Intel: Προτείνει την κατάργηση της υποδοχής για ακουστικά

Υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό οι φήμες που λένε ότι η μια από τις μεγάλες αλλαγές που θα κάνει η Apple στο iPhone 7 είναι η αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών 3.5 χλστ. Τελικά η LeEco έγινε η πρώτη που κυκλοφόρησε smartphones χωρίς υποδοχή ακουστικών.

Στο συγκεκριμένο κλαμπ έρχεται να προστεθεί και η Intel, η οποία δεν θέλει την 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών, τουλάχιστον όσον αφορά στις mobile συσκευές. Η θύρα ακουστικών είναι σε όλα smartphones και tablets των τελευταίων χρόνων, και όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η αφαίρεσή της.

Η υποδοχή για τα ακουστικά εξυπηρετεί έναν και μοναδικό σκοπό ενώ ένα ακόμη επιχείρημα των κατασκευαστών είναι ότι πιάνει χώρο, ειδικά από τη στιγμή που για πολλούς έχει πολύ μεγάλη σημασία το λεπτό πάχος. Επιπλέον, η χρήστη της θύρας USB Type-C, θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία πιο έξυπνων ακουστικών τα οποία μπορούν να δίνουν πληροφορίες για την υγεία του χρήστη (π.χ. θερμοκρασία).

Η πρόταση που παρουσίασε η Intel είναι να σταματήσει η χρήση της 3.5 χλστ. υποδοχής ακουστικών και να αντικατασταθεί από USB Type-C. Αν η πλειοψηφία των κατασκευαστών αποφασίσει να υιοθετήσει την ιδέα, τότε η μετάβαση θα γινόταν σχετικά εύκολα.

intel 3.5mm jack, Intel: Προτείνει την κατάργηση της υποδοχής για ακουστικά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκας tiamat

Τι λενε μωρε οι π@π@ρ€ς!!
Αμα το φορτιζεις βραδι και θες να ακους μουσικη τι θα κανεις!!

Η Αpple ας κανει οτι θελει, οποιος ομως κατασκευαστής την ακολουθησει ειναι ξεκαθαρα προβατο!

John

Δέκα βήματα πίσω αυτές οι εταιρίες. Θα γυρίσουμε πάλι στην εποχή που η κάθε εταιρία είχε το δικό της βύσμα και που κάναμε αμάν να ξεφύγουμε απ’ αυτό. Η Apple έχει καταντήσει να χαλάει την πιάτσα με τις “καινοτομίες” της, που όλες οι άλλες εταιρίες σαν τα ζώα κάθονται κι αντιγράφουν.

Μάνος

Ποιός θυμάται τα παλιά Walkman της Sony-Ericsson; Μια θύρα είχαν για όλα. Όταν έμπαινε το βύσμα του φορτιστή απο πίσω είχε υποδοχή για ακουστικά για να φορτίζεις και να ακούς μουσική. No big deal. One port to rule them all. Αυτό είναι το μέλλον.

Dimitris LA

Και γω που δεν την χρησιμοποιω για μουσικη αλλα εχω συνδεδεμένο στο ipad το paypal here τι θα κανω???

tech21man

Aς πεισουν πρωτα τους κατασκευαστες ακουστικων και mp3 player κτλ να εχουν μονο usb type c αντι για το παλιο καλο συμβατικο καρφι 3,5 mm. Για κατσε, για ποιο πραγματικα καλο λογο να το κανεις αυτο?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στο ερεβος!

Alexis

Ποιο πάχος ρε παιδιά; το ipod 4th generation που είχα ήταν απίστευτα λεπτό και είχε minijack, όπως και όλα τα ipod touch που είναι πιο λεπτά από τα smartphones. Γιατί με αυτά γίνεται;

