Google: Έφοδος ελεγκτών στα γραφεία και έλεγχος για φοροδιαφυγή

Έφοδος Γάλλων ερευνητών του Υπoυργείου Οικονομικών στα κεντρικά γραφεία της Google στο Παρίσι έγινε ως μέρος έρευνας για φοροδιαφυγή που αφορά την Αμερικανική εταιρεία η οποία και αναμένεται να κατηγορηθεί για διαφυγόντα κέρδη.

Η έφοδος στα γραφεία της Google στο Παρίσι έγινε εχθές και ξεκίνησε στις 3 το πρωί τοπική ώρα από περίπου 100 ερευνητές, σύμφωνα με πηγές από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών.

Η Γαλλία η Μεγ. Βρετανία και άλλες χώρες έχουν κατά καιρούς κατηγορήσει τόσο τη Google όσο και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες πως παράγουν κέρδη στις χώρες τους αλλά επειδή η φορολογική τους βάση βρίσκεται σε άλλες χώρες, με χαμηλότερο συντελεστή φορολογίας, υπάρχει φοροδιαφυγή από μέρους του.

Η Γαλλία μόνο υπολογίζει το ύψος της φοροδιαφυγής από τη Google στα 1,6 δις ευρώ, ενώ η Google μετά από συμφωνία συμφώνησε να πληρώσει τον περασμένο Ιανουάριο 130 εκατομμύρια Λίρες από διαφυγόντες φόρους στη Μεγ. Βρετανία.

Google, Google: Έφοδος ελεγκτών στα γραφεία και έλεγχος για φοροδιαφυγή

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Μάλιστα,… η εταιρία που ξεκίνησε από ένα γκαράζ φοροδιαφεύγει.. Τί θα λένε άραγε οι οραματιστές Larry και Sergei

kostas

@konstantinos πες μου μια εταιρια που δεν φοροδιαφεύγει,μονο μια,δεν σου ζητάω δυο γιατι θα ψαχνεις για χιλιαδες χρονια να την βρεις

Konstantinos

Έχεις δίκιο. Καμιά φορά όμως σκέφτομαι πως η τεχνολογία δεν ξεκίνησε για να φτιάχνει φρούρια από χρυσό. Όταν πεθάνουν ένας ένας οι πρώτοι οραματιστές θα μείνουν κάποια executive committees να κουμαντάρουν πλοία

kostas

@konstantine ολοι οι ιδρυτες εχουν ενα όραμα αλλα οταν μπαινει το χρημα στην μεση θελεις ακομα περισσότερα,οποτε λογικο ειναι μετα απο καποια χρονια να αρχίσεις να κλεβεις το κρατος για αυτο το κατι παραπανω μεσα στο ταμειο σου. εξάλλου κανεις δεν εκανε περιουσια με τον σταυρο στο χέρι,ειτε ειναι εταιρια ειτε φυσικο πρόσωπό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.