Η Meta αποκάλυψε τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας «Orion»

Meta Orion, Η Meta αποκάλυψε τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας «Orion»

Η μητρική του Facebook Meta παρουσίασε σήμερα «το πιο προηγμένο ζευγάρι γυαλιών AR που κατασκευάστηκε ποτέ», όπως δήλωσε, το οποίο ονομάζεται Orion.

Η Meta ισχυρίζεται ότι το Orion μοιάζει και το αισθάνεται σαν ένα κανονικό ζευγάρι γυαλιά, αλλά με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας.

Τα γυαλιά  αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία πέντε χρόνια και η Meta τα περιγράφει ως ελαφριά και εξαιρετικά για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το Orion έχει το μεγαλύτερο οπτικό πεδίο στη μικρότερη μορφή γυαλιών AR μέχρι σήμερα. Αυτό το οπτικό πεδίο ξεκλειδώνει πραγματικά καθηλωτικές επιλογές χρήσης για το Orion, από παράθυρα πολλαπλών εργασιών και ψυχαγωγία σε μεγάλη οθόνη έως ολογράμματα ανθρώπων σε φυσικό μέγεθος – όλο ψηφιακό περιεχόμενο που μπορεί να συνδυάζεται άψογα με την άποψή σας για τον φυσικό κόσμο.

Σύμφωνα με τη Meta, το Orion είναι ένα «κατόρθωμα της μικρογραφίας», που περιλαμβάνει εξαρτήματα που έχουν μέγεθος κλάσματος του χιλιοστού. Τα γυαλιά έχουν διαφανείς φακούς που επιτρέπουν στον χρήστη να βλέπει τα μάτια και τις εκφράσεις άλλων ανθρώπων.

Το Orion περιλαμβάνει ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη που είναι σε θέση να «αισθανθεί και να κατανοήσει» τον κόσμο γύρω από τον χρήστη για να «προβλέψει και να αντιμετωπίσει προληπτικά» τις ανάγκες του χρήστη. Το Meta AI μπορεί να κάνει πράγματα όπως να δημιουργήσει μια συνταγή βλέποντας τα υλικά που έχετε στο ψυγείο σας ή να τηλεφωνήσει σε έναν φίλο ενώ ο χρήστης πλένει τα πιάτα.

Meta Orion, Η Meta αποκάλυψε τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας «Orion»

Το Orion δεν είναι ένα προϊόν που εστιάζει στον καταναλωτή, αλλά δεν είναι και ένα ερευνητικό πρωτότυπο. Η Meta παρέχει στους υπαλλήλους της και σε «επιλεγμένα εξωτερικά κοινά» πρόσβαση στο Orion, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για «μάθηση, επανάληψη και ανάπτυξη» προς μια σειρά προϊόντων καταναλωτικών γυαλιών AR.

Στο μέλλον, η Meta θέλει να βελτιώσει την οθόνη AR για να κάνει τα γραφικά πιο ευκρινή, να βελτιστοποιήσει για πιο λεπτή μορφή και να εργαστεί για να δημιουργήσει σε κλίμακα ώστε να κάνει τα γυαλιά AR πιο προσιτά.

Μαζί με τα γυαλιά AR, η Meta παρουσίασε σήμερα νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για τα Ray-Ban Meta Glasses και αποκάλυψε ένα εξαιρετικά φθηνό headset μικτής πραγματικότητας Meta Quest 3S αξίας $300 που είναι διάδοχος του Meta Quest 3.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Meta

H Meta ακυρώνει το project για το ακριβό mixed-reality headset

Η Meta φέρεται να έχει σταματήσει την ανάπτυξη του ανταγωνιστή του Apple Vision Pro, το οποίο έφερε την κωδική ονομασία La Jolla.

Gear Meta

Meta: Ετοιμάζει ακουστικά με κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη;

Οι εταιρείες φαίνεται να βρίσκονται σε μια κούρσα για να συμπεριλάβουν χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης όσο το δυνατόν περισσότερο στα προϊόντα τους.

Internet Instagram Meta

Threads: Θα μπορείς να κάνεις cross-post φωτογραφίες από το Instagram

H Μeta προσπαθεί να αυξήσει το loyalty στα Threads χρησιμοποιώντας το Instagram, με τη δυνατότητα να κάνεις cross-post φωτογραφίες.

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.