https://the-gadgeteer.com/assets/apple-ipod-nano-4g-7.jpg

John N

Ε βεβαια πως θα πουλησουν τα σσυμαρτα ακουστικα που βγαζουν οι εταιρείες ? Οκ η apple θα το κανει για να πουλησει τα beats. Πολυ φοβαμαι πως θα ακολουθησων και αλλες εταιρειες για το λογο οτι θα το κανει και η apple (βλεπε LeEco). Ενα ειναι το σιγουρο παντως. Οτι καποια μυαλα χρυσοπληρωνονται για τις μ@λ@κιε$ που τους ερχονται. Ας τις κανουν λεπτες σαν το φυλλο τις συσκευες και τα bendtest να παρουν φωτια. Οι μπαταριες θα βγουν απο τις συσκευες. Σιγουρα αυτο παει για πατεντα και νομιζω ξερω απο ποια.
Βεβαιως και ειμαστε υπερ αυτου, γιατί εχω αναγκη να ξερω τη θερμοκρασια των αυτιων μου, να ειδοποιουμαι για την ποσοτητα κυψελιδας κτλ. Εξελιξη λεγεται και οτι υποστηριζει η μεγάλη Intel οφειλουμε να το αποδεχομαστε διχως αντίρρηση.
Αντε και ανταπρορακι απο την apple, ωστε να μη στερηθει κανεις την παραλληλη φορτιση με μουσικη, στην εκπληκτικη τιμη των 30€ Αρχιζω να πιστεύω πως ολο αυτο γινεται για να δουν ποσο προβατα μπορει να ειναι ορισμενοι, δεν εξηγειται αλλιως…

Ekimolaos

Εγώ συμφωνώ μ’αυτήν την κίνηση, είναι πολύ παλιάς τεχνολογίας το βύσμα. Μέσω του type c θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν πολλές αλλαγές. Ό,τι παλιό πρέπει να αντικαθίσταται, αλλιώς δεν προχωράμε. Μπορούν απλά στον φορτιστή να προσθέσουν βύσμα για 2ο type c, όπως έκανε παλιά με τα δικά της η Sony Ericsson, όπως ανέφερε το παιδί από πάνω.

One

Αυτοί που έχουν αγοράσει ακριβά ακουστικά με θύρα 3,5mm πως θα ακούν μουσική τώρα;

Giannhs

Θα βγάλουν ανταπτορες για 3.5 και να φορτίζει ταυτόχρονα κτλ εσυ φιλε που εχεις πανακριβα ακουστηκά θα βγάλουν ομοίως usbc to 3.5 ηρεμήστε! Και για μενα καλύτερα μια καλη ανθεκτική πρακτική θυρα για ολα! Καποια στιγμη πρεπει να εξελιχθεί και αυτο το 3.5!!! Και καποια στιγμη θα παψει και γενικά η ενσύρματη σύνδεση για τα κινητά σίγουρα!!! ΓΟΥΑΟΥ!!! αυτό ονομάζεται εκσυγχρονισμος και ειναι αναποφευκτος!

John N

Παιδια ας μη μπερδευομαστε. Ναι εξελιξη λεγεται. Εξελιξη στην ποιοτητα ηχου. Αλλα τι να την κάνουμε οταν εμαφινεζεται δυσχρηστη. Τοτε δεν ειναι προοδος. Αποδεκτο να βγουν ανταπτορες γι αυτους που χρυσοπληρωσαν ακουστικα με 3.5. Αλλα ποσοι χρηστες θελουν να εχουν ολη την ωρα ανταπτορακι μαζι τους. Ναι οκ σιγα τη δυσκολια. Αλλα γιατι να πρεπει να εχω υπονοια για ενα πραγματακι που μονο βασανο ειναι? Τουλάχιστον ετσι το βλεπω εγω. Δηλαδη αμα το χασω θα πρέπει να παω να παρω αλλο για να ακουσω μουσικη. Ναι υπάρχουν και τα ασυρματα αλλα σαν τα ενσυρματα δεν ειναι. Θεωρω πως αμα ηθελαν να πανε τη θυρα 3.5 jack σε αλλο επιπεδο θα το ειχαν κανει, αλλα ποιος ο λογος οταν η δουλειά μπορει να γινει πιο ευκολα με το type-c

Vagelis

Κερδίζεις σε ποιότητα ήχου.. Απο το usb περνάνε περισσότερα δεδομένα.. Επίσης νομίζω η vivo ηταν η πρωτη που έβγαλε smartphone χωρίς υποδοχή ακουστικών..

