iPhone SE: Σε ποιες χώρες πουλά το “μικρό” της Apple

Με την ανακοίνωση του iPhone SE, η Apple αποφάσισε να επιστρέψει στις 4 ίντσες βάζοντας μέσα χαρακτηριστικά που έχει στη ναυαρχίδα της. Το ερώτημα ήταν αν έκανε καλά, αν θα κατάφερνε να πουλήσει και σε ποιους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας από την Localytics, φαίνεται ότι το iPhone SE τα πηγαίνει καλά σε ευρωπαϊκές χώρες όπως Μ. Βρετανία και Γαλλία, όπου ο ρυθμός υιοθέτησης φτάνει στο 1%. Το ίδιο ποσοστό σημειώνεται σε Καναδά και Χονγκ Κονγκ, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται πιο χαμηλά με 0.4%.

Τα δεδομένα της έρευνα δείχνουν χαμηλότερο ρυθμό υιοθέτησης του iPhone SE σε σύγκριση με iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 5s και iPhone 5c.

Επισημαίνεται ότι με τη συγκεκριμένη συσκευή, η στρατηγική της Apple δεν είναι να φέρει νέους χρήστες, αλλά το iPhone SE λειτουργεί περισσότερο ως συσκευή “αντικατάστασης”. Στόχος της είναι οι ήδη υπάρχοντες χρήστες να αναβαθμιστούν σε ένα νέο δικό της προϊόν. Είναι αρκετοί αυτοί που δεν αναβαθμίστηκαν σε iPhone 6 και iPhone 6s, οπότε η Apple αποφασίζει να τους φέρει δυνατά specs σε οθόνη 4 ιντσών για να τους πείσει.

Εσείς σκέφτεστε την αγορά του;

iphone se sales, iPhone SE: Σε ποιες χώρες πουλά το “μικρό” της Apple

iphone se sales, iPhone SE: Σε ποιες χώρες πουλά το “μικρό” της Apple

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Οχι.

Manolis

Καμιά δεν επιστρέφει στις λιγότερες ίντσες!!!! χαχαχαχαχα!!!!!!

Γενικά όχι δεν με ενδιαφέρει αυτό το μέγεθος οθόνης αφού καταναλώνω αρκετά media περιεχόμενο!!! 😉

Γιώργος Κ.

Η μικρή οθόνη τα μόνο θετικά που έχει είναι φορητότητα και ευκολία χρήσης. Ποιος όμως θα θυσιάσει τα τόσα καλά που επιφέρουν οι μεγάλες οθόνες για χάρη αυτών των δυο θετικών στοιχείων;

petros

Ακομα και η τελεία του Γκλετσου εβγαλε καλυτερα ποσοστα!!!! 0,4% USA σάρωσε

Agnostos13

@Γιώργος Κ.:
Ποια είναι τα τοσα καλα που εχει η μεγαλη οθονη εκτος της προβολης ταινιων (+3d headset) και της ευκολης αναγνωσης απο πρεσβυοπες;
Και επισης τι “κινητο” ειναι αυτο αν δεν προσφερει κυριως φορητοτητα; Πρεπει δηλαδη να κουβαλαω παντα σακακια, μπουφαν, χαρτοφυλλακες ή τσαντακια για να χωρεσει το κινητο και χωρις κινδυνο να πεσει, να σπασει ή να τσακισει;

petros

Αυτα βλέπει η Sony και σου λεει μια χαρα πουλαμε με το 2% εμείς, τα διπλά απο την Apple

JohnWave

Φυσικά και δεν θα το αγόραζα.

Καταρχάς θεωρώ κοροϊδία απέναντι στον καταναλωτή να του πουλάς το 2016 έτοιμο καλούπι παραγωγής 2013 χωρίς να ξοδεύεις τίποτα στο σχεδιασμό και στη γραμμή παραγωγής.

Κατά δεύτερον, αυτό το έτοιμο καλούπι, ακόμα και το 2013 θύμιζε σχεδιασμό 2011 με το 60% screen/body ratio του.

Κατά τρίτον, μπορεί να ανήκω σε αυτούς που αντιδρούν στην φαμπλετοποίηση των συσκευών ( 5,5+ ίντσες) αλλά από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε και στο αντίθετο άκρο. Οι 4.7 ίντσες του iphone 6 είναι μια χαρά για καλό κράτημα στο χέρι και άνετο χειρισμό.

