Sony Mobile: Αναμένει 20% πτώση στις αποστολές smartphones

Η Sony ανακοίνωσε τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους που λήγει 31 Μαρτίου 2017 και αποκαλύπτει ότι αναμένει να αποστείλει στο σύνολο 20 εκατομμύρια smartphones. Αυτό σημαίνει σχεδόν 20% πτώση από 24.9 εκατ. της προηγούμενης χρονιάς.

Οι Ιάπωνες αναφέρουν ότι η αναμενόμενη πτώση οφείλεται κυρίως στην μείωση της mid-range κατηγορίας smartphones, κάτι που αντικατοπτρίζει το αυξημένο focus στις πιο ακριβές συσκευές. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει η μείωση πωλήσεων σε μη κερδοφόρες γεωγραφικές περιοχές, όπου εφαρμόστηκαν μέτρα συρρίκνωσης κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους του 2016 (που έληξε 31 Μαρτίου).

Οι πωλήσεις προβλέπεται ότι θα είναι στα 8.55 δισ. δολάρια (JPY 940 δισ.) σημειώνοντας πτώση 17% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Όμως η Sony αναμένει μικρά κέρδη 4.5 εκατ. δολαρίων, ενώ πέρσι είχε απώλειες 555 εκατ. δολαρίων.

Φέτος η Sony θα πορευτεί με τη σειρά Xperia X, στην οποία ανήκουν τα Sony Xperia X, Sony Xperia XA, Sony Xperia X Performance και Sony Xperia XA Ultra, έχοντας καταργήσει τη σειρά Z και οι πληροφορίες τη θέλουν να ακολουθούν κι άλλες.

sony sales, Sony Mobile: Αναμένει 20% πτώση στις αποστολές smartphones

sony sales, Sony Mobile: Αναμένει 20% πτώση στις αποστολές smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Impressive-Instant

Η ουσία για μένα είναι στην προτελευταία παράγραφο. Δείχνει να ακολουθεί το πρότυπο της Apple. Το μέγιστο δυνατό κέρδος και όχι το market share είναι αυτό που επιδιώκει ο Ιάπωνας…. Ίδωμεν…

Mary

Όταν τιμολογεί το Xperia x( το απλό ούτε καν το premium) στα 600 περίπου ευρώ τι να περιμένει δηλαδή;

Λευτερης

Το Xperia X performance αποτελεί φυσική συνεχεια του Z5 ( δηλαδή εται θα ήταν και το Z6/Z5+ αν υπήρχε) και συνεχίζει να υστερεί σε οθόνη και Ram σε σχέση με τον ανταγωνισμο (για την κάμερα δεν μποτω να εκφέρω γνώμη ακομη). Δηλαδή είναι ένα καλό κινητό αλλά όχι τόσο καλό ώστε να δικαιολογησει την τιμή του και υποδιεστερο των S7,HTC 10 και G5. Η Sony ακουλουθει την ίδια ακριβώς τακτική στα high end,. εκτός αν κάνει κάτι διαφορετικό ατο δεύτερο μισό του χρονου. Το ευχομαστε

Ekimolaos

Το νούμερο 4.5 εκατομμύρια σε κέρδος μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά σε σχέση με την χασούρα είναι κάτι το τεράστιο. Μακάρι να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο και να ανακάμψει, αρκεί να ακούσει λίγο τους καταναλωτές. Αλλά πιστεύω πως μέχρι να αλλάξει CEO δεν πρόκειται να την δούμε να ανασταίνεται πλήρως… :/

One

Λογικο είναι αφου τωρα θα πουλάει 3-4 συσκευές αντι για 10+ που ειχε πριν, αλλα το καλο είναι ότι επικεντρώνεται σε λιγες και καλες συσκευές που το θέλαμε ολοι οι φαν της Sony τοσα χρόνια. Αν το Σεπτεμβρη βγάλει καλες συσκευές τοτε σίγουρα θα αναβαθμίσουν και οσοι εχουν παραμείνει στο Ζ2, Ζ3 που ηταν αρκετοί, και θα πάρει παλι τα πανω της στις πωλήσεις.

Γιώργος

Πολύ σωστή κίνηση να πάει σε σταδιακό κλείσιμο της Sony mobile και όχι μια και έξω. Θα περιμένουν να μηδενιστούν οι πωλήσεις και μετά θα μπεi λουκέτο ώστε να μην πληγεί το brand name της μαμάς εταιρείας από μια ακόμη αποτυχία μετά τα VAIO.

Ιωάννης jb

@mary.. Τράβα σχολίασε κανα άρθρο για το πώς θα είναι το νέο iphone και μην εκτειθεσαι λέγοντας μπαρουφες… Μάθε ότι σε ένα εξάμηνο από την κυκλοφορία του θα κάνει πολύ λιγότερο ίσως και τα μισά δλδ 300… Οι πιο πολλοί τότε θα το πάρουν και όχι στα 600… Αλλά και στα 600 να το πάρουν, από κάτι κινητά σαν το 6s αξίζει πολύ περισσότερα…

Λευτέρη υποδεέστερη οθόνη τα νέα xperia??
Χαχαχα το ανέκδοτο τις μέρας πρέπει να είναι αυτό…
Αμ το άλλο με τη ram… Δεν έχεις ιδέα από τεχνολογία φίλε μου..
Μάθε ότι τα sony παρόλο που έχουν 3 γιγα κάνουν διαχείριση τις ram που άλλα κινητά δεν την έχουν..

Ιωάννης jb

@Γιώργος.. Δε θα βαρεθητε ποτέ να κάνετε προβλέψεις για το κλείσιμο τις sony??
Αφού βλέπετε δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να κλείσει ούτε να πωληθεί!!! Γιατί επιμενετε??
Τώρα γυρνάει και σε θετικό πρόσημο που είναι και το σημαντικότερο… Θεωρώ πως το άρθρο καλύτερα θα ήταν να έλεγε για αυτό και όχι για την πτώση στις πωλήσεις δίνει αρνητική εντύπωση..

Chris

Απο την στιγμη που η sony ειχε πολιτικη αναβαθμισης συσκευων για 6 μηνες και μετα το απολυτο τπτ τοτε λογικο ηταν οτι θα αρχισε να συμβαινει αυτο…και ειδικα οταν πεταει μια μεγαλη σειρα σαν την Z εκτος και κυκλοφορει πανακριβα κινητα…..ειχα παρει το z1 πριν 1,5 χρονο κινητο που ακομα πεταει και σταματησαν την οποια υποστηριξη και τελικα πετανε και ολη την σειρα στα σκουπιδια…….με αυτες τις πολιτικες οι εταιριες σιγα σιγα θα πιανουν πατο

El Matador

Sony για παντα.

Πολυ καλες συσκευές αλλα θέλει βελτίωση η κάμερα και βασικα το λειτουργικό της κάμερας.
Δεν γίνετε όλοι οι κατασκευαστες να χρησιμοποιούν κινητά μέρη της Sony, και η ίδια η εταιρεία να εχει μετρια καμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.