Τ. Πχ

Χρησιμοποιώ ασύρματα ακουστικά Κ για τις κλήσεις Κ για τα mp3 μου. Είναι πρακτικό, δεν το συζητώ.
ΑΛΛΑ
Όλα αυτά είναι προφανές γιατί γινονται:, Αέναη αγορά καινουριων αξεσουάρ Κ συνεχές σταξιιμο οικονομικό.
Κι εκείνο που βάζουν στο μάτι όλοι είναι οι free υπηρεσίες. Να πληρώνεις δεδομένα αντί WiFi, ίντερνετικο ραδιόφωνο αντί ενσωματωμένο fm, clound αντί sd, mall αντί bt Κ , service αντί για μια απλή αλλαγή αποσπώμενης μπαταρίας. Αυτό μας περνάνε πια ως εξέλιξη.

Ekimolaos

Ρε παιδιά ηρεμήστε λίγο, έλεος δηλαδή… Μην τα βλέπετε όλα σαν θεωρίες συνωμοσίας. Αυτό είναι ΟΝΤΩΣ εξέλιξη και εκσυγχρονισμός, είναι κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να εξελιχθεί.

Με τα λεγόμενά σας δηλαδή δεν έπρεπε να πάμε από την δισκέτα και τo VHS στα CD και μετά στα DVD και Blu Ray, γιατί μας εκμεταλλεύτηκαν οι πολυεθνικές για να πάρουμε καινούρια κουτιά και hardware PC και να πετάξουμε τα VHS για DVD και μετά για Blu Ray players. Ήμαρτον… Εγώ προσωπικά προτιμώ να βλέπω ταινία σε Blu Ray, αν εσείς προτιμάτε VHS δικαίωμά σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έχουμε εξέλιξη για να μείνει ευχαριστημένο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων μόνο. Μήπως να δουλεύουν για πάντα στα εργοστάσια της Κίνας παιδάκια 17 ώρες τη μέρα για ένα κομμάτι ψωμί; Μήπως να μην χρησιμοποιούμε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και να σταματήσουν οι έρευνες για το υδρογόνο;;

Είναι εγωιστικό να ζητάτε να μην προχωράμε τεχνολογικά όταν έχουμε τα μέσα…

azriel84

Το μέλλον είναι ασύρματο. Όταν βγει σωστή ασύρματη φόρτιση από απόσταση και όχι το σημερινό σχεδόν ανούσιο ακούμπισμα σε μια βάση μια χαρά θα έχουν την lightning/usb c θύρα για ακουστικά, μεταφορά δεδομένων κτλ χώρια τις επιπλέον εφαρμογές που θα έχουν αυτές οι θύρες. Μέχρι τότε, όπως όλες οι μεταβάσεις θα θέλει χρόνο. Ακόμα θυμάμαι πόσο περίεργο ήταν όταν τα Mac έδιωξαν το CD ROM και τώρα δεν νοείται συσκευή που να έχει ένα μην ξεχνιόμαστε….

Ιωάννης jb

Χρόνια πολλά… Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία….
Έχει λογική η κατάργηση της υποδοχής για ακουστικά μόνο αν τα ακουστικά θα έχουν στο μέλλον σύνδεση type c…
Βέβαια έτσι όπως είναι σήμερα είναι καλύτερα διότι εχεις μια ευρεία γκάμα συσκευων που μπορείς να συνδέσεις, ώστε να λειτουργεί το κινητό σου ώς είσοδος αλλά κυρίως ως έξοδος ήχου…

Panais

Η μόνη θύρα διασύνδεσης που έχει μείνει στα iphone-ipad είναι αυτή των ακουστικών. Το μηχανάκι της paypal, τηλεχειρισμοί, drone controllers όλα συνδέονται εκεί (αφού το κλειδωμένο bluetooth) δεν το επιτρέπει. Μετά πάπαλα, βουρ όλοι για android.

