Τι κοινό έχουν μια εταιρεία ελαστικών και ένα modem

, Τι κοινό έχουν μια εταιρεία ελαστικών και ένα modemΟι περιπέτειες ενός καθημερινού χρήστη εθισμένου με το ίντερνετ συνεχίζονται. Εχθές λοιπόν το μεσημέρι έλαβα με courier τον εξοπλισμό για το πακέτο “Όλα σε ένα” της On Telecoms. Εν αντιθέσει με την V (Vivodi), η On σου στέλνει τον εξοπλισμό πριν ενεργοποιηθεί η σύνδεση, μάλλον για να “σπάσει” στη μέση το χρόνο από την ημέρα που κάνεις αίτηση μέχρι και την ενεργοποίηση. Πολύ καλή ενέργεια marketing, μπορώ να πω ότι σε εμένα “λειτούργησε” και δεν έχω τα νεύρα που είχα πριν. Σίγουρα όμως αν αργήσει πάνω από 10 μέρες η σύνδεση θα αρχίσω πάλι να κοκκινίζω!

Ο εξοπλισμός της On έρχεται σε ένα ομολογουμένως προσεγμένο λευκό κουτί με το λογότυπο της εταιρείας. Ανοίγοντας το κουτί βρίσκεις δύο άλλα μικρότερα κόκκινου χρώματος και πάλι με το logo της On. Το ένα έχει μέσα το ασύρματο Modem/ Router και το άλλο τον αποκωδικοποιητή για τα broadband τηλεοπτικά κανάλια.

To modem είναι μάρκας Pirelli και μάλιστα δεν πρόκειται για απλή συνωνυμία. Έχει ακριβώς το ίδιο λογότυπο με την γνωστή εταιρεία κατασκευής ελαστικών! Η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή και το σύνολο διακρίνεται από στιβαρότητα. Από πλευράς υποδοχών έχει μια για σύνδεση με την τηλεφωνική πρίζα (ADSL), 4 εξόδους Ethernet, μια υποδοχή USB για σύνδεση με υπολογιστή και δύο εξόδους τηλεφώνου (Phone1 & Phone2) για σύνδεση τηλεφωνικών συσκευών σε περίπτωση που ζητήσουμε ένα επιπλέον αριθμό τηλεφώνου (Η On δίνει μια τηλεφωνική γραμμή, η Vivodi δύο).

Ο αποκωδικοποιητής είναι της Sagem και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε με την ποιότητα κατασκευής του. Έχει μικρό όγκο και βάρος και συνοδεύεται από ένα άκομψο και χοντροκομμένο τηλεχειριστήριο. Τα θετικά του χαρακτηριστικά είναι η ύπαρξη ψηφιακής εξόδου εικόνας/ήχου HDMI (!) και εικόνας Component. Εννοείται ότι έχει και Scart για σύνδεση παλιές τηλεοράσεις CRT.

Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από τον εξοπλισμό που πλήρωσα 95 ευρώ και περιμένω με αγωνία να δω και στην πράξη τις δυνατότητές του, ταχύτητα ίντερνετ, εμβέλεια και ποιότητα ασύρματου, ποιότητα εικόνας αποκωδικοποιητή με HDMI, Component και Scart. Όταν δεήσει η On και συνδεθώ θα σας μεταφέρω όλες τις πληροφορίες.

Κλείνοντας για να γκρινιάξω και λίγο… πήρα τηλέφωνο στην On να ρωτήσω κάτι για τις υποδοχές σύνδεσης του Modem/ Router γιατί δεν διευκρινιζόταν στο ελληνικό manual εγκατάστασης (από το Modem και τον αποκωδικοποιητή έχουν αφαιρεθεί τα original manual – γιατί;) και το συνδέθηκα με τον τμήμα τεχνικής υποστήριξης όπου μια κοπέλα (“ψαρωμένη”) ψελλίζοντας προσπαθούσε να καταλάβει τι την ρωτάω!

Έλεος ρε παιδιά εκεί στην On, ακόμα και έναν υπάλληλο βουλκανιζατέρ της Pirelli να είχατε βάλει θα ήξερε να μου απαντήσει!!!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasosvel

Λές να μπεί και η michellin στον χώρο των modem? χεχε!!

tasosvel

Σήμερα είδα μια διαφήμιση για μια εταιρία στην τηλεόραση αν θυμάμαι καλά ηταν η νετονε και έλεγε στην διαφήμιση χωρίς κρυφές καθυστερήσεις !! Κι εγώ έχω την εξής απορία : δλδ αν τους πάρω τηλέφωνο θα μου πούν οτι θα μου κάνουν την σύνδεση σε 3 + μηνές η θα αρχίσουν να μου λένε κι αυτοί τα ίδια που λένε οι άλλοι !!:)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Workshop mouth Workshop

1st Techblog Workshop, Δοκιμάσαμε το HTC Hero

Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε το 1o Techblog Workshop, σε καφέ στο κέντρο της Αθήνας. Στο κάλεσμα για να δούμε από κοντά το αναμενόμενο HTC Hero ανταποκρίθηκαν 7 φίλοι της τεχνολογίας και του Techblog. Συζητήσαμε για τα λειτουργικά συστήματα των κινητών, επιλέξαμε στρατόπεδο και η κουβέντα άναψε. Το Hero άρεσε σε όλους, βρήκαν πολύ όμορφο τον […]

Business On Telecoms Vivodi

On Telecoms, Εξαγοράζει το 100% της Vivodi Telecom

Με βασικό άξονα τη στρατηγική δημιουργίας ισχυρότερων παικτών στην εγχώρια αγορά των τηλεπικοινωνιών, υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς του 100% της Vivodi Telecom από την Οn Telecoms. Στo πλαίσιο αυτό η Οn Telecoms αποφάσισε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 50 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά με παραίτηση των παλαιών μετόχων. Η αύξηση θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου […]

Μικρά νέα EETT Internet Vivodi

Διοικητικά πρόστιμα στη VIVODI για θέματα προεπιλογής φορέα

Αναρωτιέμαι αν συμβαίνουν ακόμα αυτά τα πράγματα; Κάποιοι εναλλακτικοί πάροχοι τηλεπικοινωνιών να προχωρούν σε αυθαίρετες ενεργοποιήσεις προεπιλογής φορέα χωρίς την απαιτούμενη συγκατάθεση των καταναλωτών. Δηλαδή στα καλά του καθουμένου να σου αλλάζουν εταιρεία τηλεφωνίας και ίντερνετ χωρίς να το έχεις ζητήσει. Και όμως φαίνεται ότι ακόμα συμβαίνουν…

Internet Vivodi

Vivodi, Αναβαθμίζει τις ταχύτητες ADSL

Η Vivodi Telecom, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτιστοποίησης των προσφερόμενων υπηρεσιών της, πραγματοποιεί αναβάθμιση των ADSL ταχυτήτων πρόσβασης των πελατών της, σε ταχύτητα έως 24/1Mbps, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι οικιακοί πελάτες που συνδέονται απευθείας στο δίκτυο της Vivodi θα έχουν αυτόματη αναβάθμιση έως τα 24Μbps με μοναδικές τιμές που ξεκινάνε […]