Bioo Lite: Η γλάστρα που φορτίζει το κινητό μέσω της φωτοσύνθεσης

Το ζήτημα της ενέργειας σε smartphones και tablets (και όχι μόνο) είναι κάτι που απασχολεί πάρα πολλούς. Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορες καινοτόμες ιδέες για μπαταρίες και μεθόδους φόρτισης, που υπόσχονται να φέρουν επανάσταση και να αλλάξουν τα όσα γνωρίζουμε.

Μια ακόμη ιδέα είναι το Bioo Lite, μια γλάστρα για λουλούδια, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να φορτίσουν το κινητό τους. Το project μπήκε για χρηματοδότηση στο Indiegogo, όπου ζητά χρηματοδότηση 15.000 ευρώ, έχει καταφέρει να φτάσει στα 38.483 ευρώ και απομένει ένας μήνας μέχρι να λήξει.

Οι δημιουργοί της Bioo Lite αναφέρουν ότι το φυτό που βρίσκεται μέσα στην γλάστρα δεν επηρεάζεται καθόλου. Στο εσωτερικό της γλάστρας έχει τοποθετηθεί ένα σύστημα το οποίο αντλεί ενέργεια από την διαδικασία της φωτοσύνθεσης και στη συνέχεια την μεταφέρει στο κινητό για να φορτίσει. Το φυτό δεν κάνει τίποτα περισσότερο από την απαραίτητη διαδικασία για να ζήσει.

Εξωτερικά η γλάστρα δεν θυμίζει τεχνολογικό gadget, ενώ για να φορτίσει το κινητό χρειάζεται απλά ένα καλώδιο USB όπως γίνεται με τους συνηθισμένους φορτιστές.

Όσοι χρηματοδοτήσουν την καμπάνια με 99 ευρώ, θα πάρουν δωρεάν το Bioo Lite και οι αποστολές αναμένεται να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο.

Δείτε το video:

bioo lite charger, Bioo Lite: Η γλάστρα που φορτίζει το κινητό μέσω της φωτοσύνθεσης

bioo lite charger, Bioo Lite: Η γλάστρα που φορτίζει το κινητό μέσω της φωτοσύνθεσης

bioo lite charger, Bioo Lite: Η γλάστρα που φορτίζει το κινητό μέσω της φωτοσύνθεσης

bioo lite charger, Bioo Lite: Η γλάστρα που φορτίζει το κινητό μέσω της φωτοσύνθεσης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Για όσους δεν διάβασαν το κείμενο στο Indegogo, υποστηρίζουν ότι έχουν καταφέρει να δώσουν τα 5V μιας κλασικής εξόδου usb. Βέβαια για εμένα αυτό είναι σχετικό γιατί μάλλον θα το έχουν πετύχει σε ιδανικές συνθήκες.

Ενδιαφέρον όχι από οικονομικής άποψης, αλλά από οικολογικής συνείδησης (ιδίως για σχολεία)

παναγιωτης

Απλά απίστευτο !!!
Αυτο ναι είναι εξέλιξη

One

Μπράβο τους!

ΑΝΔΡΕΑΣ

ωραία φάση!

Adonis

Φωρτονη σωστά και πλήρης το κινητό και εάν ναι πόση ώρα θέλει να φορτώσει πλήρως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Indiegogo

SmartDuvet: Στρώνει το κρεβάτι μόνο του και ρυθμίζει τη θερμοκρασία

Όταν μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με κάποιον δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ο ένας μπορεί να ζεσταίνεται και να πετά την κουβέρτα και ο άλλος να κρυώνει. Επίσης, και το ποιος και αν θα στρώσει το κρεβάτι μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση. Στην εποχή που όλα γίνονται “έξυπνα” δεν θα μπορούσε […]

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.