Amazon: Φέρνει σούπερ μάρκετ χωρίς ταμείο στην Ευρώπη;

Amazon Go Ευρώπη, Amazon: Φέρνει σούπερ μάρκετ χωρίς ταμείο στην Ευρώπη;

Η Amazon φέρεται να ψάχνει να επεκτείνει τα καταστήματά της χωρίς ταμεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το The Verge, πρόσφατα η εταιρεία υπέβαλε αιτήματα για την εφαρμογή εμπορικών σημάτων σχετικά με τα καταστήματα Go, τόσο στην Υπηρεσία Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο και στην αντίστοιχη υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρεία, ζήτησε κατοχύρωση τεσσάρων σλόγκαν, τα οποία στα Ελληνικά έρχονται σε δύο αποδώσεις:

  • Χωρίς Ουρές, Χωρίς Ταμεία (Σοβαρά) –  [(No Lines, No Checkout. (No, Seriously) και “No Queue, No Checkout. (No, Seriously)]
  • Κάθε Ουρά είναι ένα Ελάττωμα [(Every Queue is a Defect και Every Line is a Defect)]

Παρόμοια ήταν και τα σλόγκαν που χρησιμοποιήθηκαν όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τα καταστήματα Go στις ΗΠΑ. Στα καταστήματα Go της Amazon, ο πελάτης χρειάζεται να έχει έναν λογαριασμό Amazon. Από εκεί και πέρα, μπορεί να μπει μέσα σε ένα Amazon Go κατάστημα όπου σκανάρεται με την είσοδό του ο λογαριασμός του, να πάρει ότι θέλει και να φύγει. Το κόστος των προϊόντων αφαιρεθεί από τον λογαριασμό του στο Amazon.

Βέβαια όλα αυτά είναι πολύ καλά και βολικά, αλλά υπάρχουν αρκετές δυσκολίες. Αφενός είναι δύσκολο να έρθουν άμεσα τουλάχιστον στην Ελλάδα, αφετέρου, η ίδια η Amazon δεν έχει καλά καλά καταφέρει να λειτουργήσει τα καταστήματα στις ΗΠΑ, καθώς η εγκατάσταση φαίνεται ότι έχει πρόβλημα, με το πρώτο κατάστημα που ήταν να ανοίξει τον Μάρτιο να αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα.

Φαίνεται ότι τα καταστήματα δεν μπορούν να δεχτούν πάνω από 20 άτομα ταυτόχρονα στο εσωτερικό τους, αλλιώς το σύστημα μπερδεύεται, ενώ υπάρχουν και προβλήματα με τον εντοπισμό τον προϊόντων που τοποθετούνται πίσω αλλά σε λάθος ράφι. (Για παράδειγμα αν κάποιος πάρει ένα αποσμητικό, μετά αλλάξει γνώμη και το βάλει σε κάποια άλλη μάρκα αποσμητικών).

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.