Windows 10: Τέλος η δωρεάν αναβάθμιση από 30 Ιουλίου

Κι όμως σε λίγο καιρό θα έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που έδωσε η Microsft τα Windows 10 ως δωρεάν upgrade για κατόχους Windows 7 και Windows 8.1. Η δωρεάν αναβάθμιση ισχύει για τους χρήστες που θα αναβαθμιστούν τον πρώτο χρόνο.

Ο χρόνος κλείνει σε δυο μήνες από τώρα, στις 29 Ιουλίου, και η Microsoft φροντίζει να υπενθυμίσει σε όσους δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Windows 10, ότι από 30 Ιουλίου θα κληθούν να πληρώσουν 119 δολ. για να βάλουν τα W10 στα μηχανήματά τους.

Κάποιοι θεωρούσαν ότι προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους χρήστες στα Windows 10, η Microsoft θα συνέχιζε την δωρεάν διανομή του update. Η ίδια έχει δείξει πόσο πολύ θέλει να προωθήσει τα 10, όμως με τη σημερινή υπενθύμιση δεν δείχνει να είναι πρόθυμη για παράταση.

Σήμερα η Microsoft ανακοίνωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή τα Windows 10 έχουν φτάσει σε 300 εκατ. συσκευές ανά τον κόσμο και επισημαίνει “The free upgrade offer will end on July 29th and we want to make sure you don’t miss out”, μέσα από blog post.

Όσοι λοιπόν έχετε PC με Windows 7 ή Windows 8.1 και θέλετε τα Windows 10, καλό θα ήταν να αναβαθμιστείτε πριν περάσει ο καιρός.

windows 10 update, Windows 10: Τέλος η δωρεάν αναβάθμιση από 30 Ιουλίου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Arispan

Μετά θα γίνεται αυτόματα αυτό εννοεί.Διχως ειδοποίηση.

ΚΚ

Και να μη τα αναβαθμίσεις τι έγινε …. Δηλαδη οι παλιοί υπολογιστές μια χαρα τρέχουν. Και καινούργιους να εχεις με 8.1 ή και 7 γιατι να μπεις σε διαδικασία μα βαλεις κατι καινουργιο αφού ολα λειτουργούν μια χαρα. Ακομη και έναν με vista για δεύτερο που εχω επισης μια χαρα δουλεύει απροβλημάτιστα. Εξαλλου τα 10 ειναι στην αρχη και σε αρκετούς βγάζουν θεματα.
Σιγουρα ειναι καλο για οςους αρχίζουν με 10 αλλα για τους πιο παλιούς δε νομιζω οτι εχει κατι ιδιαίτερο.

JohnPearl

Επειδη περσι δεν ασχοληθηκα πολυ, αν βαλω τωρα τα 10αρια πχ στο λαπτοπ, μετα τη ληξη της προθεσμιας δωρεαν αναβαθμισης, δε θα χρειαστει να πληρωσω για να τα κρατησω; Δεν ειναι κατι σαν free trial και μετα πληρωμη; πλιζ, αν γνωριζει καποιος κατι ας βοηθησει

ΑΝΔΡΕΑΣ

Καλημέρα @JohnPearl. Κάνεις αναβάθμιση – ενημέρωση σε w10 free έως την παραπάνω ημερομηνία και από εκεί και πέρα παραμένεις ,κανείς δε σου ζητά τίποτα από χρήματα και συνεχίζεις να παίρνεις updates ,βάσει του χρονοδιαγράμματος της Msft.
Εννοείται πως πρέπει να έχεις official 7,8, 8.1 .Ξενοιάζεις οριστικά.

Bill

JohnPearl δεν ειναι free trial, κανεις τωρα αναβαθμιση και τα χεις για παντα χωρις να πληρωσεις. Αν περασει η προθεσμια πληρωνεις 120 ευρω αν θες να τα εγκαταστησεις.

DimLeMav

Αν κανω την αναβαθμηση και μετα το περας της προθεσμίας φορματ στο πσ μου απο 8.1 πως θα παω παλι στα 10 δωρεαν αφου θα εχει κοπει αφτο..?

Νίκος

Πρώτα η αθλιότητα του update KB3133977 που κλειδώνει υπολογιστές με μητρική Asus, και τώρα το ρητό τελεσίγραφο για όσους τυχόν δεν πιάσανε το υπονοούμενο… Κλασική Microsoft, ό,τι και να κάνουν εγώ πάντως θα μείνω με τα (πολύ σταθερότερα) 7, και φυσικά σαν κύριο λειτουργικό το linux.

ChrisG

windows 7 forever και αν δεν περπατησουν linux (ένα σωρό διανομές ωραιότατες υπάρχουν)και τέλος.στην χειρότερη mac ένα σε μία λογική τιμή.αυτο το παιχνιδάκι και οι εκβιασμοί της ms παίρνει τέλος εδώ.

One

@Νίκος Τα windows 7 πανε σαν χελωνα και είναι πιο επιβλαβή σε ιους σε σχεση με τα windows 10. Ειδικα τωρα μετα από μερικές κυριες αναβαθμίσεις τα windows 10 είναι τρομερο λειτουργικό και πιστεύω ανταγωνίζεται στα ισα την Apple στο θεμα της βελτιστοποίησης του λειτουργικού.

