MediaTek Helio X30: Περνά από το Antutu και εντυπωσιάζει

Ο αναλυτής Pan Jiutang αποκάλυψε σήμερα μέσα από το Weibo ότι το MediaTek Helio X30 chipset θα είναι κατασκευασμένο με τη διαδικασία των 10nm. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Helio X30 θα έρθει με 10 πυρήνες, οι Cortex-A35 θα χρησιμοποιηθούν για μη απαιτητικές διεργασίες.

Για τις βαριές διεργασίες θα χρησιμοποιηθούν οι ακυκλοφόρητοι μέχρι στιγμής πυρήνες με την ονομασία “Artemis”. Επιπλέον, ο X30 θα έχει υποστήριξη για μνήμη RAM έως 8GB και PowerVR GPU.

Ο ίδιος αναλυτής μαζί με τις πληροφορίες δίνει και ένα slide, το οποίο δείχνει ότι ο MediaTek Helio X30 δίνει 160.000 πόντους στο Antutu, αφήνοντας πολύ πίσω Snapdragon 820 με 30.000 πόντους.

Η MediaTek σχεδιάζει να ανακοινώσει τη ναυαρχίδα της Helio X30 μέσα στο 2017. Μέχρι τότε θέλει να βελτιώσει την κατανάλωση ενέργειας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σε ποιες συσκευές θα μπει.

mediatek helio x30, MediaTek Helio X30: Περνά από το Antutu και εντυπωσιάζει

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Yiannis

130000 στο antutu ο snapdragon 820 οχι 30000 ποντους οπως γραφει απο πανω

Ekimolaos

@Yiannis
Στο κείμενο γράφει πως ο X30 έχει σκοράρει 30.000 πόντους πάνω από τον SD820, δεν υπάρχει κάποιο λάθος…

Dimitris

30000 είναι η διαφορά ανάμεσα τους

tito@

Δεν νομιζω ποτε οι επεξεργαστες της mediatekt να ξεπερασουν σε αποδοση κ γραφικα τους επεξεργαστες της Qualcomn

sera65

Καλοί χρυσοί και άγιοι οι mediatek αλλά έχουν να φαν ψωμί ακόμα για να γίνουν top. Για low-end και mid-range κινητά είναι απλά τέλειοι.

yiannis

@Ekimolaos εχεις δικιο τωρα το προσεξα συγνωμη

george

Βρε παιδια οταν στο youtube κανουν αυτα τα αχρειαστα κατ’εμε speedtest κ βαζουν διπλα σε ενα θηρειο ενα midrange κινητο κ βλεπεις οτι οι διαφορες ειναι μικρες που ξερω οτι το δυνατο κινητο δεν δουλευει μονο με τους 4 light πυρηνες για μια εφαρμογη τυπου συλλογη η κ τις περισσοτερες;αυτα τα τεστ δεν ειναι αδικια για τα δυνατα κινητα;

kostasb16b

George μπορείκαι να δουλεύειμε του απλούς πυρήνες αλλα εκτος ότιμετράνε και παιχνίδια η coding σε βίντεο πως αλλιώς θέλειςνα δεις τι γίνεται σε κάτι που δεν κάνεις ποτέ;

Η στα benchmark που είναι είτε πληρωμένα η οι επεξεργαστές δουλεύουν διαφορετικά μόνογια αυτάτα τεστ

george

Εχεις δικιο στα παιχνιδια σιγουρα ο επεξεργαστης για να το bootαρει δουλευει ψηλα.

Ekimolaos

@yiannis
Καλά μην μου ζητάς συγνώμη εμένα, μια παρατήρηση έκανα απλά, δεν έχω γράψει εγώ το κείμενο xD

chris

Οταν κυκλοφορησει το 2017 θα εχει βγει ο snapdragon 840 και ο χ30 θα μοιαζει mid μπροστα του.το θεμα θα ηταν να κυκλοφορει ηδη και σε κινητα των 150-200€ οπως κυκλοφορει τωρα ο χ10

alex touba

Καλοι οι σναπντραγκον σιγουρα αλα οχι σε βαθμο που ειναι η φημη τους.Στο galaxys5 που ειχα στα παιχνιδια και καμια φορα ετρωγε κοληματακια εβγαζε καλο σκορ αντουτου αλα δεν μου εκανε εντυπωση.απο τοτε εχω αλαξει πολες συσκευες και εχω να πω μονο καλα για τον midiatek που εχω τωρα στο xiaomi redm note3.Σ ε συγκρηση με τον περσινο σναπντραγκον 810 που ειχε προβληματα θερμανσεις κοληματα καλυτερος σε συνολο ο μιντιατεκ για μενα.Στην ουσια ο σναπντραγκον οταν ειναι στην αρχη δηνει γκαζια πολα πιο πολα απο μιντιατεκ αλα στη πορεια ανεβαζει γρηγορα θερμοκρασια και ρηχνει τα γκαζια για να κρυωσει ενο ο μιντιατεκ εχει σταθερη ανωδικη πορεια και συνεχηζει να σπινταρει οσο ο σναπντραγκον ξεκουραζεται.αυτη ειναι η διαφορα τους και φυσικα προτιμαω τον μιντιατεκ και τον kirin της huawei που ειχα και στο honor6 plus και στο mate7 .και πολυ καλυτερος σε διαχειρηση θερμοτητας και καταναλωσεις ενεργειας ο μιντιατεκ απο τον σναπντραγκον οποτε τι λεμε τωρα.Απλα η κουαλκομ εφαγε πατατα περσι προπερσι απο σαμσουνκ και γενικα απο τον 810 που φετος ταρακουνηθηκε γιαυτο και εβγαλε καλυτερο και ποιο προσεγμενο τον 820.Σιγουρα η μιντιατεκ δεν εχει το ονομα και την εμπηρεια που εχει η κουαλκομ αλα εχει τη θεληση και την ορεξη… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.