Apple: Πήρε ξανά το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς τα Χριστούγεννα

Η περίοδος των Χριστουγέννων ευνόησε περισσότερο την Apple σε σύγκριση με τους αντιπάλους της. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Flurry (ανήκει στην Yahoo), την εβδομάδα από 19 μέχρι 25 Δεκεμβρίου, το 49.1% των συσκευών που ενεργοποιήθηκαν παγκοσμίως, ήταν της Apple. Τα ποσοστά έπεσαν κατά 2.2% σε σύγκριση με τα Χριστούγεννα του 2014.

Η Samsung ακολουθεί δεύτερη με 19.8%, ανέβηκε κατά 2.1% από το ίδιο διάστημα πέρσι, κάτι που σημαίνει ότι πήρε το χαμένο ποσοστό της Apple.

To μερίδιο της Nokia έπεσε από το 5.8% στο 2%, αλλά παραμένει στην τρίτη θέση. Η LG ακολουθεί με 1.7%, ενώ η πεντάδα συμπληρώνεται από την Xiaomi, η οποία έχει το 1.5% των νέων κινητών που ενεργοποιήθηκαν την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Τα δεδομένα δείχνουν την όλο και αυξανόμενη ζήτηση των phablets. To 2013 τα συγκεκριμένα smartphones ήταν στο 4% των νέων ενεργοποιήσεων (19-25 Δεκεμβρίου), πέρσι έφτασαν στο 13% και φέτος πήραν το 27%. Παράλληλα την ίδια περίοδο, οι ενεργοποιήσεις μικρότερων smartphones έπεσαν από το 3% στο 2% και έφτασαν φέτος στο 1%. Τα μεσαίου μεγέθους κινητά, το 2013 είχαν μερίδιο 64%, 63% το 2014 και φέτος έφτασαν στο 54%.

Όσο για τις νέες ενεργοποιήσεις tablet, και εκεί έχουμε συνολική πτώση. Τα μικρά tablet από το 2013 μέχρι σήμερα έπεσαν από το 12% στο 9%, ενώ αυτά με την μεγαλύτερη οθόνη πήγαν από το 17% στο 9%.

Τα iPhone 6s Plus και iPhone 6 Plus είναι υπεύθυνα για το 12% των νέων ενεργοποιήσεων iOS συσκευών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, τα Android phablets πήραν το 50% των νέων Android συσκευών. Τέλος, η εγκατάσταση νέων εφαρμογών αυξήθηκε κατά 120% την ημέρα των Χριστουγέννων (μόνο στις ΗΠΑ).

Εσείς κάνατε κάποια αγορά κάποια αγορά μέσα στις γιορτές;

apple christmas activations, Apple: Πήρε ξανά το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς τα Χριστούγεννα

apple christmas activations, Apple: Πήρε ξανά το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς τα Χριστούγεννα

apple christmas activations, Apple: Πήρε ξανά το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς τα Χριστούγεννα

apple christmas activations, Apple: Πήρε ξανά το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς τα Χριστούγεννα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτέρης

Αχ ωραία! Χάρηκα πραγματικά γιατί το άξιζε.

παπαροκάς tiamat

Πραγματικα τους γλενταει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.