Ανακιν

@azriel84 καλά θα σου κάνει να σου κάψει το κεφάλι η απομακρύσμενη ασύρματη φόρτιση που θέλεις που βλέπεις την καινοτομία; μια χαρά είναιείναι η ασύρματη φόρτιση της Samsung και υγιείς όχι σαν αυτό που θες εσύ

kVel

@Ανακιν

Η ασύρματη φόρτιση της Samsung είναι ένα ψέμα… αν είναι να το ακουμπάω σε μια βάση τι παραπάνω προσφέρει από το να βάζω το καλώδιο? Δεν θα μπορώ να μιλάω και να φορτίζω ταυτόχρονα… Επίσης ασύρματη φόρτιση σημαίνει μεταφορά ενέργειας μέσω επαγωγής και ΔΕΝ έχει ακτινοβολία!! Μπούρδες λες…

ChrisG

@ kVel το να μην χρησιμοποιείς βύσμα γλιτώνεις απο την φθορά του βύσματος και της πλάκέτας.ξέρεις πόσοι σπάσανε το βύσμα και αλλάξανε πλακέτα;επιπλέον δεν χρησιμοπιείς καλλώδιο βάλε βγάλε.
όσο για την απομακρυσμένη φόρτιση θα είναι γεμάτη στην ακτινοβολία.σε τόσα μέτρα απόστασης πώς θα μεταφέρεις τόση ενέργεια για να φορτίζεις συσκευές;μάλλον δεν έχεις ιδέα απο φυσική και ηλεκτρολογία.άλλο επαγωγή που σε μερικά εκατοστά η ενέργεια μηδενίζεται και άλλο ασύρματη σε δεκάδες μέτρα φόρτιση.θα σε ψήνει διαρκώς.
μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι λές.
ακόμη για ποιόν λόγο να φορτίζεις με καλλώδιο ένα κινητό και να μιλάς;είναι επικίνδυνο αυτό που λές αν σκάσει κανά τηλέφωνο στο κεφάλι σου.

vasilist

Καλά οι μισοί εδώ μέσα δεν έχουν ιδέα από ποιότητα ήχου που λένε περί εξέλιξης και τα μόνα ακουστικά που είχαν ήταν των 30 ευρώ από ποιότητα ήχου και ας πλήρωσαν 300.
Εγώ σε τηλέφωνο χωρίς 3.5 θύρα δεν παίρνω εκτός και αν βρουν τρόπο να βγαίνει από την συσκευή αναλογικός ήχος.
Πάνε να γλυτώσουν το ενσωματωμένο DAC για περισσότερο κέρδος πουλώντας αξεσουάρ, γιατί σου λένε με τα 3.5 χιλ πρέπει να βάλω καλό DAC για να έχει καλό ήχο και δεν βγάζω λεφτά από αξεσουάρ γιατί όλοι παίρνουν ακουστικά του εμπορίου.
Έχουμε καταντήσει γίδια τρώγοντας κουτόχορτο και μας έχουν κάνει να το ζητάμε και όλας δεν απορώ που η Ελλάδα είναι σε αυτό το χάλι.

Giannhs

Συμφωνώ με μαζί σου Vasilist αλλά για το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού τα ασύρματα ακουστικά WiFi ή Bluetooth v4+ με A2DP aptX και ότι άλλα χαρακτηριστικά θα υποστηρίζουν θα είναι “more than enough” για όλους μας.. Για τους γνώστες σαν κι εσένα σίγουρα με κάποιο τρόπο θα σου προσφέρουν premium ήχο μέσω της θήρας ή μιας νέας τεχνολογίας ασύρματου ήχου! Όλα γίνονται! 🙂

kVel

@ChrisG

Ναι γιατί έχεις ακούσει πολλούς να χαλάνε τα βύσματα τους… Εκτός και αν είναι κανείς τέρμα ατζαμής και δεν προσέχει ποτέ καθόλου και τίποτα… Επίσης ποσές φορές έχεις ακούσει να σκάνε τηλέφωνα όταν τα φορτίζεις με τους αυθεντικούς φορτιστές και όχι με το κάθε τελειωμένο κινέζικο φορτιστή… δηλαδή όταν μια συσκευή φορτίζει πρέπει να είναι άχρηστη όση ώρα πάρει να φορτίσει? ¨οσο για την ασύρματη φόρτίση προφανώς δεν έχεις δει τι έχουν πετύχει μεγάλα πανεπιστήμια και πως τι μεθόδους χρησιμοποιούν… δεν βαρέθηκες να μπαίνει στο techblog να γράφεις ανακρίβειες?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.