Το Apple Music ξεπέρασε το Spotify στον αριθμό των επί πληρωμή συνδρομητών στις Η.Π.Α

apple music ξεπέρασε spotify αριθμό επί πληρωμή συνδρομητές, Το Apple Music ξεπέρασε το Spotify στον αριθμό των επί πληρωμή συνδρομητών στις Η.Π.Α

Το Apple Music κατάφερε να ξεπεράσει το Spotify στις Η.Π.Α, όσον αφορά των αριθμό των επι πληρωμή συνδρομητών, σύμφωνα με πηγή του Digital Music News, το οποίο πραγματοποίησε την έρευνα ανάμεσα σε υπηρεσίες streaming μουσικής όπως τα Apple Music, Spotify, Tidal και Sirius XM.

Η αναφορά των πηγών κάνει λόγο πως το Apple Music και το Spotify έχουν κάτι παραπάνω από 20 εκατομμύρια επι πληρωμή συνδρομητές στις Η.Π.Α, με την Apple να προηγείται ελάχιστα σε σχέση με το Spotify, χωρίς να δοθούν ακριβείς αριθμοί και στατιστικά. Είναι αλήθεια πως η αυξητική τάση ήταν εμφανής μιας και το Φεβρουάριο η Wall Street Journal τόνιζε πως ο ρυθμός αύξησης των συνδρομητών του Apple Music ήταν μεγαλύτερος από αυτόν του Spotify και ήταν της τάξης του 5% και 2% αντίστοιχα.

Η πρόβλεψη για αυτό το επίτευγμα της Apple αποδείχθηκε πραγματική και έτσι η συνδρομητική υπηρεσία της εταιρείας ξεπέρασε το μεγάλο της αντίπαλο μέσα στο καλοκαίρι και αυτό οφείλεται στην αύξηση των κατόχων iPhone αλλά και στην κυκλοφορία του HomePod το οποίο διαθέτει χαρακτηριστικά σχετικά με το Apple Music.

Σημαντικό είναι και το ότι η υπηρεσία της Apple ξεπέρασε και τον αριθμό των streams μέσα σε μια μέρα αφού ο πέμπτος δίσκος του Καναδού ράππερ, Drake, πέτυχε 170 εκατομμύρια streams μέσα σε 24 ώρες, κάτι το οποίο το Spotify απέτυχε να κατορθώσει, παρά το γεγονός πως η Apple διαθέτει 120 εκατμμύρια συνδρομητές (δωρεάν και επί πληρωμή) λιγότερους από το Spotify το οποίο διαθέτει παγκοσμίως περισσότερους μιας και έχει ενεργούς χρήστες που χρησιμοποιούν κανονικά τη συγκεκριμένη υπηρεσία δωρεάν με τη χρήση διαφημίσεων.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

Το apple music δεν έχει συνδρομητές χωρίς πληρωμή. Αυτό σημαίνει ότι όσοι θέλουν να πληρώσουν για streaming μουσικής, προτιμούν ελάχιστα παραπάνω την Apple.

χρηστος

Εχμ, αυτο που ειπε ο φιλος. Αν θες Apple music μονο επι πληρωμη, δεν εχει δωρεαν υπηρεσια οπως το spotify. Ενα ακομα απο τα “καλα” της Apple..

kostas

Spotify. Η εξέλιξη της μουσικής. Απλά
Χρόνια είμαι συνδρομητής.

Theo

Το Spotify είναι ότι καλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.