LG: Νέος αισθητήρας αποτυπωμάτων ενσωματωμένος στην οθόνη

H LG Innotek μας δίνει μια γεύση για το τι μας περιμένει στο μέλλον όσον αφορά στους αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων στα smartphones. Αυτή τη στιγμή έχουμε συνηθίσει την ενσωμάτωσή του σε ειδικό κουμπί στην μπροστινή πλευρά ή την πλάτη του κινητού.

Οι μηχανικοί της LG έχουν μια άλλη πρόταση ενσωματώνοντάς τον κάτω από το γυάλινο κάλυμμα της οθόνης σε ένα module με πάχος μόλις 0.03 χλστ. Αυτό θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να ενσωματώνουν τους αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων στις συσκευές τους, με απόλυτα διακριτικό τρόπο χωρίς να χρειάζεται να θυσιάζουν το design για χάρη συγκεκριμένων κουμπιών.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της LG, το module που δημιούργησε, δίνει ποσοστά αναγνώρισης ίδια με τους παραδοσιακούς αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων, κάτι που είναι πολύ θετικό.

Προς το παρόν η LG δεν έχει ανακοινώσει κάποια συσκευή που χρησιμοποιεί την την συγκεκριμένη καινοτομία, αλλά ο αισθητήρας αναμένεται να μπει σε επιλεγμένα προϊόντα μέσα σε αυτή ή την επόμενη χρονιά.

Η LG θα βασιστεί στο συγκεκριμένο module, για να επωφεληθεί από την αυξημένη ζήτηση για mobile αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Η αγορά των smartphones ξεκινά να υιοθετεί τους αισθητήρες αποτυπωμάτων και στην οικονομική κατηγορία, έτσι ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική, επομένως η ζήτηση αυξάνεται.

lg fingerprin sensor, LG: Νέος αισθητήρας αποτυπωμάτων ενσωματωμένος στην οθόνη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Εάν όπως κατάλαβα ο αισθητήρας λειτουργεί σε ολόκληρη την οθόνη, δίνεται μια ενδιαφέρουσα προοπτική να αναγνωρίζει πατήματα μόνο από ένα άτομο ακόμα και αν η συσκευή είναι ξεκλείδωτη, πχ να μπαίνει σε μια κατάστασή αδράνειας σε 5sec και χωρίς να το καταλάβει ο χρήστης να ξεκλειδώνει με το επόμενο πάτημα του ή κατά την πληκτρολόγηση κωδικών.

Panos7GR

Το πρόβλημα με το αντιαισθητικό του hard home button με αισθητήρα αποτυπωματος ή στην πλάτη έχει λυθεί από την Qualcomm με το Sense ID 3D fingerprint που φέτος ο Snapdragon 820 το υποστηρίζει. Επειδή γίνεται η αναγνώριση με υπερήχους μπορεί να μπει κάτω απ το σασί ακόμα και από το display.
Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν γιατί το σνόμπαραν έτσι οι μεγάλοι κατασκευαστές. Μόνο η LeEco (LeTV) θαρρώ είπε πως θα το υποστηρίξει στις συσκευές της.

Konstantinos

Είδα το το βίντεο κι παρουσίαση του sense id 3d fingerprint. Internet of the things, online identity alliance κλπ. Αξίζει να δώσεις ότι πιο μοναδικό έχεις για να αναγνωριζεσαι σε μια σύμπραξη εταιριών και όλα αυτά για να ανοίξεις μια συσκευή; Στο βίντεο μοιράζεται κάποιος την ασφαλιστική του ικανότητα.

Δεν είμαι θρησκόληπτος, αλλά εμείς θέλουμε να ανοίγουμε γρήγορα τις συσκευές και με ασφάλεια και οι εταιρίες θέλουν πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά δεδομένα, βιομετρικά, κοινωνικά, επικοινωνίας. Ποια η ανάγκη, ποια η λύση και ποιο το προϊόν που τελικά καλύπτει άλλες ανάγκες

Agnostos13

Εμενα κατι μου θυμιζει…

https://appleinsider.com/articles/15/02/05/apple-shows-continued-interest-in-embedding-touch-id-fingerprint-sensors-into-touchscreen-displays

Νομιζω εχω στα υπ’ οψιν καποια συσκευη που θα μπει στο μελλον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.