Business

Alphabet: Έχασε περίπου το 40% της αξίας της μέσα στο 2022

Έσοδα κάτω των εκτιμήσεων για το δ’ τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η μητρική της Google, Alphabet, καθώς τα έσοδα από τις διαφημίσεις επηρεάστηκαν από την οικονομική επιβράδυνση.

Ειδικότερα, τα έσοδα της Alphabet αυξήθηκαν στα 76,05 δισ. δολάρια το δ’ τρίμηνο από 75,33 δισ. δολάρια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2021. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα ύψους 76,53 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις της Google, περιλαμβανομένου και του YouTube, υποχώρησαν στα 59,04 δισ. δολάρια από 61,24 δισ. δολάρια, καθώς οι διαφημιζόμενοι μείωσαν τις δαπάνες προώθησης των προϊόντων και υπηρεσ=σιών τους για να αντιμετωπίσουν τον επίμονο πληθωρισμό, τα υψηλά επιτόκια και τους φόβους για μια επικείμενη ύφεση.

Τα καθαρά κέρδη της Alphabet υποχώρησαν στο δ΄ τρίμηνο στα 13,62 δισ. δολάρια ή 1,05 δολάρια ανά μετοχή, από 20,64 δισ. δολάρια ή 1,53 δολάρια ανά μετοχή σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η μετοχή της Alphabet, που έχασε περίπου το 40% της αξίας της μέσα στο 2022, κατέγραψε πτώση 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση.

Σχόλια

  • Χαχαχαχαχαχα Ρομποτάκηδες!! Θέλετε και τεχνητές νοημοσύνες και προτζεκτ για ιντερνετ και clous computing και Μηχανή αναζήτησης ! Και πάλι κλαίτε! Ένα κύτταρο ΕΝΑ ΕΝΑ να είχατε από τους Κουκ Σίλερ κλπ αστέρες μας θα χατε σωθεί!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.