2015: Το Android πρώτο στα downloads αλλά το iOS είχε τα μεγαλύτερα κέρδη

Android και iOS είναι οι δυο αντίπαλοι που κυριαρχούν και σχεδόν μονοπωλούν την αγορά αφήνοντας πολύ μικρό μερίδιο για άλλα λειτουργικά. Όσον αφορά στην μεταξύ τους κόντρα, το Android είναι αυτό που σαφώς έχει μεγαλύτερο μερίδιο, μιας και έχει περισσότερους κατασκευαστές.

Μπορεί η Apple να υπολείπεται σε αριθμούς, όμως δεν μένει καθόλου πίσω σε κέρδη, γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο να βγάζει χρήματα.

Σύμφωνα με έρευνα, την χρονιά που μας πέρασε, η πλατφόρμα του Android είχε περισσότερα downloads εφαρμογών, όμως το iOS είναι πρώτο στα έσοδα. Συγκεκριμένα, οι αριθμοί δείχνουν ότι τα iOS apps το 2015 έδωσαν σχεδόν τα διπλάσια έσοδα στην Apple σε σύγκριση με το Android. Από την άλλη όμως, το Android είχε τα διπλάσια downloads συγκριτικά με το iOS.

Για την ακρίβεια το Google Play είχε 100% περισσότερα downloads από το Apple App Store, το 2014 το ποσοστό ήταν στο 60%. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο 2015 το Google Play δεν μεγάλωσε απλά, αλλά αναπτύχθηκε ταχύτερα από το Apple App Store. Η Apple με το App Store κατάφερε όμως να έχει 75% περισσότερα κέρδη από το Google Play.

Αυτό που δείχνουν οι αριθμοί είναι ότι η Apple ναι μεν έχει μικρότερο μερίδιο της αγοράς, όμως οι χρήστες της είναι πιο πρόθυμοι να ξοδέψουν. Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι: το Google Play είχε σημαντική αύξηση downloads σε αναπτυσσόμενες αγορές (Βραζιλία, Ινδία, Ινδονησία, Τουρκία και Μεξικό), τα κέρδη του Apple App Store είδαν άνοδο σε ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία. Τα παιχνίδια ήταν αυτά που είναι υπεύθυνα για το 90% των εσόδων του Google Play και το 75% των εσόδων στο iOS.

ios android apps downloads, 2015: Το Android πρώτο στα downloads αλλά το iOS είχε τα μεγαλύτερα κέρδη

ios android apps downloads, 2015: Το Android πρώτο στα downloads αλλά το iOS είχε τα μεγαλύτερα κέρδη

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Μπράβο στο android για τον φθηνό χαρακτήρα που δείχνει στα apps καθιστώντας τα προσιτά σε πολύ κόσμο και μπράβο στην apple που τα παίρνει χοντρά από αυτούς που έχουν ή το παίζουν που έχουν.

Mary

Οι ίδιες εφαρμογές που είναι επι πληρωμή στο ένα store είναι και στο άλλο! Και μάντεψε έχουν σχεδόν τις ίδιες τιμές αν όχι τις ίδιες. Το γεγονός όμως ότι στο android κατεβάζετε πειρατικές για να μην τις πληρώσετε απ το store ρίχνει και τα ποσοστά του κέρδους. Αν εσένα σου φαίνεται σωστό να δουλεύουν κάποιοι άνθρωποι για να φτιάξουν μια εφαρμογή και εσύ να την κατεβάζεις στο τζάμπα από άλλου τότε τι να πω, μπράβο στο android με τα προσιτά apps…..

Panos7GR

H Google δεν νομίζω να είναι τόσο υπερήφανη γι αυτό που λες, vasilist.
Εταιρειες είναι λεφτά θέλουν να βγάζουν, δεν είναι ο Ρομπέν των δασών. Business is business.

Παρεπιπτόντως το μπράβο πάει στους developers που δίνουν τις εφαρμογάρες τους (-εργαλεία) δωρεάν και μερικές φορές είναι και open source.

Ανακιν

@Mary αγαπητή Μαίρη καρφακι δεν μου καίγεται για να δίνω λεφτά στις εταιρείες ιδίως για εφαρμογές εσύ δώσε το χαρτζιλικι σου στην Apple και κοιμησου ήσυχα

Mary

Και τι μας το λες θες και χειροκρότημα; Αν δεν μπορείς να σεβαστείς τον κόπο του ατόμου η της συγκεκριμένης ομάδας που έφτιαξε μια εφαρμογή τότε τι να σου πω.

Bloodmaster

Λοιπόν Mary. Εχω φτιαξει παιχνιδι μην φανταστεις κατι τελειο αλλα οκ ξερω ποσο δυσκολο ειναι. Αλλα σκέφτομαι και το αλλο. Τι να λυπηθω. Εταιριες που βγαζουν εκατομμύρια και δεν θα πατουν τα 5 , 10 € που θα τα δωσω εγω. Ή μηπως αυτοι μας φερονατι οπως πρέπει. Παιχνιδι που στο playstore το βρισκεις 7 € στο site του προγραμματιστη το βρισκεις 2. Δηλαδη η Google εχει 5€ οφελος για κατι που δεν εφτιαξε. Και αυτο ειναι ενα παραδειγμα. Υπάρχουν ενα σωρο περιπτωσεις χειροτερες απο αυτην εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.