Zotac SN970: Η Steam κονσόλα που επιθυμεί να αντικαταστήσει το Xbox

Η Zotac, μια εταιρεία αρκετά έμπειρη πλέον στο χώρο των υπολογιστών, κατασκευαστής μάλιστα αρκετών GPU της Nvidia, έκανε την είσοδό της στη CeBIT 2015 με μια αξιοπρόσεκτη κονσόλα. Τι το αξιοπρόσεκτο μπορεί να έχει άλλη μια Steam OS κονσόλα;

Μα φυσικά το μέγεθός της, αφού αγγίζει τα 18 εκ. μήκος και τα 9 εκ. πλάτος, κατά προσέγγιση.

H Zotac SN970 είναι μια μικροκαμωμένη έκδοση ενός αρκετά δυνατού σε hardware υπολογιστή που φέρει το λειτουργικό σύστημα Steam OS. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν το Steam OS είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux και έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει όλα τα ψηφιακής μορφής παιχνίδια που κυκλοφορούν στη βιβλιοθήκη του Steam.

Zotac SN970: Η Steam κονσόλα που επιθυμεί να αντικαταστήσει το Xbox, Zotac SN970: Η Steam κονσόλα που επιθυμεί να αντικαταστήσει το Xbox

Η κονσόλα αυτή είναι ακόμα ένας συνεργάτης της Valve, για την κατασκευή του απαραίτητου hardware ώστε να γίνει πραγματικότητα η πρόσφατα ανακοινωμένη πλατφόρμα του SteamVR (εικονική πραγματικότητα). Στην κούρσα αυτή για την εκπόνηση της πλατφόρμας βρίσκονται και εταιρείες όπως η Alienware (Dell) και η Gigabyte, αλλά η προσθήκη της κονσόλας της Zotac στοχεύει σε ένα περισσότερο ποιοτικό φάσμα και είναι εντελώς μικροσκοπική.

Καλά τα λόγια και όμορφο το πλασάρισμα μέσα από ένα καλοσχεδιασμένο περίβλημα, αλλά όλοι έρχονται για το hardware και αυτό είναι η γενική τους επιθυμία. Η Zotac SN970 έρχεται με σκοπό να φτάσει τις κορυφαίες επιδόσεις σε όλα τα τελευταίας γενιάς παιχνίδια, επομένως δεν είναι δυνατό να λείπει ένας συνδυασμός από Intel Core i5 ή i7 (κατ’ επιλογή) της 6ης γενιάς Intel Skylake, 8GB RAM και (όπως το ψυλλιαστήκαμε από το όνομα) μία Nvidia GeForce GTX 970m με 3GB ξεχωριστή GDDR5 vRAM. Η αποθηκευτικότητα δε θα είναι πρόβλημα, καθώς ένας SSD 64GB για τις λειτουργικές ανάγκες κι ένας HDD 1TB για την αποθήκευση παιχνιδιών, είναι υπεραρκετοί.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, η SN970 έχει dual Gigabit Ethernet, με 802.11ac πρωτόκολλο Wi-Fi και Bluetooth 4.0. Για την γραφική απεικόνιση οι 4 θύρες HDMI 2.0 είναι παραπάνω από αρκετές και οι θύρες 2xUSB 2.0 και 4xUSB 3.0 φτάνουν για να συνδέσετε τις περιφερειακές σας συσκευές. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα για σύνδεση με οθόνες ανάλυσης ως 4K με ρυθμό ανανέωσης 60Hz.

Βέβαια, αυτή η τεχνολογία σε αυτό το μέγεθος έρχεται και με ένα τίμημα. Αυτό το τίμημα αγγίζει περίπου τα 1000 δολάρια των HΠΑ και ξεπερνάει κατά πολύ τις τιμές του Xbox και του PS4. Aυτό που μπορούμε μόνο να αναλογιστούμε είναι πως φτάνει σε τιμή το budget ενός πολύ καλά στημένου gaming pc σε πολύ μικρό μέγεθος. Η διαθεσιμότητά του θα είναι κατά το Q4 του 2015.

Zotac SN970: Η Steam κονσόλα που επιθυμεί να αντικαταστήσει το Xbox, Zotac SN970: Η Steam κονσόλα που επιθυμεί να αντικαταστήσει το Xbox

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jim

Αντικαταστάτης του xbox αλλά με τιμή πάνω από 800.

Sot11

Α ξύπνησαν αυτοί ένα πρωί και αποφάσισαν ότι θέλουν να αντικαταστήσουν το Xbox… Όσο για την τιμή δεν σχολιάζω καν.

aggelos

ενας αρχικος λογος που πολυ δε πηραν το xbox ηταν λογω της τιμης του και τωρα αυτοι θελουν να το αντικαταστησουν με ενα που εχει τη διπλασια τιμη.ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

V

Αμφιβάλω πολύ εάν ποτέ άνθρωπος της ZOTAC ανέφερε ότι το συγκεκριμένο Steam machine επιθυμεί να αντικαταστήσει συγκεκριμένα το Xbox.
Ούτε στο άρθρο αναφέρει τίποτα τέτοιο παρά μόνο στον τίτλο του.
Όλα τα steam machines (και όχι μόνο το συγκεκριμένο) έχουν σκοπό να είναι gaming machines για το σαλόνι.
Εάν δεν κάνω λάθος αυτή είναι και όλη η φιλοσοφία της Valve πίσω και από το Steam OS και τα Steam machines.

mimis13

Το λέει γιατί στα windows 10 που θα δεις μελλοντικά πολλά παιχνίδια θα είναι κοινά και μπορεί να έχουν και κοινούς server με τα pc. επομένως είναι κάπως εύστοχο αλλά όχι βέβαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers CES 2014 ZOTAC

Zotac ZBOX 01520, Ένα PC σκέτη… σφαίρα

Η εταιρεία Zotac στην έκθεση CES 2014 έδειξε ένα mini PC που έχει αναμφισβήτητα ξεχωριστή εμφάνιση, αφού έχει το σχήμα μίας σφαίρας. To Zotac ZBOX 01520 βασίζεται σε επεξεργαστή Intel Core i3-4010U με συχνότητα λειτουργίας 1.7GHz και μπορεί να εξοπλιστεί με αρθρώματα μνήμης SO-DIMM έως 16GB.

Tablets Gigabyte HP NVIDIA

Nvidia Tegra Note 7, Έρχεται από τις HP, EVGA, ZOTAC, Gigabyte και Colorful

Η Nvidia συνεχίζει την προώθηση του tablet της Nvidia Tegra Note 7, το οποίο διαθέτει οθόνη 7 ιντσών και είναι εξοπλισμένο με το τελευταίας γενιάς chipset της εταιρείας Nvidia Tegra 4. Η τιμή του Tegra Note 7 είναι 199 δολάρια, και αναμένεται να κυκλοφορήσει από διάφορους συνεργάτες της εταιρείας, κυρίως από τον χώρο των καρτών […]

Computers AMD ZOTAC

ZOTAC ZBOX AQ01, Mini PC με Quad-Core CPU και AMD Radeon HD 8330

Η εταιρεία ZOTAC εξόπλισε την σειρά small form factor PC με την ονομασία ZOTAC ZBOX Nano με τετραπύρηνη Kabini APU της AMD, και έτσι οι χρήστες που επιθυμούν ένα HTPC για το σαλόνι πλάϊ στην τηλεόραση τους ή ένα μικρού μεγέθους PC που να μην πιάνει χώρο στο γραφείο τους, έχουν στην διάθεση τους τέσσερις […]