noobwars.gr | Νέο design και εμπλουτισμένη θεματολογία μόνο για gamers

, noobwars.gr | Νέο design και εμπλουτισμένη θεματολογία μόνο για gamersΗ ενημέρωση των επισκεπτών γίνεται μέσα από τις ειδήσεις που επιμελείται η συντακτική ομάδα του site ενώ τις απόψεις τους για θέματα που αφορούν τη gaming σκηνή και την τεχνολογία γενικότερα καταθέτουν συντάκτες του ειδικού Τύπου. Οι παρουσιάσεις hardware και videogames έχουν εξελιχθεί πλέον σε σημαντικό τμήμα της θεματολογίας του site απολαμβάνοντας το δικό τους, ξεχωριστό χώρο ενώ οι προτάσεις αγοράς όπως «το PC του μήνα» αποτελούν το “κερασάκι στην τούρτα” της ενημέρωσης. Τα προαναφερθέντα νέα χαρακτηριστικά πλαισιώνονται από τα fora που μετρούν πάνω από 30.000 ενεργούς χρήστες και τους gaming servers, συνθέτοντας έτσι ένα από τα πληρέστερα games portal/community sites.

Noobwars
Το noobwars.gr αποτελεί ένα portal με θέμα το gaming. Οι στόχοι του είναι η δημιουργία τουρνουά, πρωταθλημάτων και ladders σε συγκεκριμένα, επιλεγμένα παιχνίδια και η δημιουργία ενός δικτυακού τόπου συνάντησης των gamers. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δημιουργία και η συντήρηση game servers όπου θα διεξάγονται οι αγώνες.

Από το 2003 που ξεκίνησε σε 4 χρόνια το Noobwars έχει διοργανώσει περισσότερα από 50 τουρνουά και events διαθέτει περισσότερα από 30.000 μέλη ενώ δέχεται 9.000 μοναδικούς επισκέπτες (unique visitors) την ημέρα.

Διαθέτει 30 game servers για διεξαγωγή παιχνιδιών ενώ 9 από αυτούς διατίθενται στο κοινό με το όνομα FORTHnet-Gnet servers λόγω της συνεργασίας FORTHnet-Gnet και Noobwars σε επίπεδο servers. Είναι γεγονός ότι σήμερα το 50% των gamers στην Ελλάδα χρησιμοποιούν GNET servers για το παιχνίδι τους.

Το Noobwars σήμερα είναι το μεγαλύτερο on line gaming community στην Ελλάδα ενώ έχει και αρκετούς επισκέπτες από το εξωτερικό και κυρίως στις χώρες της βαλκανικής και την Πολωνία.

Οι επισκέπτες του έχουν τη δυνατότητα:
-Να παίξουν on line στους servers
-Να επικοινωνήσουν μέσα στο forum και τα ειδικά sections
-Να ενημερωθούν για νέα και εξελίξεις στον χώρο του Gaming
-Να προκαλέσουν σε πρωταθλήματα άλλους Gamers

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sugar

Γνωρίζω ότι το θέμα με το Noobwars.gr δεν είναι το content, αλλά το community και οι game servers.

Αλλά το νέο design είναι επιεικώς απαράδεκτο. Το όποιο content χάνεται κάτω από τόνους διαφημίσεων και διάφορων άλλων modules, με αποτέλεσμα να είναι τελείως unreadable.

Κρίμα, θα ήθελα πολύ να δω ένα νορμάλ gaming site στην Ελλάδα.

(νορμάλ = να διαβάζεται)

Sugar

Δεν μιλάμε καθόλου για παιχνιδιάρικο ή web 2.0 σχεδιασμό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τα περισσότερα “web 2.0 friendly” sites καταρχήν έχουν δώσει την απαραίτητη προσοχή στην τυπογραφία και διαβάζονται.

