M5 Apple Vision Pro 2: Θα είναι ελαφρύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Apple Vision Pro 2, M5 Apple Vision Pro 2: Θα είναι ελαφρύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Η Apple εργάζεται σε μια έκδοση δεύτερης γενιάς τoυ headset Vision Pro, με βασικό στόχο τη μείωση της τιμής και την εισαγωγή χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης στο spatial commuting.

Σύμφωνα με τον διάσημο αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo, η νέα έκδοση επεξεργαστή M5 του Vision Pro 2 θα τεθεί σε μαζική παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους. Εκτός από μικρές βελτιώσεις στη σχεδίαση και την εφαρμογή, το Vision Pro 2 αναμένεται να έχει μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό.

Αυτές οι αλλαγές δεν αφορούν στις οθόνες αλλά μάλλον με την επεξεργαστική ισχύ που θα χρειαστεί να λάβει σημαντική ώθηση για να τρέξει τους αντίστοιχους υπολογισμούς τεχνητής νοημοσύνης.

Ο νέος επεξεργαστής M5 θα είναι μια μεγάλη αναβάθμιση από το τρέχον τσιπ M2, έτσι ώστε να μπορεί να τρέξει όποια χαρακτηριστικά Apple Intelligence μπορούν να προσαρμοστούν στην τρέχουσα εμπειρία χρήστη.

” Το μεγαλύτερο πρόβλημα σχεδιασμού με τις συσκευές Vision Pro /head-mounted είναι ότι η αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή δεν είναι ακόμα διαισθητική και αποτελεσματική “, ενημερώνει ο Kuo και η Apple προφανώς θα προσπαθήσει να συνδέσει την παρακολούθηση ματιών και τον έλεγχο χειρονομιών με την Apple Intelligence για να κάνει κινήσεις και οι εντολές αισθάνονται άψογες και πιο φυσικές.

Το νέο 2025 Vision Pro 2 με έναν ισχυρό επεξεργαστή M5 θα εξακολουθεί να είναι αρκετά ακριβό, αλλά εάν η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώσει την εμπειρία χρήστη, μπορεί να είναι αρκετά ελκυστική πρόταση για τους χρήστες.

Ο αναλυτής είναι της γνώμης ότι το Apple Intelligence μπορεί να δώσει πολύ μεγαλύτερη αξία σε μια συσκευή spatial computing όπως το Vision Pro 2 από ό,τι σε ένα προϊόν όπως το iPhone.

Η τιμή του Vision Pro 2, ωστόσο, θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό η ίδια καθώς η Apple δεν έχει αλλάξει πολύ τους προμηθευτές εξαρτημάτων της και το κόστος παραγωγής θα μειωθεί μόνο λίγο, αναφέρει ο κ. Kuo. Το Apple Vision Pro 2 αναμένεται να είναι ελαφρύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, αντιμετωπίζοντας μερικά από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών.

Η Apple εργάζεται επίσης σε ένα φθηνότερο μοντέλο Vision Pro που βρίσκεται ακόμα στα στάδια σχεδιασμού και θα θυσιάσει πράγματα όπως η ανάλυση οθόνης προκειμένου να μειώσει την τιμή των συσκευών AR/VR της για να παραμείνει ανταγωνιστική.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AirPods Pro Apple Apple AirPods

AirPods Pro 2: Νέα ενημέρωση επιδιόρθωσης σφαλμάτων από την Apple

H Apple κυκλοφόρησε και τρίτη ενημέρωση για τα AirPods Pro 2, η οποία στοχεύει στην επιδιόρθωση σφαλμάτων.

Smartphones Apple featured iFixit

iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max: Teardown από το iFixit δείχνει τον… πλούσιο εσωτερικό τους κόσμο

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το iFixit διέλυσε τα iPhone 16 και Plus και σήμερα επιστρέφει με ένα teardown των iPhone 16 Pro και Pro‌ Max.

Gear Apple VR headset

Η Apple εξετάζει οθόνες χαμηλότερης ανάλυσης για να πετύχει φθηνότερα Vision headset

Φήμες θέλουν την Apple να εξετάζει τη χρήση οθονών χαμηλότερης ανάλυσης για μια φθηνότερη έκδοση του Vision Pro.

Smartphones Apple iFixit iPhone 16

iPhone 16: Η αντικατάσταση της μπαταρίας διαρκεί μόλις 90 δευτερόλεπτα

Η αντικατάσταση της μπαταρίας του iPhone 16 έχει κερδίσει την υψηλότερη βαθμολογία επισκευασιμότητας που έχει πάρει ποτέ συσκευή της Apple.