Λογικά οι όποιες πωλήσεις κάνει γίνονται από ευκατάστατους γονείς ως δώρο προς τα παιδιά τους. Δεν νομίζω πως ακόμα και οι πιο φανατικοί ενήλικες οπαδοί της Apple θα το έπαιρναν για προσωπική χρήση.

Ιωάννης

Είναι δυνατό κινητό και σαν δεύτερο το θέλω πολύ
Σίγουρα θα αγοράσω ένα rose gold για την γυναίκα μου θα το αγαπηση

Marios1508

Παίδες, το έχω στα χέρια μου από την Πέμπτη το απόγευμα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το τηλέφωνο. Ταχύτατο σε όλα, με 4G ανοιχτό και η μπαταρία βγάζει κοντά στις 3 μέρες. Ήθελα αποκλειστικά ios για διάφορους λόγους και δεν ήθελα πολλές ίντσες. Βγήκε και δωρεάν με την επιδότηση. Εμένα προσωπικά με βόλεψε πάρα πολύ. Δεν θέλω να δίνω και 500αρια για τηλέφωνα. Σεβαστές οι απόψεις για παλιό σχέδιο, ότι ξεστοκάρει η apple τα κομμάτια του 2013. Αλλά ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του και να αγοράζει ότι εκείνος θεωρεί καλύτερο.

Chris_BMW

Ψαξτε όλοι οι προλαλήσαντες τι σημαίνει ο όρος “ρυθμός υιοθέτησης “.. Κ μετά ξανά σχολιάστε …έλεος

Chris966

Ούτε κατά διάνοια! Αν και το θεωρώ πολύ όμορφο εμφανισιακά και σχεδιαστικά (πολύ ωραιότερο από το 6 και 6s με αυτές τις απαίσιες καμπύλες) δεν θα το έπαιρνα μόνο και μόνο για το μέγεθος της οθόνης. Και κάτι άλλο. Το iphone 7 που θα βγεί τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει ή να αλλάξει τα μεγέθη της οθόνης (5” ή 5,2” το μικρό και 5,7” το μεγάλο) ή αν παραμείνουν τα μεγέθη ίδια (που είναι και το πιθανότερο δυστυχώς) θα πρέπει η σχεδίαση και το design να είναι εντελώς διαφορετικά πρός το καλύτερο φυσικά από τον προκάτοχό του. Σε διαφορετική περίπτωση είναι επιοικώς απαράδεκτοι οι άνθρωποι.

Γιώργος Κ.

@Agnostos13

Κακά τα ψέμματα τα κινητά του 2016 (ακόμη κι αυτα που κάνουν 150€) κάνουν πολυ περισσότερα από το να παίρνουν τηλέφωνο η να στέλνουν μηνύματα. Αλλα και για τις 2 βασικές αυτές λειτουργίες η μεγάλη οθόνη ειναι καλύτερη. Σκέψου ποσό μικροί ειναι οι χαρακτηρες για το μηνυμα σε μια οθόνη 4 ιντσών και ποσό βολικοί σε οθόνη 5.7. Επίσης για τις άλλες λειτουργίες επαγγελματικής φύσεως δεν συγκρίνονται οι 2 οθόνες. Πχ για εμένα που ανεβάζω θέματα οταν χρειαστεί σε σάιτ στο οποίο εργάζομαι οι 5+ ίντσες ειναι μονόδρομος. Οςο μικρά δάκτυλά κι αν εχω, σε 4 ίντσες θα δυσκολευτώ πολυ(πιστεύω κι εγώ και ο καθένας μας). Όποτε θεωρώ οτι τα θετικά ειναι περισσότερα στις μεγάλες οθόνες κυρίως λόγω και τις εξέλιξης των λειτουργιών των κινητών τηλεφώνων.