Και το gamespot.com είναι site για παιχνίδια αλλά διαβάζεται το content του. Στο noobwars δεν υπάρχει καν η έννοια ευχρηστίας – απλά συμβιβάζεσαι με ότι σε αναγκάζει να κάνεις ο designer.

Sorry αλλά σεβόμενη την community του site και τη δουλειά των υπευθύνων, το θεωρώ μεγάλη αποτυχία σχεδιαστικά.

stelabouras

Όταν ακούμε redesign κάποιου website, περιμένουμε κάτι καλύτερο από το προηγούμενο και at least κάτι που να βοηθάει τον χρήστη να πλοηγηθεί στις σελίδες του. Δυστυχώς στην περίπτωση του noobwars.gr ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο.

Μήπως να ξανακάνουν redesign; Αυτή την φορά λίγο πιο σοβαρό; [Usability usability usability usability]

Sugar

Ok, θα σου βάλω ένα τεστ.

Κάνε κλικ σε οποιοδήποτε από τα (ενδιαφέροντα) θέματα της κεντρικής και παρατήρησε τι συμβαίνει.

Παρατηρείς να αλλάζει τίποτα; Εγώ όχι.

Σε 1920×1200 πρέπει να κάνω scroll down για να δω το θέμα στο οποίο μόλις έκανα κλικ.

Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη είναι αρκετό για να θεωρώ το layout τραγικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνικό Web webb

ilikeu.gr | To νέο site εξπέρ στις σχέσεις είναι online

Το ilikeu.gr είναι το καινούργιο νεανικό community portal που αποτελεί τον ιδανικό τόπο συνάντησης και συζήτησης για όλα όσα αφορούν στις σχέσεις και στα προσωπικά ζητήματα. Φλερτ, έρωτες χωρίς ανταπόκριση, προβλήματα, διλήμματα, διαφορά ηλικίας, πρώτα ραντεβού, μεγάλες αποφάσεις, υποσχέσεις, χωρισμοί, σχέσεις από απόσταση, ζήλια, απογοητεύσεις – τα μέλη του ilikeu.gr συζητάνε ήδη μεταξύ τους όχι […]

Ελληνικό Web webb

zoo.gr | Απέκτησε το δικό του τραγούδι

Το www.zoo.gr είναι το πρώτο ελληνικό web site που αποκτά το δικό του τραγούδι! Τους στίχους και τη μουσική έγραψε το Hip-Hop συγκρότημα Loopology. Το www.zoo.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό web meeting point. Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2004 και σύντομα έγινε η δημοφιλέστερη διαδικτυακή κοινότητα στο ελληνικό internet. Σήμερα πια το επισκέπτονται περισσότεροι από 700.000 […]

Ελληνικό Web webb

eBike.gr | Το πρώτο digital περιοδικό μοτοσυκλέτας

Το eBike είναι ένα μηνιαίο περιοδικό που καλύπτει τον κόσμο της μοτοσυκλέτας σε όλες του τις εκφάνσεις. Φτιαγμένο από μια ομάδα δημοσιογράφων με μακρόχρονη εμπειρία στα μεγαλύτερα Ελληνικά περιοδικά μοτοσυκλέτας στοχεύει στο να αποτελέσει το απόλυτο όχημα επικοινωνίας όλων των μοτοσυκλετιστών και μια αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης για όλα τα τεκταινόμενα της μοτοσυκλέτας έτσι όπως την […]

Μικρά νέα webb

sport24.gr | Οι καλύτερες φάσεις και όλα τα γκολ του EURO 2008

To sport24.gr εξασφάλισε και σας παρέχει τη πρωτοποριακή υπηρεσία που χρησιμοποιούν ειδησεογραφικοί κολοσσοί όπως το BBC, το VIRTUAL REPLAYS για το EURO 2008. Η νέα υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε χωρίς κανένα περιορισμό τις καλύτερες φάσεις και όλα τα γκολ της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008 σε VIRTUAL REPLAY.