Asus eeePC 900 Το παρήγγειλα

Όταν είσαι freelancer και η κύρια απασχόλησή σου είναι το ίντερνετ, δεν έχεις ούτε έδρα ούτε ωράριο. Μπορείς να δουλέυεις από παντού οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας (και Σαβατοκύριακα) αρκεί να έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ. Και από ίντερνετ άλλο τίποτα, ADSL στο σπίτι/γραφείο, ADSL στο εξοχικό όχι όμως και στην παραλία. Προχθές το μεσημέρι είπα να πεταχτώ να ρίξω μια βουτιά στη Σαρωνίδα μιας και κατά τις 11:00 είχα τελειώσει τις περισσότερες υποχρεώσεις μου. Έλα όμως που υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο. Όπου ξενοδόχος, οι διαφημιστικές εταιρείες!

Φτάνω λοιπόν στην αμουδιά, στήνω ομπρέλα (Hitachi), απλώνω πετσέτα (Epson) και κάθομαι στον ήλιο να πάρω λίγο (ακόμα) χρώμα. Δεν είχα σταθεί ούτε 15 λεπτά και χτυπάει το κινητό. Στην άλλη άκρη της γραμμής η επαφή μου από τη διαφημιστική εταιρεία που μας έδωσε το banner της HP για το iPAQ 614. Που είναι το banner με ρωτάει, ποιο banner απαντάω. Σου το έχω στείλει από την προηγούμενη Παρασκευή μου λέει, δεν έχω λάβει τίποτα του λέω, προλαβαίνω αν το ανεβάσω σήμερα; Προλαβαίνεις μου λέει αρκεί να το βάλεις αμέσως! Μαζεύω όπως είμαι τα tools της παραλίας και επιστρέφω άρον άρον στο γραφείο.

Κατά την επιστροφή, πήρα την απόφαση. Πρέπει να έχω ίντερνετ παντού ακόμα και στην βάρκα όταν πάω για ψάρεμα. Και δεν αναφέρομαι σε κάποιο κινητό ή PDA για απλό σερφάρισμα και email. Πρέπει να έχω ένα μικρό laptop με σύνδεση broadband για να μπορώ να κάνω και άλλα πράγματα, όπως το να ανοίγω ένα FTP ή κάποιο πρόγραμμα Web Design.

, Asus eeePC 900 Το παρήγγειλαΑποφάσισα λοιπόν και εχθές το απόγευμα παρήγγειλα από το eBay ένα ολοκαίνουργιο Asus eeePC 900 σε μαύρο χρώμα με Linux το οποίο μου στοίχησε με τη μεταφορά 403 ευρώ (625 δολάρια). Το μωράκι μου έρχεται από Αμερική και παρακολουθώ τη διαδρομή του με το tracking code της UPS. Αναμένεται να το έχω στα χέρια μου στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και μόλις το παραλάβω θα κάνω το καθιερωμένο unboxing και first power on, μέσα από το techblogTV.

Δεν αρκεί μόνο το eeePC, θέλω και ίντερνετ γιατί μπορεί να έχει Wi-Fi όμως δεν βρίσκεις εύκολα hotspot κάτω από την ομπρέλα. Έψαξα λίγο τα πακέτα των Cosmote και Wind για broadband internet και πιστεύω ότι θα με καλύψει το πακέτο της Cosmote με τα 5GB και κόστος 34.5 ευρώ/μήνα κομπλέ (30GB έως 30/09). Αυτό που σκέφτομαι είναι αν το προγραμματάκι που έχει μέσα το USB stick για τη σύνδεση θα τρέχει στην έκδοση Xandros Linux που φοράει το eeePC, δεν θέλω να το χαραμίσω και να του βάλω Windows.

Asus eeePC 900 Linux
8,9 οθόνη
1GHz AMD
1GB RAM
20GB (SSD) δίσκος
Wi-Fi
3xUSB
990γρ.

Ευτυχισμένος κάτοχος ενός Eee PC 900

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

43 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasosvel

εγώ θα το πάρω σε άσπρο για να κάνουμε αντίθεση 🙂 χαχα

Rem Grwthy

Θέλω και εγώ, αλλά θέλω με 7″…!!! Να ρωτήσω το συγκεκριμένω Notebook μήπω θα είναι λίγο αργό??

John Karakatsanis

Με γεια Κώστα! Το σκέφτομαι κι εγώ να το πάρω………

thomas

Και οι 3 εταιρίες απ’ ότι βλέπω με 29,5€ δίνουν 5GB, με πιο συμφέρουσα την προσφορά της Cosmote με τα 30GB μέχρι 30/9.

Τα 34,5€ σε τι αναφέρονται?

kavaliotis

Καλο αλλα ειναι αρκετα μικρο, πιστευω οτι για μενα οι 10″ ειναι οι μικροτερες που μπορω να δουλεψω εστω και για 5-10 λεπτα. Περιμενω το Wind που ειναι καλυτερο απο το eeePC αλλα να δουμε ποτε θα υπαρξει διαθεσιμοτητα…

Αληθεια, απο Αμερικη πως γινεται και το παιρνεις χωρις τελωνειο?

nmpardakis

Oταν σε πήρα τηλ εγώ τον Κινέζο όμως,ε?
συμφωνα με πληροφορίες του neolaia.tv ο Μr. Βλαχάκης ήταν στο πιο κοντινό beachoμπαρο με το Futzitsuuuu αγκαλια και μία pina-colada.
Aντε καλο καλοκαίρι και ΜΕ YΓΕΙΑ με το νέο μωράκι!

thomas

Μα τα 5GB έχουν 29,5€ οχι 34,5€. Διόρθωσε το κι αυτό.

