techblog.gr | Beta testing σε κινητό έκπληξη

, techblog.gr | Beta testing σε κινητό έκπληξηΈχουμε υπογράψει NDA (Non-Disclosure Agreement) και ως εκ τούτου είμαστε δεσμευμένοι να μην μιλήσουμε καθόλου γι’ αυτό έως ότου μας δοθεί η άδεια. Πριν από δυο μήνες, έλαβα ένα μήνυμα μέσω του λογαριασμού μου στο YouTube το οποίο μου ζητούσε αν ήθελα να λάβω μέρος ως beta tester σε κινητό/PDA που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Η χαρά μου τεράστια μιας και ωραία είναι να αγγίζεις και να δοκιμάζεις πρώτος νέα μοντέλα στην Ελλάδα, είναι όμως τελείως διαφορετικό να έχεις στα χέρια σου συσκευές που δεν έχουν παρουσιαστεί πότε στο κόσμο και να είσαι υπεύθυνος για αυτές πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Το δεύτερο μήνυμα που έλαβα περιελάμβανε ένα αρχείο *.pdf που θα έπρεπε να διαβάσω προσεκτικά και να συμφωνήσω με τους όρους του υπογράφοντας και στέλνοντας το πίσω σε δύο hard-copies, όπως και έκανα. Τις επόμενες ημέρες έλαβα email στο @techblog.gr το οποίο ανέφερε ότι έλαβαν τις αιτήσεις μου και προχωράνε στην διαδικασία έγκρισης(!). Το κινητό/PDA που αναφέρομαι έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία με φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχει δοθεί όμως ημερομηνία κυκλοφορίας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι πανίσχυρο και έχω ενθουσιαστεί που θα το έχω στα χέρια μου.

Πριν από ένα μήνα περίπου έλαβα νέο email που έλεγε ότι η αίτηση εγκρίθηκε και ότι θα ξεκινήσει η αποστολή των συσκευών προς δοκιμή στις αρχές Ιουνίου. Στο ίδιο μήνυμα μου ζητούσαν να τους στείλω feedback για την κατάσταση μια υπηρεσίας στη χώρα μου (περισσότερα δεν μπορώ να πω), όπως και έκανα.

Τελικά όπως με ενημέρωσαν θα υπάρξει καθυστέρηση με τη συσκευή γιατί πραγματοποίησαν μερικές μικρο-αλλαγές στο hardware και το κινητό θα είναι διαθέσιμο αρχές Ιουλίου. Παράλληλα στο ίδιο email μου έστειλαν ένα αρχείο *.xls και μου ζητούσαν να τους αριθμήσω με σειρά προτεραιότητας, από το 1 έως το 10 ποιες είναι οι λειτουργίες που θα ήθελα να βρίσκονται στην κεντρική οθόνη του κινητού (φωτογραφία).

Εν αναμονή λοιπόν της beta συσκευής θα σας κρατάω ενήμερους για τις διάφορες διαδικασίες, φανερώνοντας όσες πληροφορίες κρίνω ότι δεν ζημιώνουν την εταιρεία που μου εμπιστεύτηκε αυτό το υπέροχο project.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ikd

μήπως το όνομα του κινητού αρχίζει από “i” και τελειώνει σε “-phone”?

🙂

I

Γιάννης

πάντως αν μιλάμε για το iphone, με ενδιαφέρει πολύ να δώ σχόλια για τη χρήση του στην ελλήνική πραγματικότητα.

Dimitris

Xperia

Γιάννης

Μιλάω για το iPhone 3G. Όσοι είχαν πάρει το πρώτο iPhone στην έλλαδα δεν είχαν τη δυνατότητα να το δουλέψουν πλήρως (χωρίς EDGE, χωρίς Visual voicemail κ.λ.π)

nikosm

Έλα βρε παιδιά..Ποιό iphone (3g or not). Ο άνθρωπος γράφει:

“Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι πανίσχυρο και έχω ενθουσιαστεί που θα το έχω στα χέρια μου.”

Τρείς συσκευές πάιζουν αυτή τη στιγμή: HTC Touch Pro, Xperia, Samsung Omnia i900

nikosm

Αν και τώρα που το σκέφτομαι, για όποια από τις τρεις και αν πρόκειται δεν είναι λίγο αργά για beta testing? Και οι τρεις είναι να βγουν περι τα τέλη καλοκαιριού. Οπότε παίζει να είναι και κάτι που δεν έχουμε δει/ακούσει.

ikd

one phone to rule them all …

έτσι για να κάνουμε λίγο χιούμορ 🙂

Επί τη ευκαιρία, θα ισχύσει και στην Ελλάδα η διεθνής τιμή του iphone 3G? Ή θα μας πιάσουν κορόϊδα, ως συνήθως;

Ι.

nmpardakis

BRAVO φίλε Κώστα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Workshop mouth Workshop

1st Techblog Workshop, Δοκιμάσαμε το HTC Hero

Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε το 1o Techblog Workshop, σε καφέ στο κέντρο της Αθήνας. Στο κάλεσμα για να δούμε από κοντά το αναμενόμενο HTC Hero ανταποκρίθηκαν 7 φίλοι της τεχνολογίας και του Techblog. Συζητήσαμε για τα λειτουργικά συστήματα των κινητών, επιλέξαμε στρατόπεδο και η κουβέντα άναψε. Το Hero άρεσε σε όλους, βρήκαν πολύ όμορφο τον […]

Μικρά νέα mouth

Ποιοί πουλάνε τα email μας για spam;

Προχθές έλαβα ένα email που με ενημέρωνε ότι μπορώ να αγοράσω λίστα με εκατομμύρια διευθύνσεις email για να στείλω newsletter ή όποιο άλλο ενημερωτικό υλικό θα ήθελα. Αλήθεια αυτές οι εταιρείες με έδρα κάποια εξωτικά νησιά της Καραϊβικής, ελέγχονται για το πως και από που συλλέγουν αυτές τις διευθύνσεις. Έχω αγανακτήσει με τα spam email […]

Μικρά νέα mouth

Δεν υπάρχουν Sony Ericsson laptop, Προσοχή στα spam email

Το γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες. Δεν υπάρχουν Sony Ericsson laptop! Γιαυτό προσοχή, αν λάβετε το κάτωθι email που σας ζητάει να το προωθήσετε σε φίλους σας για να κερδίσετε ένα Sony Ericsson laptop, απλά αγνοήστε το. Το μόνο που θα καταφέρετε αν το πιστέψετε και τελικά το προωθήσετε, είναι να συμβάλετε στο να γεμίσει […]

Internet mouth Wordpress

WordPress 2.7.1, Πρόβλημα με το plugin YARP 3.0.2

Σε περιβάλλον WordPress 2.7.1 το Yet Another Related Posts Plugin v. 2.1 μετά την αναβάθμισή του αυτόματα σε v. 3.0.2 προκάλεσε προβληματική συμπεριφορά στην λειτουργία του WordPress όσο αφορά την λειτουργία των Ελληνικών κατά την καταχώρηση άρθρων στη βάση δεδομένων MySQL του WordPress. Τα συμπτώματα ήταν η εμφάνιση χαρακτήρων «?» αντί των ελληνικών στα αποθηκευόμενα […]