IanD

@Agnostos13

Για κάποιον που έχει μέτρια προς μεγάλα χέρια, η πληκτρολόγηση και το pinch to zoom (λόγω του αριθμού πληροφοριών/εικονιδίων που χρειάζεται να συμπιεστούν) σε οθόνες 3.5 και 4″ θεωρώ πως είναι άβολα. Είμαι από αυτούς που δε χρησιμοποιούν ΠΟΤΕ το τηλέφωνό τους σε landscape mode και δεν παίζει να το περιστρέψω 90° για να γράψω ένα μήνυμα ή για να διαβάσω ένα άρθρο (που απαιτεί έτσι κι αλλιώς δύο χέρια, οπότε το όλο επιχείρημα “εύκολη χρήση με το ένα χέρι” πάει περίπατο).
Ας μην ξεχνάμε πως το iPhone SE στις 4 ίντσες είναι απειροελάχιστα μικρότερο από το Xpria Z3 compact στις 4.6, οπότε και τα δύο έχουν την ίδια φορητότητα, είτε στο χέρι είτε σε τσέπη. Προσωπικά, όλα τα κινητά που είχα χωρούσαν στις τσέπες μου, από το Nokia 3210 μέχρι το LG G3 που έχω τώρα. Στην μπροστινή τσέπη του τζην (αυτή για τα προφυλακτικά), όχι δεν χωράει αλλά δε νομίζω να βρεις πολλά smartphone εν έτει 2016 που να χωράνε. Ίσως το 8210 του 1999.

Nicktech

@IanD εμένα η οθόνη του Sony z3 μου έσπασε στο τζην απο το πολύ σκουντα σκουντα(και ήταν μεσα σε θήκη και με screen protector). Δεύτερη φορά μου είχε πεταχτεί απο την τσέπη στο γυμναστήριο!!! Ποτέ ξανα τόσο μεγάλη οθόνη. Ουτως ή άλλος βίντεο και διαφορά άρθρα διαβάζω σπίτι στο tablet ή στο pc έξω απο το σπίτι χωρίς wifi μόνο με δεδομένα δύσκολα ..

Ιωάννης jb

Παιδια εντάξει τώρα μόνο ατομα με ελάχιστες απαιτήσεις απο ένα κινητό (και αρκετοί ποζεράδες, αλλά ελάχιστοι ψαγμένοι αγοραστές) θα μπορούσαν να πάρουν αυτην τη συσκευή, η οποία δυστυχώς είναι και αρκετά μεγάλη σε μέγεθος.. και έχει οθόνη μόνο τεσσάρων ιντσών..
Καλά τώρα ποιός πείτε μου ποιός καταναλωτής δε θα προτιμήσει να πάρει ένα z5 στις 5,2 ίντσες στα ίδια λεφτά και με ελάχιστα μεγαλύτερο μέγεθος??

@Ιωάννης.. έχουμε και το ιδιο όνομα ρε συ αλλά μάλλον καμία σχέση σε απόψεις..
Δες το ροζακι z5premium παίζει να είναι το τέλειο δώρο για μια γυναίκα σε κανένα εξάμηνο που θα πεσει και η τιμή του αν το έπαιρνες νομίζω θα ήταν 10 φορές πιο ευχαριστημένη η γυναίκα σου… H το λευκό z5… στοίχημα οτι θα ξετρελαθεί…
Εγω αν είχα καμια μεγάλη κόρη παίζει και να το σκεφτόμουν αν και είναι πολλά τα λεφτά σίγουρα τα αξίζει όχι όπως το se που ζήτημα αν αξίζει 3 κατοστάρικα

@papaki

Άμα δεν έχει αξία το Iphone SE που έχει τόσα πολλά χαρακτηριστικά τότε δεν έχει αξία κανένα κινητό, γιατί αυτό το κινητό είναι στις 4 ίντσες επομένως, δεν έχει να ζηλέψει κανένα κινητό το αντίθετο είναι και θα είναι πάντα η εταιρεία Apple υπερήφανη γιατί δεν αφήνει κανέναν χρήστη παραπονεμένο και γιατί είναι η κορυφή στον τομέα της και θα παραμείνει για ΠΑΝΤΑ!

Bloodmaster

Παλι εκμετάλλευση μεχρι αηδιας απο αυτην την εταιρία. Αμα ηθελαν μικρο τηλεφωνο να εκαναν το iphone 6/6s με μικροτερα bezel. Σαν 5 ιντσο μοιάζει με τετοια bezels. Οχι να πουλαει οτι τους έμεινε απο το 5s το 2013 με καινούριο ονομα.

tech21man

the best

giorgosgek

Εμενα αυτο το αρθρο μου θυμησε την επιτυχια του iphone των φτωχων, το 5c, που βρισκεται αυτο αραγε….;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.