11ο Techblog Workshop, Τα πρακτικά

Φίλοι της τεχνολογίας και του networking που δεν γνωρίζονται απαραίτητα μεταξύ τους, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Techblog και δημιούργησαν το 11ο Techblog Workshop βλέποντας πρώτοι από κοντά το Sony Ericsson XPERIA Arc.

Το κάλεσμα ήταν on the fly, την Τρίτη κάναμε την ανακοίνωση, την επόμενη ημέρα Τετάρτη ήταν η συνάντηση αλλά αυτό σε συνδιασμό και με τις απεργίες δεν εμπόδισε τους φίλους της τεχνολογίας να συγκεντρωθούν και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα με κοινά ενδιαφέροντα. Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσίασας και σας περιμένω όλους (και όσους δεν τα καταφέρατε εχθές), στο 12ο πλέον Techblog Workshop.

Όσοι είσασταν παρών αφήστε το σχόλιό σας σχετικά με την εμπειρία σας και φυσικά το Sony Ericsson XPERIA Arc.

, 11ο Techblog Workshop, Τα πρακτικά
, 11ο Techblog Workshop, Τα πρακτικά
, 11ο Techblog Workshop, Τα πρακτικά
, 11ο Techblog Workshop, Τα πρακτικά
, 11ο Techblog Workshop, Τα πρακτικά
, 11ο Techblog Workshop, Τα πρακτικά
, 11ο Techblog Workshop, Τα πρακτικά
, 11ο Techblog Workshop, Τα πρακτικά
, 11ο Techblog Workshop, Τα πρακτικά
, 11ο Techblog Workshop, Τα πρακτικά
, 11ο Techblog Workshop, Τα πρακτικά
, 11ο Techblog Workshop, Τα πρακτικά
, 11ο Techblog Workshop, Τα πρακτικά

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ben

Εάν δεν με γελούν τα μάτια μου, σε μία φωτογραφία είδα ένα HD2 με Android και HTC Sense!
Ποια ROM είναι? Και αν μπορούσε ο κάτοχός του να μας πει πόσο εύκολη ήταν η διαδικασία για να την εγκαταστήσει στο HD2.

Giwrgos

Παιδια ηταν πολυ ομορφα στο workshop.Περασαμε ενα ωραιο απογευμα ανταλλασοντας αποψεις.. Το Arc οπως αναμενοταν τραβηξε τα βλεμματα με τον απιστευτα λεπτο σχεδιασμο του και το πολυ ομαλο λειτουργικο του αν και δοκιμαστικο!!

Κατα τα αλλα παρελασαν συσκευες οπως τα
Samsung Galaxy S με περασμενη 2.2.1 το οποιο πηγαινε πιο γρηγορα απ την αστραπη!!!
IPhone 4 και iphone 3Gs σταθερες αξιες
HTC HD2 με Android 2.2 το οποιο κερδισε τη προσοχη μου γτ πραγματικα ηταν τελειο!!
Nokia N8 που με εξεπληξε ποσο τεχνολογικα προηγμενο ειναι αφου κανει τα παντα!!
HTC Trophy και HTC HD7 με το νεο windows phone 7 κερδισαν και αυτα μερος της προσοχης μας.

Ραντεβου στο επομενο Techblog Workshop και Κωωωστα “να εχεις διπυρηνο μαζι σου”!!! 😛

Nickolas

Πραγματικά ήταν πολύ ωραία χθές. To arc δεν περίμενα οτι θα ήταν τόσο λεπτό, ωστόσο στο χέρι κάθεται πολύ καλά, πολύ όμορφο και γρήγορο.
To HD2 που ρωτάει πιο πάνω ένας φίλος το έχω εγώ, πάει αρκετός καιρός που του χω βάλει την 2.6 mdeejay με froyo, αυτή τη στιγμή έχει βγει μου φαίνεται η 4.6, αλλά να πω την αλήθεια την έχω βολευτεί και για λίγο καιρό ακόμη θα μείνω με αυτή. Είναι πολύ εύκολο να περάσεις android στο HD2 απο τη στιγμή βέβαια που το χεις ¨σπάσει¨, το μόνο που κάνεις στην ουσία είναι να βάλεις τα απαραίτητα αρχεία σε μια microsd και τρέχουν κατευθείαν απο εκεί. Ότι πληροφορίες χρειάζεσαι μπορείς να βρείς και στο xda developers foroum.

