SpaceX: Σχεδιάζει διαστημική αποστολή στον Άρη το 2018

Η SpaceX ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την αποστολή του διαστημόπλοιου Dragon στον Άρη μέχρι το 2018. Αυτό θα είναι και το πρώτο μεγάλο βήμα για τα μεγαλύτερο σχέδιο που έχει στο μυαλό του ο Elon Musk, δηλαδή να στείλει επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη.

Δεν ανακοινώθηκε πόσα διαστημόπλοια θα σταλούν, αλλά η SpaceX άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μια σειρά από αποστολές με διαστημόπλοια Dragon και ότι σύντομα θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέσα από tweet έγινε γνωστό ότι οι κάψουλες θα εκτοξευτούν από τον πύραυλο Falcon Heavy της SpaceX, ο οποίος είναι μια μεγαλύτερη έκδοση του Falcon 9 (που πολύ πρόσφατα έκανε την ιστορική προσγείωση σε θαλάσσια πλατφόρμα). Ο πύραυλος θα εκτοξεύσει τις κάψουλες προκειμένου να δοκιμαστούν διάφορες μέθοδοι για το πως να προσγειωθούν βαριά ωφέλιμα φορτία στον Άρη. Αν όλα πάνε καλά, η SpaceX θα γίνει η πρώτη ιδιωτική εταιρεία διαστημικών πτήσεων που θα έχει προσγειώσει όχημα σε άλλο πλανήτη.

Η SpaceX θα στείλει το Red Dragon, μια τροποποιημένη έκδοση του διαστημικού οχήματος που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά φορτίων από και προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το διαστημικό σκάφος έχει οκτώ κινητήρες SuperDraco οι οποίοι θα επιτρέψουν στην κάψουλα να προσγειωθεί στον Άρη.

Το να καταφέρουμε να στείλουμε βαριά ωφέλημα φορτία στον Κόκκινο Πλανήτη, θα είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την αποστολή του ανθρώπου στον Άρη. Για να μπορέσει να επιβιώσει ο άνθρωπος στις δύσκολες συνθήκες του Πλανήτη θα χρειαστεί πολύ μεγάλο εξοπλισμό, τον οποίο δεν μπορεί να πάρει μαζί του όταν ξεκινήσει το ταξίδι.

Αν λοιπόν η SpaceX μπορέσει μέχρι το 2018 να πετύχει τον στόχο της, τότε θα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να πατήσει για πρώτη φορά ο άνθρωπος το πόδι του στον Άρη και γιατί όχι, να ξεκινήσει και η πολυσυζητημένη μετοίκισή του εκεί.

spacex mars 2018, SpaceX: Σχεδιάζει διαστημική αποστολή στον Άρη το 2018

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mansl

The Martian φαση 😍

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Internet IoT SpaceX

SpaceX: Η δορυφορική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας της Starlink έρχεται το 2024

Ο ιστότοπος της Starlink μας ενημερώνει για τα σχέδιά της για μια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που παρέχεται μέσω δορυφόρου.

Internet Elon Musk featured SpaceX

Starlink: Το δορυφορικό ίντερνετ δεν αφορά ακόμα τους Έλληνες

Το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink, το οποίο ανήκει στο SpaceX και έχει επικεφαλής τον Elon Musk, φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει τους Έλληνες.

Internet Elon Musk SpaceX Tesla

Ο Alex Gibney ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με θέμα τον Elon Musk

O σκηνοθέτη Alex Gibney, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το “Steve Jobs: The Man in the Machine, Zero Days” ετοιμάζει ένα αυστηρό πορτρέτο του Elon Musk.