Έρευνα: Οι Αμερικανοί τάσσονται κατά της Apple στη διαμάχη με το FBI

Όσο δημοφιλής και να είναι η Apple στις ΗΠΑ, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Αμερικανοί θα ταχθούν στο πλευρό της όσον αφορά στη διαμάχη της αποκρυπτογράφησης που έχει ξεσπάσει με την αμερικανική κυβέρνηση και το FBI.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, την περασμένη εβδομάδα το FBI με εισαγγελική εντολή ζήτησε από την Apple να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο ενός από τους εμπλεκόμενους στο τρομοκρατικό χτύπημα του San Bernardino, και στην ουσία να δημιουργήσει μια πίσω πόρτα για το FBI. Όπως ήταν αναμενόμενο η Apple αρνήθηκε δημοσιεύοντας μια ανοιχτή επιστολή στην οποία ο CEO Tim Cook κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση ότι ζητά από την Apple να χακάρει τους χρήστες της.

Στο πλευρό της Apple τάχθηκαν τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η Google μέσω του CEO της Sundar Pichai, Facebook, Twitter και άλλοι. Όμως τι πιστεύουν οι ίδιοι οι Αμερικανοί;

Tι δείχνει η έρευνα

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Pew Research Center και δημοσιεύει η WSJ, η πλειοψηφία είναι με το μέρος της αμερικανικής κυβέρνησης. Το 51% των Αμερικανών που συμμετείχε στην έρευνα είπε ότι η Apple πρέπει να δημιουργήσει μια “μοναδική” έκδοση του iOS που απαιτείται για να ξεκλειδώσει το iPhone 5c που ανήκει στον τρομοκράτη Syed Farook. Αντιθέτως, το 38% λέει ότι η Apple δεν πρέπει να ξεκλειδώσει το κινητό, ενώ το 11% δεν έχει άποψη επί του θέματος.

Οι νεαρές ηλικίες 18-29 τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης στο 47%, έναντι του 43% που είναι υπέρ της Apple. Στις ηλικίες 30-49 και 50-64, αυτοί που θεωρούν ότι η Apple πρέπει να ξεκλειδώσει το κινητό, είναι στο 51% και σε ηλικίες 65 και άνω, το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης είναι στο 54%.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το 50% των κατόχων smartphones τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης (έναντι του 41%, που υποστηρίζει την Apple). Από την άλλη, μεταξύ των κατόχων iPhone τα ποσοστά είναι 47%-43% υπέρ του να ξεκλειδώσει το κινητό.

Το 53% χρηστών άλλων brands, θεωρεί ότι η Apple πρέπει να δημιουργήσει την έκδοση του iOS που της ζητούν οι αρχές, ενώ το 38% διαφωνεί. Όσοι δεν έχουν smartphones, θεωρούν επίσης (52%) ότι η Apple πρέπει να υποκύψει.

Εσείς τι λέτε;

apple encryption, Έρευνα: Οι Αμερικανοί τάσσονται κατά της Apple στη διαμάχη με το FBI

apple encryption, Έρευνα: Οι Αμερικανοί τάσσονται κατά της Apple στη διαμάχη με το FBI

apple encryption, Έρευνα: Οι Αμερικανοί τάσσονται κατά της Apple στη διαμάχη με το FBI

apple encryption, Έρευνα: Οι Αμερικανοί τάσσονται κατά της Apple στη διαμάχη με το FBI

Πηγή :1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

Λορενα κατσε διαβασε τα σχολια κατω απο καθε αρθρο να που εχει να κανει με το θεμα σε site οπως 9to5Mac, appleInsider κτλ και θα δεις οτι ολοι ειναι υπερ…. και οχι κατα! βγηκε ενα “αρθρο” μιας δηθεν “ερευνας” και μας το ανεβαζετε ως τι? ως κατι που ισχυει? την πατατα που εκανε το FBI με την αλλαγη του ID δεν ειδα να το ανεβασετε…. δλδ τι μας λετε οτι καλα κανει το FBI και θελει να εχει εργαλειο να ξεκλειδωνει τιε συσκευες μας? επισης η google – fb – twitter που τασονται υπερ της apple δεν το γραψατε….

zois

Λογικό είναι να μην την υποστηρίζουν η αμερικανη γιατί στην ουσία η Apple είναι κινέζικη εταιρεία το μόνο που έχει αμερικάνικο είναι μόνο το όνομα της.

lneam

Σε κοινωνιες που υπαρχουν Νομοι χωρις Ηθος, λογικο ειναι και οι Ανθρωποι να εχουν πνευματικη συγχυση.

azriel84

Καλές οι προθέσεις του FBI αλλά κακά τα ψέμματα υπάρχει άνθρωπος στην χωροχρονική μας διάσταση που πιστεύει πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα έχει στα χέρια της ένα backdoor στο iOS και θα το χρησιμοποιήσει ΜΙΑ φορά και ΜΟΝΟ στο συγκεκριμένο iPhone; Η NSA το αμέσως επόμενο λεπτό θα κάνει πάρτυ και εκεί έγκειται το μεγάλο πρόβλημα, η αναξιοπιστία των κυβερνόντων.

Mary

Καλά εδώ οι αμερικανοί δεν πάνε να ψηφίσουν, μ αυτο θα ασχοληθούν; Αφήστε τους έχουν δουν Netflix και να παίξουν candy crush…

One

Για τους Αμερικάνους καθόμαστε και λεμε που αντιδρούν ενώ εμεις οι χαζοευρωπαιοι τα εχουμε αποδεχτεί όλα αυτά χωρις αντίδραση….

Ευάγγελος

Όταν λέμε πως οι Αμερικάνοι είναι ο πιο ανόητος λαός αυτό (και πολλά άλλα) εννοούμε.

Dapitium

Apple facebook google microsoft χέρι χέρι με κυβερνήσεις για την χειραγώγηση της ανθρωπότητας και τώρα λένε μαλώνουν γιατί μας αγαπάνε πολύ και θέλουν να προστατέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα.
Μπουλσετ!

Chris

Τι είναι αυτά που γράφετε;Είναι επικίνδυνες αυτές οι απόψεις.

Ανακιν

Υποστηρίζω την Apple δεν γίνεται οπότε ; θεωρεί το fbi να ξεκλειδώνει account! Καλά κορόιδα οι Αμερικανοί σαν τους Έλληνες πολιτικούς λένε σε όλα ναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.