Project Ara: Γιατί δεν θα επιτρέπεται η αλλαγή της CPU

Όταν ανακοινώθηκε αρχικά το Project Ara, γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα smartphone για όσους ήθελαν να φτιάξουν το κινητό τους όπως έκαναν το PC. Θα ήταν ένα αρθρωτό smartphone, που θα επέτρεπε στους χρήστες του να αλλάξουν κάθε κομμάτι.

Ωστόσο, η Google φαίνεται πως έχει αλλάξει γνώμη και κάποια κομμάτια θα είναι σταθερά, ένα από αυτά είναι η CPU. Σε συνέντευξή του στο CNET ο Rafa Camargo, επικεφαλής μηχανικός του Project Ara, εξηγεί γιατί δεν θα μπορούν οι χρήστες να αλλάξουν την CPU στο αρθρωτό smartphone.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου η Google έκανε την έρευνά της και κατέληξε στο ότι η πλειοψηφία των χρηστών δεν ενδιαφέρεται για την αλλαγή κομματιών που επιτελούν βασικές λειτουργίες. Αντιθέτως θέλουν τα βασικά κομμάτια να είναι σταθερά και να λειτουργούν διαρκώς. “Our initial prototype was modularizing everything…just to find out users didn’t care”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αυτό σημαίνει ότι το Project Ara θα συνεχίσει να είναι ένα αρθρωτό smartphone που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα παραμετροποίησης, αλλά δεν θα αλλάζουν όλα τα κομμάτια. Για αρχή αναμένεται να έρθει με 4 modules, μπορείς να επιλέξεις ηχείο, κάμερα, e-ink οθόνη και επεκτάσιμη μνήμη. Αργότερα θα έρθουν περισσότερα modules.

Το Project Ara θα έρθει στους developers το φθινόπωρο, ενώ η εμπορική έκδοση θα κυκλοφορήσει το 2017.

project ara cpu, Project Ara: Γιατί δεν θα επιτρέπεται η αλλαγή της CPU

project ara cpu, Project Ara: Γιατί δεν θα επιτρέπεται η αλλαγή της CPU

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
X,g4

”η πλειοψηφία των χρηστών δεν ενδιαφέρεται για την αλλαγή κομματιών που επιτελούν βασικές λειτουργίες”
Λες και κυκλοφορεί 5 χρόνια στην αγορά για να ξέρει τι θέλει ο κόσμος και τι δεν θέλει!
Ασε που ο βασικός λόγος αντικατάστασης ενός smartphone είναι ο πιο γρήγορος και energy effecient επεξεργαστής και σαφώς η περισσότερη ram για να ρολάρει πιο smooth τα apps!
Καλύτερα λοιπόν κατ εμέ να ρίχναν τα εκατομμύρια στην εξέλιξη της μπαταρίας!
Τα σημερινά smartphones σε θέμα design και premium υλικών έχουν κάνει τρομερά άλματα,στο κομμάτι που χάνουν όλα είναι η μπαταρία!
Αν είχαμε μια βδομάδα μπαταρία πραγματικά δεν θα θέλαμε τπτ άλλο τουλάχιστον για την ώρα.
Καλό να υπάρχουν επιλογές δεν λέω…αλλά μια μπαταρία σε module πιστεύω πως θα είναι σχετικά μικρή,εδώ ήδη με 3000mah και τα φορτίζουμε 2 φορές τη μέρα!
Ασε που τα module θα είναι πανάκριβα,όσοι ονειρεύονται αντικατάσταση κάμερας πχ με 20ευρώ,πιστεύω θα απογοητευτούν.
Anyway…βλέπουμε!

sera65

Και οι υπόλοιποι ας κόψουν τον λαιμό τους.
Ναι για αυτό όλος ο κόσμος στο PC αλλάζει ram CPU GPU αλλά στο κινητό όχι να μην έχουν αυτή την δυνατότητα.
Α ρε….

Νικος

Απατο

george

Κακος πολυ κακος.μια καμερα δυνατη θα σου κανει τα γουστα χρονια ολοκληρα δεν παλιωνει.το ιδιο ενα δυνατο ηχειακι.αλλα το ζουμι κ η ορεξη ερχετε με την μοντιφα κ οπως στα αμαξια k στο pc ετσι κ εδω η ουσια κ η διαφορα στην καθημερινοτητα κ στα games ερχετε με ενα upgrade στα cpu gpu κ εκει κιολας οι τρελλαμενοι θα τα σπρωχνανε.

forneverarrow

Εγώ συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του κατασκευαστή. Δεν θέλω modular CPU αλλά modular OS: σε απλή μετάφραση, update! Ένας δυνατός επεξεργαστής του 2014 άνετα θα σήκωνε marshmallow ακόμα και Android N. Άρα δεν θέλει αλλαγή. Άσχετα αν μας κάνουν να πιστεύουμε το αντίθετο. επιπλέον, τι να κάνω την καλύτερη CPU αν το λογισμικό είναι αρχαίο; Όσο για τα υπόλοιπα, μια χαρά. Λογικό μου φαίνεται να αλλάζω κάμερα ή κάτι δευτερεύον για να το φέρω στα μέτρα μου.

Blake

-Ρε συ Τζακ, είναι πολύ δύσκολο να αλλάζει η CPU και δεν έχουμε άλλο χρόνο, πρέπει να ρίξουμε το προϊόν στην αγορά.
-Το ξέρω…
-Τι λες να κάνουμε τώρα;
-Θα τους πούμε ότι… κανέναν δεν τον νοιάζει η CPU, και καθαρίσαμε.

Ασχετο

Ρε παιδιά ηρεμηστε οι άνθρωποι έχουν κάνει τις έρευνες τους ,μία εταιρία σαν τη Google δν έχει φτάσει εκεί κάνοντας ο,τι να ‘ναι. Εμεις τα tech freaks μπορεί να νιαζομαστε για τέτοιου είδους λεπτομέρειες αλλά ,μαντεψε…. το γενικό κοινό χεστηκε, άρα ή Google δεν ενδιαφέρεται να σπαταλήσει εκατομμύρια για R&D σε κάτι που απευθύνεται στο 5% (τυχαία το λέω, ίσως και πολύ λιγότερο) του κοινού της…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.