Lenovo και Xiaomi δίνουν τη θέση τους σε Oppo και Vivo [IDC]

Lenovo και Xiaomi είναι δυο Κινέζοι κατασκευαστές γνωστοί και στον υπόλοιπο κόσμο και οι επιδόσεις τους τα τελευταία χρόνια είναι πολύ καλές. Η αγορά της Κίνας έχει αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ανταγωνιστική βγάζοντας πολλά ονόματα που ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα.

Δυο από αυτά είναι οι Oppo και Vivo, οι οποίες συγκριτικά μπορεί να είναι λιγότερο γνωστές, όμως μπόρεσαν να αντικαταστήσουν Lenovo και Xiaomi στη λίστα με τους top 5 κατασκευαστές. Τα δεδομένα έρχονται από την εταιρεία ερευνών IDC και αφορούν στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

Στις τρεις πρώτες θέσεις είναι Samsung, Apple και Huawei. Συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι, οι δυο πρώτες έχουν πτώση 0.6% και 16.3% αντίστοιχα, ενώ η Huawei σημειώνει άνοδο 58.4%. Oppo και Vivo έχουν αύξηση 153.2% και 123.8%, αντίστοιχα.

Συνολικά, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 απεστάλησαν 334.9 εκατ. smartphones, ελαφρώς πιο πάνω από τα 334.3 εκατ., την ίδια περίοδο πέρσι.

oppo snd vivo top 5, Lenovo και Xiaomi δίνουν τη θέση τους σε Oppo και Vivo [IDC]

oppo snd vivo top 5, Lenovo και Xiaomi δίνουν τη θέση τους σε Oppo και Vivo [IDC]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sera65

Vivo πανακριβα κινητά χωρίς λόγο.
Oppo μία χαρά.
Τώρα για την Lenovo ναι οκ τα κινητά της είναι σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό…….
Αλλά για την xiaomi μα πως???

Chris

Η lg Sony htc που ειναι; Δυστυχώς τις καταπίνουν οι Κινέζοι..Η Samsung κρατάει γερά πρώτη , η Apple θα επανέλθει σίγουρα.

Γιώργος Κ.

Lenovo και xiaomi απορώ πως έχασαν τη μάχη από τις άλλες δυο. Ωστόσο ειναι ακόμη αρχή. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμβροοοοο

fotis

Οι δυο πρωτοι ειναι ασφαλεις κατα την γνωμη μου τωρα η huawei τα παει παρα πολυ καλα.

Panos7GR

Προσωπικά εμένα εντύπωση μου προκαλεί γενικά η Κίνα σαν χώρα. Σκεφτείτε μόνο πως Xiaomi, Oppo και Vivo πουλάνε επίσημα αποκλειστικά στην χώρα τους (ΟΚ, με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιες επιπλέον αγορές της Ασίας κυρίως). Δηλαδή μία μόνο Κίνα κρίνει την λίστα με τους κορυφαίους κατασκευαστές.

Οσον αφορά σχετικά με την βουτιά της Lenovo, εξακολουθώ να πιστεύω πως ήταν λάθος η κίνηση να απορροφήσει εντελώς το brand της Motorola. Η σοφότερη επιλογή θα ήταν το τμήμα που ασχολείται με το Mobile να του έδινε το brand της Motorola. Έτσι θα είχε ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της αφού το Lenovo brand στα smartphones πέρα απο Κίνα δεν τσουλάει… Τώρα έτσι όπως τα έκανε ας φάει την σκόνη της Vivo και της κάθε Vivo!

Γιώργος

@Chris
Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν ασχολείται με καμένα χαρτιά όπως την Sony και την HTC. Όσο αφορά την LG έχει κάνει αρκετές χαζομάρες (το G5 μοιάζει εμφανισιακά με κακοσχεδιασμένο midrange) αλλά έχει το R&D και την οικονομική ευχέρεια να βρει τον δρόμο της.

Fotis

Μια λέξη μόνο κορεσμός ανάπτυξη 0,2% ενώ από το 2008 μέχρι και πέρσι υπήρχε ανάπτυξη 20 – 70%

petros

παιδες ειναι φανερο οτι οσο η Apple δεν ριχνει τις τιμες στις συσκευες της η Samsung θα ειναι παντα πρωτη!!!οσο για την Huawei,προβλεπω στο αμεσο μελλον να τρωει και την Apple,Καθως εισαγεται πλεον επισημα σε ολον τον κοσμο και αυτο που προσφερει συγκρητικα με την τιμη ειναι τελειο,μια λεπτομερεια που ισως μας διαφευγει ειναι οτι και οι τρεις πρωτες εταιριες ενσωματωνουν στι συσκευες τους δικους τους επεξεργαστες(τα συμπερασματα δικα σας)!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

Vivo X100 Ultra: Τeaser δείχνει καινοτόμες λειτουργίες κάμερας

Το πρώτο επίσημο teaser της επερχόμενης ναυαρχίδας της vivo, του X100 Ultra, είναι επιτέλους εδώ και αποκαλύπτει πολλά.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo: Αποκάλυψε το BlueImage για την τεχνολογία της κάμερας – Μάλλον θα το δούμε με το το vivo X100 Ultra

Η vivo παρουσίασε το brand “BlueImage” που θα περιλαμβάνει την τεχνολογία απεικόνισης και θα κάνει ντεμπούτο με το vivo X100 Ultra.

Smartphones iPhone 15 Pro Max OPPO

iPhone 15 Pro Max VS Oppo Find X7 Ultra: Ποιο έχει την καλύτερη κάμερα;

Η κάμερα του Oppo Find X7 Ultra έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον ιστότοπο κάμερας DXOMark, πιο υψηλή από του iPhone 15 Pro Max.