Apple: Τρία έτη δουλεύει στην αναγνώριση προσώπου στο iPhone

iphone αναγνώριση προσώπου, Apple: Τρία έτη δουλεύει στην αναγνώριση προσώπου στο iPhone

Επί τουλάχιστον τρία έτη φαίνεται να εργάζεται η Apple στην αναγνώριση προσώπου του iPhone, σύμφωνα με αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε το 2013.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Πέμπτη, η Apple τον Δεκέμβριο του 2013 κατέθεσε μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για τη 3D αναγνώριση προσώπου, μια μέθοδο που θα ξεκλείδωνε μια φορητή συσκευή χρησιμοποιώντας μια εικόνα του προσώπου σε συνδυασμό με δεδομένα που προκύπτουν από εξειδικευμένους αισθητήρες και κάμερες.

Η αίτηση αυτή, η οποία δημοσιοποιήθηκε από το Γραφείο ευρεσιτεχνιών και εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ έρχεται να ενδυναμώσει τις φήμες που θέλουν το iPhone 8 να έρχεται με αναγνώριση προσώπου η οποία μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς το ξεκλείδωμα Touch ID μέσω του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος.

Στην πράξη, το λογισμικό ελέγχου ταυτότητας περιέχει οδηγίες για την ανίχνευση του προσώπου ενός χρήστη με τη βοήθεια αισθητήρων εικόνας. Μόλις γίνει ανίχνευση ενός προσώπου, οι συσκευές ορατού φωτός, υπερύθρων και 3D καταγραφής συγκεντρώνουν τα δεδομένα της εικόνας για τοπική επεξεργασία.

Σύμφωνα με την αίτηση, η Apple σημειώνει ότι η συσκευή λήψης 3D μπορεί να συλλέγει δεδομένα όπως το περίγραμμα της οφθαλμικής κόγχης του χρήστη, του πηγουνιού του, της μύτης ή ενός συνδυασμού χαρακτηριστικών του προσώπου του.

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιεί ανάλυση υφής για την ανίχνευση γραμμών, μοτίβων ή κηλίδων στο δέρμα του χρήστη. Ακόμη, το σύστημα μπορεί να εκπέμπει υπέρυθρο φως, το οποίο θα αντανακλάται από τα μάτια του χρήστη και θα εντοπίζεται από τους ανάλογους αισθητήρες.

Οπότε, φαίνεται ότι η τεχνολογία που προτείνει η Apple είναι αρκετά εξελιγμένη και δεν βασίζεται για παράδειγμα μόνο στην ίριδα του χρήστη και σε απλά χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν εύκολα να αναπαραχθούν.

Ήδη πολλές φήμες θέλουν το iPhone 8 να έρχεται με αυτή την τεχνολογία, αλλά υπάρχουν και πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, βάσει των οποίων δεν θα προλάβει να ενσωματώσει αυτή την τεχνολογία καθώς η Apple θέλει να εστιάσει στην ασφάλεια κι όχι να βιαστεί και να παραδώσει μια τεχνολογία που μπορεί εύκολα να εξαπατηθεί.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Cris966

Χίλιες φορές να αργήσει έναν, δύο, άντε τρείς μήνες για να παρουσιάσει το νέο iphone 8 αλλά να είναι τεχνολογικά ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ, παρά να βιαστεί να το παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο με ανέτοιμες καινοτόμες εφαρμογές! Έτσι κι αλλιώς θα παρουσιάσει τα 7s και 7s plus κανονικά στην ώρα τους και απλά ο κόσμος θα πρέπει να κάνει υπομονή λίγο καιρό (όσο χρειαστεί τέλοσπάντων) για να αποκτήσει αν θέλει ένα τεχνολογικό διαμάντι! Και φυσικά ούτε να το διαννοηθεί να παρουσιάσει αυτές τις καινοτομίες για τον Σεπτέμβριο του 2018 και καλά σε μία αναβαθμισμένη έκδοση του iphone 8 επετιακού. Θα είναι ένα τρομακτικό επικοινωνιακό έγκλημα και μία τεράστια απογοήτευση για τους απανταχού φανς της αγαπημένης APPLE.

ahill

Ενω το να παρουσιάζει το ιδιο κινητο για 4 χρόνια ειναι οκ?

giannogeorge

Υποθέτω έχουν σκεφτεί εκεί πέρα ότι η αναγνώριση προσώπου θα πρέπει να λειτουργεί και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού – εώς καθόλου- σωστά; εάν και εφόσον η αναγνώριση προσώπου είναι τελικά ο μόνος τρόπος ξεκλειδώματος της συσκευής (δεν μιλάμε για μοτίβο/κωδικό)

Μανώλης

πραγματικά τι πληροφορίες – φωτογραφίες – επαφές νομίζουν ότι έχουμε στα κινητά μας που χρειάζεται τέτοιο επίπεδο ασφάλειας για να μη “πέσει” σε λάθος χέρια;;;; άντε κάτι τέτοιο να το χρειάζεται 1 στους 10 κατά τη γνώμη μου!

ΝΙΚΟΣ

Πολύ σωστά @Μανώλη. 1 στους 100 θα έλεγα εγώ. Το θέμα είναι πως κάτι διαφορετικό θέλουν οι κατασκευαστές smartphones να δώσουν ,για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον και τους τζίρους τους φυσικά.

johny

τον σεμπτεμβριο θα το παρουσιασει το κινητο.αν δεν ειναι ετοιμο ομως η συσκευη δεν θα ειναι αμεσα διαθεσιμη.μπορει και καλα χριστουγεννα η και αργοτερα.μπορει να ειναι και παιχνιδι τακτικης αυτο ωστε να παρει ο κοσμος και το 7s-7s plus.στην αρχη αρθρο γραφει οτι ειναι σε ψιλοκατασταση πανικου και τωρα αρθρο λεει οτι την αναγνωριση προσωπου την ετοιμαζουν τρια χρονια.να ψιλοφοβηθει ο κοσμος,να παει στα στανταρ,να βγει και μετα το 8ρι και να γινει χαμος 2 φορες απ οτι γινεται.δεν νομιζω ποτε μια εταιρια οπως η apple να αφηνε τελευταια ωρα να μην της φτανουν οι οθονες και τα τσιπ,και τωρα να εχει και προβλημα στην αναγνωριση προσωπου και δεν ξερω και γω σε ενα μηνα τι θα λενε ξανα.αυτα ειναι μελετημενα πολυ ποιο μπροστα και οταν θα ερθει η ωρα θα γινει οτι γινεται παντα και χωρις προβληματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.