Marios

Παιδιά περάσαμε πολύ όμορφα, χαλαρά με κουβεντούλα και συζητήσεις για τα αγαπημένα μας gadgets 🙂 Το Xperia Arc έχει πολύ ωραίο design, ελαφρύ και λεπτότατο με πολύ ωραία αίσθηση στο κράτημα, ειδικά όταν το έχεις σε landscape. Για προπαραγωγής τηλέφωνο μπορώ να πω ότι έτρεχε άψογα και γρήγορα.
Πάραυτα..αυτό που πραγματικά περίμενα και είχα την απορία να δω ήταν η περιβόητη Sony Mobile Bravia Engine, ή πως αλλιώς τη λένε…προσωπικά δε μου έκανε καθόλου μα καθόλου αίσθηση..η AMOLED του Galaxy S που είχε φίλος στην παρέα είναι μακράν ανώτερη, αφήνοντάς με με την εντύπωση ότι τελικά είναι φοβερό κολπάκι marketing τα περι mobile bravia 😛
Η camera του Arc φαίνεται να κάνει καλή δουλειά σε βραδινές λήψεις χωρίς flash, τουλάχιστον απ’οσο μπορούσαμε να καταλάβουμε βλέποντας την φωτό στην οθόνη του κινητού και δοκιμάζοντάς την στο μαγαζί που ήμασταν. Κατα τ΄άλλα ενθουσιάστηκα κι εγώ με το HTC HD2 του Νικόλα που έτρεχε το android καθότι αν και τρέχει από την SD, εντούτοις μου φάνηκε πολύ γρήγορο και σταθερό!

Eν αναμονή λοιπόν για διπύρηνες συναντήσεις στο 12o Techblog Workshop!!!! 😀

Nikkos K

Καλημέρα σας και από εμένα. Αψίδα (Arc) για την Sony Ericsson αλλά όχι του θριάμβου. Η συσκευή εντυπωσιάζει με την πρώτη επαφή. Ελαφριά, λεπτή και γενικά “κάθεται” καλά στο χέρι του χρήστη. Στη χρήση ήταν αρκέτα γρήγορο, τόσο σε επίπεδο επεξεργαστή, όσο και στην απόκριση της οθόνης. Στην λήψη και προβολή photo/video τα πάει αρκετά συμπαθητικά αλλά το περιβάλλον λήψης ήταν δύσκολο (μέσα σε καφέ με χαμηλό φωτισμό), οπότε πιστευώ μπορεί και καλύτερα. Προσοχή θέλουν τα gestures στην μεγένθυση και περιήγηση φωτογραφιών αλλά πιστεύω είναι θέμα συνήθειας και με το καιρό δεν θα μπερδεύουν το χρήστη. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η μπαταρία γιατί παρόλο που λιώσαμε το Arc στη χρήση (βγάζοντας φωτογραφίες, τραβώντας video, σερφάρωντας στο internet κλπ), αυτή δεν φάνηκε να πτοείται και δεν έπεσε ούτε μια γραμμή. Η μεγάλη απογοήτευση είναι σίγουρα η οθόνη αφού μάλλον η χρήση της Mobile Bravia Engine αφορά μόνο το multimedia υλικό και όχι την οθόνη συνολικά. Δίπλα στην AMOLED του N8 του Νίκου, αλλά και σε ένα Galaxy S, το μαύρο του Arc ήταν….γκρι! Σε μέτρια επίπεδα και η απόδοση του ενός (!) μεγαφώνου της συκευής. Κατά τη γνώμη μου πάντα, θα έπρεπε να έχει δύο και μάλιστα καλής ποιότητας, αφού η συσκευή… Συνέχεια »

mafiasx

for one more time the hd2 is one of the best in the hall of fame

Ανέστης Κ.

Πολύ ωραίο το Workshop χθες και έγινε ακόμα καλύτερο αφού δοκιμάσαμε απο τους πρώτους το Arc!
Δεν έχω πολλά να πω αφού τα περισσοτερα τα είπαν και οι άλλοι. Άπλα να επισημάνω πως το κινητό με μια καλή τιμή θα σπάσει ταμεία αφού είναι παραπάνω απο ικανοποιητικό και σε desing αλλά και σε λειτουργικότητα και σίγουρα μακράν καλύτερο από το X10. Τέλος να πω πως παρότι η οθόνη του δεν συγγρίνεται με την S. Amoled δεν μπορώ να πω πως με απογοήτευσε…