Πέτρος Π

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πολλούς εδώ μέσα… Ποιο παιχνιδάκι και εκβιασμοί λέτε? Σας ανάγκασε κανείς να τα βάλετε? Ας μείνετε και με τα 7, τα XP, το linux, το Mac ή οτιδήποτε άλλο… Δεν θα λείψετε στη Microsoft νομίζω.. Τόσα χρόνια κράζουν την Microsoft επειδή λένε οτι έχει μόνο σκοπό να βγάζει τρελά κέρδη, και επειδή χρεώνει τα πάντα… και τώρα που δίνει τα κορυφαία 10άρια δωρεάν, και πάλι γκρινιάζουν επειδή τους αναγκάζει λέει να τα βάλουν υποχρεωτικά… Whatever…

Arispan

Οταν κατι ειναι δωρεαν το προιον ειναι οι ιδιοι οι χρηστες.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Λες και όταν πουλούσε @Arispan τις άδειες χρήσης και δεν αγόραζε κανείς οικιακός χρήστης αλλά έβαζε σπασμένα ,τον κλείδωνε ή τον παρακολουθούσε η MSFT. Απλά η μπίζνα είναι οι cloud υπηρεσίες , το Bussiness κομμάτι & τα καινοτόμα προϊόντα ( hololens ,surface , xbox ).
Αλήθεια αν έχεις mac ή ios για κάθε update πληρώνεις? Αν όχι , είσαι προϊόν .Αν ναι , άστα να πάνε…Μαρκετινίστικες ατάκες των στόκων της κούφιας apple να μην της επαναλαμβάνεις. Σκοπό έχουν να μαντρώσουν κόσμο στο οικοσύστημα τους με όλους τους τρόπους.Ακόμη και βαφτίζοντας υπηρεσίες και λειτουργικά τρίτων που δε μπορούν να ανταγωνιστούν , ως κάτι σχεδόν διαβολικό.

Nickolas

Σε πολλούς αρέσουν τα δεκάρια σε άλλους δεν αρέσουν για διάφορους λόγους, ωστόσο επειδή η υποστήριξη στα 7 θα τελειώσει αργά ή γρήγορα καλό θα ήταν κάποιος να προχωρήσει σε αναβάθμιση.
Αν ωστόσο δε θέλει αυτή την περίοδο να προχωρήσει σε αναβάθμιση μπορεί να κάνει το εξής:
Τα δεκάρια στην ουσία “κλειδώνουν” με τον υπολογιστή που γίνεται η αναβάθμιση γι’αυτό και δε χρειάζεται να περάσεις product key (από τη στιγμή φυσικά που είναι νόμιμη η προγούμενη έκδοση windows). Αφού λοιπόν κάνει κάποιος την αναβάθμιση, τα 10 έχουν αναγνωρίσει τον υπολογιστή, οπότε στη συνέχεια κάνει ένα format ξαναπερνάει τα 7αρια και όταν με το καλό δει οτι θέλει να πάει σε 10 τα ξαναβάζει.
Το ξέρω χρονοβόρα διαδικασία, αλλά έτσι γλυτώνει κάποιος τα χρήματα αν θελήσει να κάνει αργότερα αναβάθμιση.

JohnPearl

@ανδρεας και @bill ευχαριστω πολυ παιδια, ειχα το διλημμα αν ηταν να τα βαλω ή οχι και κολλουσα σ αυτο, τωρα ειμαι 99.5% σιγουρος οτι θα τα εγκαταστησω.
ευχαριστιες και στο techblog για τη δυνατοτητα επικοινωνιας

Manolis

αν βαλω τα 10 αρια ετσι θα πρεπει να κανω μπακ απ αλιως θα χαθουν ολα τα αρχεια μου δηλ φωτος και βιντεο;

Χρησταρας

Έχω ακούσει ότι τα 10 σου ζητάνε να συνδεθείς εισάγοντας το email σου. Τώρα αν αυτό εντάσσεται στο καινούργιο πρωτόκολλο ασφαλείας και λειτουργεί υπέρ του χρήστη έχει καλώς. Όμως κάνεις δε μας εγγυάται ότι δε θα χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών προς όφελος της. Σε μια εποχή όπου οι υπηρεσίες τοποθεσίες και η σύνδεση μέσω φβ σε πολλές εφαρμογές έχουν αυξηθεί δραματικά, αναρωτιέμαι γιατί η Microsoft προσπαθεί να προωθήσει το δωρεάν λειτουργικό με τόσο πάθος(καθημερινές ειδοποιήσεις στον pc) ?

Εκφράζω απλά ένα προβληματισμο χωρίς να είμαι σίγουρος για τίποτα

George

@DimLeMav Εφόσον κάνεις αναβάθμιση σε windows 10 και ενεργοποιηθούν κατεβάζεις το ISO των windows 10 από το site της microsoft (στην έκδοση που έχεις το δικαίωμα λογικά την έκδοση Home θα έχεις ) και κάνεις format με αυτό το ISO και δεν χρειάζεται να βάζεις κλειδιά ενεργοποιήσεις (πατάς παράληψη όταν σου ζητήσει κωδικούς) γιατί μόλις συνδεθείς στο ίντερνετ θα ενεργοποιηθούν αυτόματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.