Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί την Apple ότι “εγκατέλειψε” τους κινέζους χρήστες

Apple Διεθνής Αμνηστία, Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί την Apple ότι “εγκατέλειψε” τους κινέζους χρήστες

Εναντίον της Apple στρέφεται η Διεθνής Αμνηστία, κατηγορώντας τη γνωστή εταιρεία, ότι εγκατέλειψε τους χρήστες του iCloud στην Κίνα στα χέρια της κινέζικης κυβέρνησης.

Σε ανάρτηση στο blog της η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι προκειμένου η Apple να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της Κίνας, μετέφερε την αποθήκευση των δεδομένων των κινέζων χρηστών σε servers που διαχειρίζεται η κινέζικη εταιρεία Guizhou-Cloud Big Data, η οποία έχει και τα κλειδιά κρυπτογράφησης. Προηγουμένως, για να μπορέσει κάποιος να δει έναν λογαριασμό, θα έπρεπε να το κάνει μέσω του αμερικανικού νομοθετικού συστήματος, ενώ πλέον αυτό θα μπορεί να γίνεται μέσω δικαστηρίων στην Κίνα.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι η Apple με το να δώσει τη δυνατότητα στην κινέζικη κυβέρνηση να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των κινέζων χρηστών του iCloud, δημιουργεί ένα Οργουελιανό μέλλον.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η κινέζικη κυβέρνηση θα μπορεί πλέον εύκολα να έχει πρόσβαση στα μηνύματα, τις φωτογραφίες, τα emails, τις επαφές και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες που αποθηκεύονται στην cloud υπηρεσία της Apple στην Κίνα. Ο οργανισμός προειδοποιεί ταυτόχρονα ότι η πρόσβαση της κυβέρνησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε συλλήψεις, καθώς τα δικαιώματα στην ιδιωτικότητα και η ελευθερία του λόγου παραβιάζονται στη χώρα.

Ο Nicholas Bequelin , Διευθυντής του οργανισμού για την Ανατολική Ασία ανέφερε ότι το κυνήγι του κέρδους εκ μέρους της Apple, άφησε τους κινέζους χρήστες του iCloud εκτεθειμένους σε νέους τεράστιους κινδύνους ιδιωτικότητας. Ο Bequelin πρόσθεσε: «Παραδίδοντας την υπηρεσία iCloud σε μια τοπική εταιρεία χωρίς επαρκή προστασία, οι αρχές της Κίνας, τώρα μπορούν αν το επιθυμήσουν να αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση στα δεδομένα όλων των κινέζων χρηστών του iCloud».

Σε δήλωσή της στο Reuters, η Apple δήλωσε ότι έπρεπε να συμμορφωθεί με τους νέους νόμους στην Κίνα και τελικά κατέληξε ότι ήταν καλύτερο να συνεχίσει το hosting των δεδομένων του iCloud με κάποιον τοπικό πάροχο από το να διακόψει εντελώς την υπηρεσία, κάτι που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη «διάβρωση» των δεδομένων, της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των χρηστών. «Παρόλο που προσπαθήσαμε στο να μην υπόκειται το iCloud σε αυτούς τους νόμους, στο τέλος δεν τα καταφέραμε».

Να σημειωθεί ότι η Διεθνής Αμνηστία ξεκίνησε μια καμπάνια στα social media με παραλήπτη την Apple, η οποία συμπίπτει με την επίσκεψη του Tim Cook στο Πεκίνο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tzonaros

Ενώ αν τους παρακολουθεί η αμερικανική κυβερνηση δεν ειναι πρόβλημα μονο οταν καποιος αλλος το κανει θεωρείται πρόβλημα. Ρε τι ακουμε

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

τζοναρε δεν εισαι καθόλου ενημερωμενος. κοιμάσαι. η κινα εκτος απο γαματα κινητα ειναι μια χωρα με χαοτικη σκληρη διακτατορια που ετσι και μπεις στο στόχαστρο για αντικυβερνητικος δεν σε ξαναβρισκουν ποτε.

η apple φυσικα και στα @@@ οπως και στα @@@ ολων εμας και αφησε εκτεθειμένους εκατομμύρια Κινέζους… άλλωστε στην εποχη αυτη ο καθένας κοίτα μονο τον εαυτό του κ το συμφέρον του

NikosAr

Η διεθνής αμνηστία … μπορεί να ασχοληθεί με πολύ σοβαρότερα θέματα …. στην Κίνα ζουν οι Κινέζοι …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.