Αποκλειστικό | techblog.gr και Intel Classmate 2

, Αποκλειστικό | techblog.gr και Intel Classmate 2Αγαπητοί φίλοι του techblog.gr, το τελευταίο διάστημα αρκετοί τίτλοι των post μας ξεκινούν με τη λέξη αποκλειστικό. Το ξέρω έχουμε αρχίσει να γινόμαστε βαρετοί, όμως ψάχνουμε για ανταγωνιστές και δεν βρίσκουμε! Για ακόμα μια αφορά το techblog.gr παρουσιάζει αποκλειστικά για όλους εσάς μια ολόφρεσκη συσκευή τεχνολογίας. Ναι, κρατάμε στα χέρια μας το Classmate 2, μοντέλο από τη δεύτερη γενιά φορητών υπολογιστών της Intel σχεδιασμένο για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ήρθα σε επαφή με το Classmate 2 της Intel, σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η συνάντηση ήταν αναπάντεχη μιας και ο λόγος που βρέθηκα στο κέντρο ήταν άλλος. Όμως τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται και έτσι λοιπόν πέρασα περίπου μισή ώρα παρέα με το Classmate 2.

Το Classmate 2 είναι η δεύτερη γενιάς φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών της Intel και απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα αναπτυσσόμενες χωρών. Το Classmate 2 δεν πωλείται στα καταστήματα και προορίζεται μόνο για σχολεία και λοιπούς χώρους μάθησης.

, Αποκλειστικό | techblog.gr και Intel Classmate 2Το Classmate 2 είναι πιο λεπτό και ελαφρύ από το προηγούμενο πρώτο μοντέλο και διατηρεί το σχεδιασμό τύπο τσάντας με το γνωστό δερμάτινο χερούλι. Το μοντέλο που χρησιμοποίησα εγώ είναι πρωτότυπο και ήρθε απευθείας από την Καλιφόρνια. Ενσωματώνει WiFi 802.11b, δυο θύρες USB, είσοδο για κάρτες μνήμης, θύρας Ethernet και κάμερα. Τρέχει λειτουργικό σύστημα Windows XP Professional SP2 και στο εσωτερικό του έχει επεξεργαστή Intel Celeron M στα 900MHz και μνήμη 500ΜΒ. Ο σκληρός του δίσκος είναι 30GB.

Δεν έχασα την ευκαιρία να συνδεθώ στο ασύρματο δίκτυο του ξενοδοχείου και να σερφάρω στο ίντερνετ. Φυσικά επισκέφτηκα το techblog.gr και άλλες ιστοσελίδες και blog για να δω πως φαίνονται αλλά και πόσο εύκολη είναι η χρήση και η πλοήγηση σε αυτά. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, ταχύτητα, όμορφα γραφικά και πολύ καλή αίσθηση του ενσωματωμένου trackpad.

Η τιμή ενός Classmate διαμορφώνεται αναλόγως της ποσότητας της παραγγελίας, όμως οι υπεύθυνοι μας είπαν ότι στοιχίζει περίπου 200 δολάρια το κομμάτι. Αν το έβρισκα στα καταστήματα με αυτή την τιμή, λιγότερο δηλαδή και από ένα κινητό, θα το έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nmpardakis

Μπήκες και στο neolaia? 😉

alexandros

Η αρχή του ποστ είναι κορυφαία! Είστε άψογοι! 😉

alkal.gr

Κώστα το άρθρο σου είναι παραλίγο απόκλειστικό…με πρόλαβες!!! Σήμερα ήμουν στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνουν αυτές τις μέρες τα εκπαιδευτήρια Δούκα με τίτλο “Το Σχολείο του Μέλλοντος & Το Μέλλον του Σχολείου”. Στα πλαίσια του συνεδρίου γίνεται μια έκθεση με παρεχόμενη τεχνολογία στην εκπαίδευση και ένα από τα περίπτερα ήταν αυτό της Intel όπου παρουσίαζε και τον υπολογιστή Classmate. Παράλληλα παρευρέθηκα και σε ένα αντίστοιχο workshop για τις δυνατότητες και τις χρήσεις του classmate. Είναι ένα πολλά υποσχόμενο εκπαιδευτικό εργαλείο!

tasosvel

Πλέον όλες οι εταιρίες προσπαθούν να δημηουργησουν το δικό τους φθηνό laptop. Εγώ προτιμώ το Eee της Asus και ειδικά την νέα έκδοση με την μεγαλύτερη οθόνη. Πάντως θα προτιμούσα να δώ και το classmate με κάποια έκδοση linux και όχι με Xp.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.