνσολος ” θα μείνω;;;;;;

παναγιώτης

Γνωρίζει κάποιος αν για παράδειγμα επιλέξω να πάρω το PS4 και βγει έκδοση για 4k gaming αν θα βγάλουν κάποιο είδος αναβάθμισης για το απλο PS4 καθώς επίσης και αν θα ακυρωθούν τα οποια games για τη προηγουμενη κονσολα..

Android & Windows User

Όσα και GB να βάλει DDR3 τίποτα δεν κάνουν μπροστά στα 8 GB με GDDR5

Gvirginia

@παναγιώτης Αυτό που λένε για το PS4 Neo είναι ότι η Sony έχει βάλει ως όρο στους developers να βγαίνουν παιχνίδια και για τις 2 κονσόλες (πχ FIFA 2017 και FIFA 2017 Neo ή θα είναι οι δύο “εκδόσεις” στο ίδιο CD δε ξέρω). Δηλαδή κάτι σαν τις ρυθμίσεις στο PC, medium γραφικά για το κανονικό και high για το Neo. Τώρα κατά πόσο θα τηρηθεί κτλ δε ξέρω.

Αν είχαν εξ’αρχής οι κονσόλες μία ειδική θύρα ή Thunderbolt θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο “κιτ αναβάθμισης” με εξωτερική GPU. Έτσι, εσύ με το “παλιό” PS4 θα έδινες 100+€ για να το κάνεις Neo.

@Android & Windows User
Υ-Ρ-Α. Αν δεν έκαναν τίποτα τα 8 GB DDR3 (+32 MB ESRAM) τότε δε θα ασχολιότανε κανένας developer.

παναγιώτης

Άρα εγώ που έχω 4κ τηλεόραση αλλά κονσόλα θα έπαιρνα τώρα είναι προτιμότερο να περιμένω μια νέα έκδοση ακόμα και αν αυτή είναι κάπως ακριβότερη;
θα μπορούσε για παράδειγμα αν ειχα το 4 να μπορώ να παίξω σε 4κ λόγω τηλέορασης ή δεν θα το αντέχει η κονσόλα;
Ευχαριστώ

Gvirginia

@παναγιώτης Αφού έχεις ήδη 4K τηλεόραση τότε καλύτερα θα ήταν να περιμένεις να δεις τι θα γίνει, το πολύ-πολύ να πάρεις το παλιό φθηνότερα αν δε σε καλύπτουν οι νέες εκδόσεις. Επίσης τα παλιότερα παιχνίδια θα παίζουν στο Neo, αφού τα patch-άρουν οι developers, με αυξημένες επιδόσεις.

Όχι αν πάρεις τώρα το 4, η τηλεόρασή σου θα δείχνει τα παιχνίδια στην ανάλυση που είναι γραμμένα (1080p τα περισσότερα) εκτός και αν η Sony βγάλει κανένα software trick όπου θα τα κάνει upscale (όπως το DSR της NVIDIA / VSR της AMD) αλλά δε νομίζω, όπως λες, να το αντέχει η κονσόλα.

Επειδή είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται (να συνυπάρχουν 2 εκδόσεις κονσόλας ταυτόχρονα) καλύτερα θα ήταν να περιμένεις λίγο (για Σεπτέμβρη λένε, ίσως έχουμε και νεότερα από το NX της Nintendo).

abbath81

@ John Ν. Μαλλον εσυ εισαι για γελια.Καταρχην κανεις δεν μιλησε για 150% ταχυτερο αλλα για μιαμιση φορα. Εαν σου ελεγαν δυο φορες ταχυτερο θα εννοειτω 2×4= 8 τεραφλοπς! Οποτε ερχομαστε στο αυτονοητο και μαθηματικα ακριβες οτι 1,5×4= 6 τεραφλοπς.Στο δημοτικο τα μαθαινουν αυτα.

abbath81

@Νωντας. Με 6 τεραφλοπς δηλαδη λιγο πιο κατω απο αυτα της επερχομενης GTX 1070 η οποια σηκωνει 4Κ high settings με πανω απο 60fps σχεδον σε ολα τα παιχνιδια και ανετα πανω απο 100fps σε medium settings οπως κανουν στις κονσολες, το xbox scorpio τα 30fps θα τα εχει για πρωινο..

M-X

Η αποψη μου….το xbox one και ps4 δεν επρεπε να ειχαν βγει καθολου!Δηλαδη , η μεταβαση απο xbox σε xbox 360 οπως και ps2 σε 3 ειχε να δειξει αρκετα βηματα μπροστα.Οι μετεπειτα μεταβασεις ηταν καθαρα αρπαχτες ΚΑΙ απο τις δυο εταιρειες και των δυο πλατφορμων,Τι και αν φωναζουν οριισμενοι για ενα δυο τιτλους σε καθε μια κονσολα? για μενα καθαρα demos…και οχι η πλειοψηφεια των παιχνιδιων οπως θα οφειλε να εχει καθε καινουρια κονσολα για να κανει την διαφορα απο τον προκατοχο του.Και για να μην μακρυγορω….φανταστειτε το εξης….δεν εχει βγει xboxone και ps4….αλλα απο xbox360 παμε σε xbox scorpio και απο ps3 σε ps neo..αμφιβαλει κανεις οτι αυτο ειναι πραγματικο περασμα σε next gen και οχι αυτο που γινεται τωρα το οποιο θεωρω οτι υποτιμαει την νοημοσηνη απανταχου των console gamers….και ολα αυτα προς τι?να προλαβουν να πουλησουν…

Vasilisr91

Κανονικά αν οι εταιρείες σέβονται τους πελάτες τους ( Microsoft+ Sony)
θα πρέπει να δώσουν ένα όφελος απόσυρσης για τις κονσόλες (Xbox one + Ps4)
ώστε να αγοράσουν τις βελτιωμένες (καινούργιες εκδόσεις). Πρέπει να σέβονται τους
καταναλωτές. Δεν είμαστε αφελείς. Πρέπει να κάνουμε παράπονα και να τα στείλουμε
στις εταιρείες,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.