Tesla: Τα αυτοκίνητα της έχουν διανύσει 100 εκ. μίλια με ενεργοποιημένο το Autopilot

Στο συνέδριο EmTech Digital που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια έγινε η αποκάλυψη ότι τα αυτοκίνητα της Tesla έχουν διανύσει συνολικά 100 εκατομμύρια μίλια με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Autopilot.

Η λειτουργία Autopilot έγινε διαθέσιμη τον Οκτώβριο του 2014 με αναβάθμιση OTA στο λογισμικό 70.000 Model S. Με βάση τα στατιστικά της Tesla από τότε οι τυχεροί οδηγοί τους διανύουν κατά μέσο όρο 2,6 μίλια σε ημερήσια βάση έχοντας ενεργοποιημένη τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Αν και η λειτουργία διαθέτει αρκετές δικλείδες ασφαλείας αλλά και περιορισμούς αρκετοί ιδιοκτήτες Tesla Model S έχουν δοκιμάσει να φτάσουν τόσο τα οχήματα όσο και τις δυνατότητες που προσφέρει η λειτουργία Autopilot στα όρια της, θεωρώντας ότι πρόκειται για λειτουργία πλήρως αυτόνομης οδήγησης. Η Tesla εν τω μεταξύ έχει αυξήσει τους περιορισμούς ασφάλειας για να προστατέψει τους παραπάνω οδηγούς από τον εαυτό τους.

Η διαφορά που έχουν τα αυτοκίνητα της Tesla είναι πως δεν είναι πλήρως αυτόνομα – όπως για παράδειγμα αυτά που κατά καιρούς έχουμε δει από την Google – και άρα να μεν ο οδηγός δεν χειρίζεται το αυτοκίνητο, θα πρέπει όμως να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος να αναλάβει τον έλεγχο.

Tesla, Tesla: Τα αυτοκίνητα της έχουν διανύσει 100 εκ. μίλια με ενεργοποιημένο το Autopilot

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
the new

αυτο ειναι καλο γτ σε περιπτωσει που εχεις πιει πολυ και εχεις γινει ταπα παιρνεις το αυτοκινητο σου και το βαζεις στο αυτοματο πιλοτο και ετσι γλιτωνεις τα λευτα απο το ταξι:p

dimitris

φιλε αμα εχεις πιει πολυ ουτε τα κλειδια στο αμαξι δεν θα μπορεις να βαλεις οχι αθτοματο πιλοτο…επισης αμα σε σταματησει αστυνομια για ελενχο και σου κανει αλκοτεστ μετα στα να πανε

Κωνσταντίνος

@the new..χαχα ,σωστο μονο που αν εχεις τετοιο αμαξι δεν νομιζω να εχεις θεμα να δωσεις λεφτα σ ενα ταξακι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Smartphones Elon Musk Tesla

Η Tesla κυκλοφόρησε βίντεο με το ρομπότ Optimus να κάνει γιόγκα

Η Tesla δημοσιοποίησε ένα update με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus με ένα βίντεο που μοιάζει σχεδόν με CGI.

Internet Elon Musk Tesla Twitter

Elon Musk: Ακόμα δεν μπορεί να τουιτάρει ό,τι θέλει

Ο Elon Musk έχασε ακόμα μια φορά μια δικαστική διαμάχη για το δικαίωμά του να ποστάρει οτιδήποτε θέλει στο Twitter.

Cars Elon Musk Tesla

Tesla: Προβλήματα στο Model X – Ξεκινά έρευνα σε 50.000 οχήματα

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για την ασφάλεια των αυτοκινήτων ξεκινούν έρευνα σε 50.000 οχήματα της Tesla Model X μετά τη λήψη δύο καταγγελιών που ανέφεραν βλάβες.