Silverthan

Τα ψιλά γράμματα που λέμε…

Μεγειά το μικιό, περιμένουμε εντυπώσεις

sakis

Το Εεε 900 βγαινει σε 2 εκδοσεις 12gb ssd με windows και 20gb ssd με linux.

tasosvel

Μάλλον για να μειώσουν το κόστος μιας και τα XP δεν είναι διαθέσιμα δωρεάν.

ProBlog

403 ευρώ (625 δολάρια) μαζί με τα έξοδα Τελωνίου …? 👿
Παρήγγειλα το Swift 3D 5 από Αμερική και πλήρωσα τελώνιο 80 και κάτι ευρώ …. (250$ κόστος Swift 3D 5)

Γιώργος

Είμαι λίγο πριν αγορά του , Κώστα θα περιμένω να το παραλάβεις και στο επόμενο opencoffee θα είμαι εκεί με τις ερωτήσεις μου!!!
Καλορίζικο και πολλές διαφημίσεις να ανεβάσεις!!!

giannis k.

Πω πω, λες να εχει φαει κοπανηματα και πεταμα απο’δω κι απο’κει και να σε δουμε περιεργα στο βιντεακι του unboxing..?!
xα xα xα xα 😀 Πλακα κανω!! Αντε με το καλο να φτασει και παντα χρησιμο! (δηλαδη ακομα περισσοτερες διαφημισεις, ακομα περισσοτερα μπανια κι ακομα περισσοτερο ψαρεμα με καμια βαρκα που θα παρεις μιας και θα’χεις ακομα περισσοτερα λεφτα.!)
Τι μπορει να σου κανει ενα mini laptpάκι εεε(900)!

Diafimistis Online

Καλά έκανες και το αγόρασες, μια φορά έκατσε διαφήμιση γιατί είχαν πεταμένα λεφτά, κρίμα να τη χάσεις…

καλά πληκτρολογήματα!

μ**** να υπάρχουν τελωνεία και άλλες χρεώσεις να μην μπορούμε να ψωνίζουμε ελεύθερα απ’ όπου θέλουμε. Ζήτω το παγκόσμιο εμπόριο!

Kostis

Kosta , eisai sigoyros oti sto Xandros to usb stick ths cosmote paizei ??? to dokimases ?

Χάρης

ενδιαφέρομαι και γω για κάτι τέτοιο. Απο πού το πήρες; Έχεις κανα λινκ από το ebay (το συγκεκριμενο item). Πόσο κόστισε όλο μαζί με μεταφορικά;

Ευχαριστώ

Kostis

Kosta, επειδη θα το αγορασω και εγω με ενδιαφερει το πως θα περασεις τα ΧΡ. Τι καλωδιο ειναι αυτο που βρηκες και απο που το πηρες και ποσο ? ( για να μην αγορασουμε εξωτερικο USB DVD drive )

Kostis
Kostis

Kosta, περιμενω να μου πεις πως θα παει η εγκατασταση. Οσο για τα ελληνικα δες το link που εδωσα παραπανω …ισως σε βοηθησει.

Kostis

Φοβερο το video σου !!! ομορφο εργαλειο . Περιμενω να μας πεις αν με το υπαρχων λειτουργικο παιξει το Stick με την cosmote .

bmagigr

Kaloriziko Signomi gia ta greeklish alla edo pou eimai den exo elinika.
Epeidi endiaferome na fero ki ego ena apo to ebay otan les oti pliroses 74 euro gia fpa alla tha ta pareis apo tin eforia ti ennoeis Pos ta perneis? Serotao giati einai i proti fora pou ferno apo ebay kai den ksero tis diadikasies
Euxaristo
babis

Kostis

Costa, μπορεις να αλλαξεις την αναλυση της οθονης σε 800χ600 ? Μηπως ειναι πιο ξεκουραστη (πιο μεγαλα γραμματα)? Η οθονη του ειναι καθαρη ή θαμπη ?

Kostis

Costa , προβλεπω τρομερη μαχη μεταξυ Asus EeePC 900 και MSI Wind !!!

Συγχαρητηρια για την καταπληκτικη δουλεια που κανετε στο techblog.gr.

Costa ,μπορουμε πιστευεις να κανουμε ενα image σε μια SD 4GB με το Acronis true image ,για παραδειγμα ?
(ωστε να επαναφερουμε παλι τα windows xp σε περιπτωση “ατυχηματος”)

Kostis

costa,και εγω format κανω οταν καταστρεφονται αλλα εδω ειναι δυσκολο να ξαναπερνας τα windows !!!

theo0221

costa eida to

https://cgi.ebay.com/ASUS-EEEPC901-BK001-Eee-PC-901-20G-intel-Atom-cpu-8-9_W0QQitemZ190240759140QQihZ009QQcategoryZ177QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

apo ton idio polhth. H timh tou einai $600 + $60 ta metaforika. Esy afto akrivos phres? An nai les na akrivine?

theo0221

telika mhpos na to paro apo to plaisio?
https://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.908232

me 400 euros?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.