Microsoft Pre-Touch: Η οθόνη θα προβλέπει τις κινήσεις χωρίς άγγιγμα [video]

Την ώρα που η Apple πλασάρει στην πλειοψηφία των συσκευών της την τεχνολογία 3D Touch, όπου πρέπει να πιέσεις την οθόνη για να εμφανίσεις τα σχετικά features, η Microsoft έρχεται να δώσει την δική της εκδοχή με το Pre-Touch.

Η τεχνολογία Pre-Touch σκοπεύει να εξαλείψει την ανάγκη να αγγίζεις την οθόνη για να εκτελέσεις οποιαδήποτε λειτουργία. Μοιάζει αρκετά με το Air Command της Samsung, που το βρίσκει κανείς σε συσκευές εξοπλισμένες με stylus. Επιτρέπει στους χρήστες να κρατάνε το S-Pen λίγο πιο πάνω από την οθόνη και να εκτελούν λειτουργίες χωρίς να ακουμπάνε στο γυαλί.

Παρόλα αυτά, το Air Command μπορεί να αντιδράει μόνο στο stylus της Samsung, την ώρα που η Microsoft με το Pre-Touch, κατάφερε να αναγνωρίζει πότε πλησιάζει ένα δάχτυλο την οθόνη και να αντιδρά αντίστοιχα. Επιπλέον εκτός από το πάνω μέρος της οθόνης, μπορεί να αναγνωρίζει και πότε κρατάει κάποιος την συσκευή και από ποια μεριά, το οποίο έχει κάποια πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Για παράδειγμα το video player app εντοπίζει τα δάχτυλα που πλησιάζουν την οθόνη και αυτόματα δείχνει τα on-screen controls.

Αν ο αλγόριθμος εντοπίσει ότι κρατάς την συσκευή με μόνο ένα χέρι, θα δείξει ειδικά controls για να έχεις πιο εύκολη πρόσβαση με τον αντίστοιχο αντίχειρα. Με τον ίδιο τρόπο, τα controls θα αλλάξουν αν η συσκευή νιώσει ότι χρησιμοποιείς και το δεύτερο χέρι. Επίσης, αν έχεις το δάχτυλο σου πάνω από ένα link, πριν το πατήσεις θα δείξει ένα preview του link αυτού. Και όλα αυτά χωρίς να αγγίξεις την συσκευή σου.

Η τεχνολογία αυτή φυσικά δίνει μεγάλη γκάμα επολογών για την χρηστικότητα των συσκευών μας, αλλά θα εξαρτηθεί κατά πολύ από τους app developers για το αν την χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αναμένεται να δούμε την τεχνολογία Pre-Touch σε Windows αλλά ίσως και Android συσκευές σε 1-2 χρόνια.

Δείτε το video:

microsoft pre-touch, Microsoft Pre-Touch: Η οθόνη θα προβλέπει τις κινήσεις χωρίς άγγιγμα [video]

microsoft pre-touch, Microsoft Pre-Touch: Η οθόνη θα προβλέπει τις κινήσεις χωρίς άγγιγμα [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θοδωρής

Πραγματικά έχει πολύ καιρό να με εκπλήξει κάποια τεχνολογία αλλά αυτό ίσος είναι το next big thing ! Φανταστείτε έναν browser να κάνει preload ένα site πριν ακόμα το πατήσεις πλήρως ! (Spoiler alert ! Bezel-less screen)

edd

Απλα τελεια και χρησιμο

stefanospk

και το 535 τα κανει αυτα

Panagiotis

Βρε παιδιά το galaxy s4 εκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα άρα δεν χρειαζόταν το stylus, βέβαια δεν το είχε ενσωματώσει τόσο πολύ η Samsung αλλά αντιλαμβανόταν το δάχτυλο πριν ακουμπήσεις την οθόνη, θυμάμαι μπορούσες να μεγεθύνεις σε ενα σημείο το κείμενο για ευκολότερη αναγνωση είτε να αιωρήσεις το δάχτυλο πάνω απο μια φωτογραφία και να κάνει preview σε μεγαλύτερη κλίμακα, επίσης στον video player μπορούσες να δεις την συνέχεια του βίντεο χωρις να διακοπεί η αναπαραγωγη κλπ.

iwannhs

οχι μονο στα νοτε με το πενακι αλλα και στο s4,s5 υπηρχε η επιλογη περιηγηση χωρις επαφη μετακινηση στον browser προς τα πανω η προς τα κατω χωρις να αγγιξεις οθονη ανοιγμα σελιδων απο αποσταση αλλαγη μουσικης απο αποσταση, φωτογραφιων στο αλμπουμ αποδοχη κλησης και πολλα αλλα βεβαια οχι εξ ολοκληρου οτιδηποτε υπαρχει στο τηλεφωνο να το χειριζεσαι χωρις να αγγιζεις οθονη! παντως ηταν πολυ μπροστα για την εποχη και τωρα μετα απο 3 χρονια θα βελτιστοποιηθη μια τεχνολογια εκανε την εμφανιση της απο την σαμσουγκ το 2013!

vkrd

Εξ’ επαγωγής είναι το σωστό…

KostasB

Μας δουλεύουν λίγο μου φαίνεται…
2012 Sony Xperia Sole/Sola με το Floating touch..
2013 Samsung Galaxy S4 με το Air View..
2016 καινοτομία της Microsoft..
Ok America…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.