Samsung και NVIDIA: Έδωσαν τα χέρια- Σταματούν τον πόλεμο των πατεντών

Μετά από χρόνια νομικών διενέξεων μεταξύ της Samsung και της NVIDIA, οι δύο τεράστιες εταιρείες που ασχολούνται και με την κατασκευή chip, αποφάσισαν να σταματήσουν τις μηνύσεις που αφορούν την πνευματική ιδιοκτησία πατεντών.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, είχαμε δει την NVIDIA να κάνει μήνυση στην Samsung και την Qualcomm, με τον ισχυρισμό ότι κατασκεύαζαν hardware που παραβίαζε κάποιες πατέντες της που αφορούσαν την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή γραφικών. Ζητούσε ακόμη και την απαγόρευση των νέων Galaxy συσκευών.

Η International Trade Commission, το περασμένο φθινόπωρο δικαίωσε τελικά την Samsung, η οποία κατηγορούνταν ότι παραβίασε 2 πατέντες. Η Samsung είχε παραβιάσει μια τρίτη πατέντα, που όμως τελικά ήταν άκυρη καθώς προϋπήρχε μια άλλη πατέντα με την ίδια τεχνική, πριν από αυτή της NVIDIA.

Κατά την διάρκεια αυτής της διαμάχης, η Samsung αντεπιτέθηκε κάνοντας μήνυση στην NVIDIA για παραβίαση πατεντών της καθώς και για χειραφέτηση τον benchmarks στα Tegra chips, με σκοπό να δείχνουν καλύτερες επιδόσεις από τα Exynos μοντέλα τη Samsung.

Με την σημερινή ανακοίνωση, όλες αυτές οι διαμάχες τερματίζονται. Η ανακοίνωση της NVIDIA κάνει ξεκάθαρο ότι οι δύο εταιρείες δεν είχαν τελικά μεγάλες διαφορές όσον αφορά στις πατέντες και απλά δίνουν ένα τέλος στις μηνύσεις. Τέλος οι δύο εταιρείες αδειοδότησαν η μία την άλλη για να χρησιμοποιήσουν κάποιες πατέντες νόμιμα.

samsung nvidia, Samsung και NVIDIA: Έδωσαν τα χέρια- Σταματούν τον πόλεμο των πατεντών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Έχω προβλέψει ότι Nvidia και Samsung θα συνεργαστούν στο προσεχές μέλλον στην παραγωγή επεξεργαστών λόγο κοινών συμφερόντων. Το πρώτο βήμα έγινε. Περιμένω να περάσουν γρήγορα στο επίπεδο συνεργασίας και στην συνέχεια σε κάποιου είδους κονσόρτσιουμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.