Kostas

Καλησπέρα παιδιά! Απίστευτο απόγευμα χθες, η χαρά του geek, με high end gadgets και πάρα πολύ καλή παρέα! Με σταρ τις βραδιάς το Χperia Arc(?)! Για μένα το Arc είναι η πρώτη σοβαρή πρόταση της SE στον κόσμο του Android. Η σειρά X είναι απαράδεκτη από πολλές απόψεις(έλλειψη multitouch,αναβαθμίσεων,and the list goes on) Αν και μοντέλο προπαραγωγής το κινητό ήταν γρήγορο και εύχρηστο. Τα μενού, το interface, το άνοιγμα/κλείσιμο εφαρμογών είναι ότι περιμένει κανείς από ένα κινητό με 1Ghz επεξεργαστή. Πολύ καλύτερο το καινούριο interface από αυτά της σειράς Χ, πιο καθαρό και παραμετροποιήσιμο. Δεν μου άρεσε η λειτουργία(αντιγραφή του Sense previews) μου με pinch in σου δείχνει μόνο τα widgets στα desktop και όχι μικρογραφίες των desktop όπως στο Sense UI. Όσο για το design και την ποιότητα κατασκευής ήταν άριστα. Πολύ καλός σχεδιασμός,λεπτό προφίλ και αρκετά ελαφρύ. Ωραίο και το χρώμα(midnight blue) Η συσκευή κάθετε ωραία στο χέρι, αν και μου φάνηκε λίγο μακρύ(και το λέω όντας κάτοχος Galaxy S). Για την οθόνη θα πω ότι είπαμε και στο workshop, ότι έγραψαν Μάριος και Νίκος, καλή η προσπάθεια της Sony, πολύ φωτεινό το πάνελ, αλλά AMOLED δεν είναι. Όποιος σας πει ότι οι διαφορές δεν φαίνονται σε καθημερινή… Συνέχεια »

Nikkos K

Xμμ και ξανάχμμ! Τώρα μόλις είδα το ορθοργαφικό μου λάθος στην τελευταία φωτογραφία.
Το σωστό είναι Arc και όχι….Ark εκτός και αν θεωρήσουμε ότι είναι η “κιβωτός” της SE για το κόσμο του Android :))))

BHacker

Μία ερώτηση στο παιδί που έχει το HTC HD2 με Android.
Πώς έκανε εγκατάσταση το Reckless Racing;
Αν οι κανόνες του blog δεν σου επιτρέπουν να απαντήσεις ανοιχτά στείλε μου ένα e-mail στο steliosbhacker@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Workshop featured Workshop

2ο Techblog Workshop στο Βερολίνο: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Σας περιμένουμε όλους για να γνωριστούμε από κοντά και να συζητήσουμε για το αγαπημένο μας χόμπυ, την τεχνολογία και τις εφαρμογές της. Η τεχνολογία μας ενώνει.

Workshop Workshop

Η παρουσίαση του Παναγιώτη Καλδή στο 19ο Techblog Workshop [video + slides]

Την Κυριακή 14 Ιουλίου στο 19o Techblog Workshop είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε τον συνάδελφο Παναγιώτη Καλδή αρχισυντάκτη του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ. Μέσα από μια συναρπαστική ομιλία και παρουσίαση που καθήλωσε τους συμμετέχοντες ο Παναγιώτης μας μύησε στον μαγικό κόσμο της φωτογραφίες με τεχνικές λεπτομέριες σχετικά με τα οπτικά συστήματα των smartphones αλλά και tips για […]

Workshop Workshop

19ο Techblog Workshop, Το πλήρες πρόγραμμα

Αύριο Κυριακή 14 Ιουλίου η μεγαλύτερη παρέα τεχνολογίας στην Αθήνα θα συγκεντρωθεί στο 19ο Techblog Workshop για να δοκιμάσει από κοντά το LG Optimus G Pro σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό pre-launch event! Από τις 16:00 το μεσημέρι και μέχρι τις 19:00 ελάτε να γνωριστούμε από κοντά, να μάθουμε τα μυστικά της φωτογραφίας από τον αρχισυντάκτη […]

Workshop Workshop

19o Techblog Workshop, Αυτή την Κυριακή μαθαίνουμε να φωτογραφίζουμε καλύτερα με το κινητό μας

Αυτή την Κυριακή 14 Ιουλίου σας περιμένουμε όλους στο 19ο Techblog Workshop, το μεγάλο καλοκαιρινό event τεχνολογίας για το pre-launch του LG Optimus G Pro! Ελάτε να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη παρέα τεχνολογίας και να μάθουμε πως να τραβάμε καλύτερες φωτογραφίες με το κινητό μας από τον Παναγιώτη Καλδή αρχισυντάκτη του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ!