Apple: Πήρε το 90% από τα κέρδη της αγοράς smartphones το 2015

Σύμφωνα με τον αναλυτή Michael Walkley, από την Canaccord Genuity, η Apple φαίνεται να έβαλε το 2015 στα ταμεία της περισσότερο από το 90% των κερδών που απέδωσε η αγορά των mobile phones παγκοσμίως.

Το ποσοστό αυτό είναι άκρως εντυπωσιακό, αν συνυπολογίσει κανείς ότι το κατάφερε έχοντας μόνο το 17.2% της αγοράς για το περασμένο έτος.

Από την άλλη η Samsung, για το 2015 είχε το 24% της αγοράς με τα κέρδη της να φτάνουν το 14%. Αν προσέξει κανείς το συνδυασμένο ποσοστιαίο κέρδος της Apple και Samsung φτάνει το 104%. Παρόλα αυτά ο αριθμός στην πραγματικότητα δεν ξεπερνάει το 100% αν συνυπολογίσει κανείς τις απώλειες που είχαν αρκετοί από τους ανταγωνιστές τους.

Τέλος ενδιαφέρον είναι το ότι η Apple έχει κατακτήσει ποσοστό κέρδους πάνω από 90% για τα πέντε τελευταία τρίμηνα, πράγμα που δείχνει ότι η πορεία της είναι το ίδιο δυναμική για αρκετό καιρό.

apple 90% smartphone profits, Apple: Πήρε το 90% από τα κέρδη της αγοράς smartphones το 2015

apple 90% smartphone profits, Apple: Πήρε το 90% από τα κέρδη της αγοράς smartphones το 2015

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sera65

Ποια είναι ή TCL βρε παιδιά????

kVel

Από ότι καταλαβαίνω από το άρθρο αν όλα αυτά είναι σωστά, με λίγα λόγια δείχνει ότι στην high end κατηγορία (600$ +) η apple παίζει μόνη της…

Υ.Γ: Πάω να φτιάξω pop corn και ξαναέρχομαι σε μια ώρα στο άρθρο που όλοι θα έρθουν να βγάλουν τη χολή τους λες και έχουν να κερδίσουν κάτι, και που στην τελική δεν ενδιαφέρει κανέναν…

n3

Σιγα μη φαγωθουμε για το ποιος βγαζει τα περισσοτερα.Οσο υπαρχουν κοροιδα που σκανε πανω απο 250€ για κινητο,θα υπαρχουν και αυτοι που τα τσεπωνουν χοντρα

vasilist

Μην μπερδέψετε τις πωλήσεις με τα κέρδη.
Έχει αυτά τα κέρδη γιατί υπερκοστολογεί τα προιόντα της και έχει μεγάλα κέρδη με μικρό ποσό κατασκευής.Τις περισότερες πωλήσεις παγκοσμίως τις έχει η samsung εδώ και χρόνια αλλα με μικρότερο ποσοστό κέρδους γιαυτό και στον τομέα κέρδος είναι κάτω απο την apple παρόλο που πουλάει ποιο πολλά τηλέφωνα.
Οπως και να έχει είναι εντυπωσιακό το ποσοστό κερδών της Apple, μπράβο στο τμήμα μάρκετινγκ της διότι βάζοντας το Ιphone στην καρδία του απλού χρήστη έχει γίνει βασιλιάς του mobile χρήματος, θα έπρεπε να δίνουν σεμινάρια με ακριβό αντίτιμο σημετοχής.

Gvirginia

@sera65 Είναι η “Alcatel”

Γιάννης

@n3
Και γιατί το κορόιδο-όριο είναι 250 ευρώ και όχι 200 ή 300 , μπορείς να μας εξηγήσεις? Ή απλά σου κατέβηκε μια χαζομάρα και την έγραψες? Μάλλον το δεύτερο.

Makis

@ Γιάννης

Ένα λογικό όριο έβαλε, γιατί του τη λες;

azriel84

Εγώ πάντως με κινητό 250€ δεν κάνω την δουλειά μου όπως θέλω, με την ποιότητα που θέλω και την ταχύτητα που θέλω. Μάλλον είμαι uber κορόιδο.

panos m

Εντάξει ρε Γιαννη,δε μιλησε άσχημα σε κανεναν κ προσπαθησε να δωσει ενα λογικό πόσο Εγώ πχ θεωρώ οτι ειναι λίγο παραπάνω γιατι κοντα στα 300 εχεις συσκευαρες που κανουν τα παντα κ σε καποιες φορες περισσοτερα απο πολυ πιο ακριβές.Οπως η γνωμη του,ετσι κ η φικη μου κ ολων.

Solon

Το ότι έβγαλε αυτά τα νούμερα ένας αναλυτής δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια. Από την άλλη είναι γνωστό ότι η Apple βγάζει πολύ μεγαλύτερα κέρδη από τους υπόλοιπους παίκτες του χώρου καθώς ελέγχει πλήρως το οικοσύστημά της και σε προγράμματα και σε υλικό.
Ωστόσο κανένας δεν σκέφτεται το πόσα επένδυσε η Apple προκειμένου να φτάσει τα προϊόντα της σε αυτό το επίπεδο. Το κόστος της έρευνας-ανάπτυξης δεν είναι γνωστό αλλά σίγουρα είναι τεράστιο.

Makis

@azriel πάρε nexus και θα δεις….

Νικος 31

Δεν πουλαει ακριβα τα προιοντα της αλλα την ποιοτητα της. Κατασκευαζει φθηνα και πιανει μεγαλυτερες επιδοσεις και σταθεροτητα απο την Samsung που για να πιασει αντιστοιχες επιδοσεις πρεπει να παρουσιασει κινητα …NASA με 4gb ram στους πελατες της. Εκει φαινεται η μαγκια και οχι στο πανακριβο Hardware. Συμφωνω επισης με τον n3, θεωρω θυματα οσους σκανε πανω απο 180 ευρω για τηλεφωνο. Ενα Νοκια 640 xl ειναι υπεραρκετο η ενα moto g. Αν παλι καποιος πιστευει οτι θελει κατι πιο δυνατο, ας κανουμε ενα θεμα με το τι αγοραζεις σε αυτα τα λεφτα, πχ Xiaomi. + απο την αποψη οτι ενα τηλεφωνο οσο κι αν κοστισει, εχει συντομη ημερομηνια ληξεως.+ επισης το οτι φυσικα ειναι θυμα ενας Ελληναρας μπαντριωτης των 500 ευρω, οταν σκαει 800 για τηλεφωνο. Απο κατι τετοια πτωχευσαμε και καλα θα κανει ο μεγαλος Σοιμπλε να κρατησει το μνημονιο μεχρι το 2060 μπας και σοβαρευτουμε σαν λαος. Γιατι ρε θυμα, οταν εσυ θελεις τηλεφωνο 800 ευρω, ο Γερμανος που παιρνει 3500 χιλιαρικα τον μηνα τι θα εχει; Με δανεικα λεφτα του Ευρωπαιου πολιτη ζεις.

Perseus

Δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει καποιος να κατηγορητε γιατι σκάει 700η 800 για μια συσκευη, ξέρετε στην Ελλάδα τις κρισης δεν ειναι ολοι χαμηλομισθοι, καποιοι εχουν την τυχη η την ικανότητα και τα κονομανε, ειναι κακο?

Agnostos13

@Νικος31
Δηλαδή πρέπει να παίρνουμε ή nokia640xl ή να δίνουμε τα λεφτά μας στο Σόιμπλε;
Ξεφεύγεις μάστορα…

Kostas

@azriel84 το κατσίκι δεν υπακούει άμα δεν δώσεις 600+ ευρώ! Συμφωνώ απόλυτα! Ασε και το όνομα που θα βγάλεις στο χωριό άμα κυκλοφορείς με κάτι κατώτερο από edge.

μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγουρα, σαχλαμάρα κι άρπα κόλλα.

ChrisG

ολονών τα smarts πάνω απο τα 500 ευρώ είναι ακριβά.και άν ο κόσμος δεν τα αγόραζε απο την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας θέλανε δεν θέλανε οι μεγάλοι θα τα κατεβάζανε εκεί που έπρεπε.για το θέμα το που επενδύει κάποιος τα χρήματα του παιδιά είναι υποκειμενικό.με αυτή την λογική και ένα αυτοκίνητο 1200 κυβικών και μέχρι 10 χιλ δεν θα έπρεπε να υπάρχει.όποιο αυτοκίνητο και να πάρεις θα σε πάει στην δουλειά σου οικονομικά,με ασφάλεια,με ζέστη και δροσιά.δεν λέω να μην υπάρχει μία κλίμακα τιμών διοτι κατασκευαστικά δεν είναι εφικτό σε όλα.η υπερκοστολόγηση είναι που μου την δίνει.smart 800 και 1000-1200 ευρώ είναι απαράδεκτο(και αναφερομαι σε όλους).όταν τα αλλάζεις κατά μέσο όρο 2-3 χρόνια.ιδιαίτερα όταν η τεχνολογία τους ξεπερνιέται τόσα εύκολα απο εξάμηνο σε εξάμηνο ΠΑΝΤΑ σε ότι προσφέρουν.κέρδος 600 ευρώ σε συσκευή smart λέγεται άρμεγμα.κάποια στιγμή όλοι(συμφωνώ σε αρκετά με τον Nικος31)πρέπει να σφιχτούμε σε ότι ξοδέυουμε και με όση λογική είναι εφικτή.και μην μου πεί κανείς ότι το 12χρόνο που αγοράζει Iphone και Samsung στο σχολείο για κοινωνική καταξίωση,αλλά και για “κόντρες”,θεαθήναι,για να την μπεί ο μπαμπάς του μέσω του παιδιού του σε άλλο μπαμπά ενος άλλου παιδιού ξέρουν τι αγοράζουν και σκιστήκανε στο μεροκάματο;η πλειοψηφία ΣΕ ΟΛΑ αγοράζει βάσει… Συνέχεια »

Makis

Νικος 31 +1

Νικος 31

Νομιζω δεν προτεινα μονο 640XL αλλα και moto g και Xiaomi. Ανεφερα 3 απο τα καλυτερα κινητα σχεσης αποδοσης τιμης. Οσον την οικονομικη κατασταση του καθενος, τα βλεπουμε καθημερινα στον δρομο αυτα. Μοστρα, φρεντο καπουτσινο στο χερι στο μετρο, και απο ενα 6ιντζο τηλεφωνο ο Ελληναρας στο χερι που παει να κανει αιτηση για 4ωρη απασχοληση…. επισης τα βλεπαμε τοσα χρονια σε καθε τομεα της καθημερινοτητας μας, 4 αυτοκινητα σε καθε σπιτι, τριπλοπαρκαρισματα ακομα και σε θεσεις αναπυρων ο νεοΕλληνας, και το καλοκαιρι στο νησι με 3000 ευρω διακοποδανειο το οποιο εκανε μετα 5 χρονια να ξοφλησει με 15% επιτοκιο. Δεν τον μαθαμε τωρα τον Ελληνα με τα κινητα. Ακομα και στην καφετερια, ενα καφε με 3 ευρω στην τσεπη, αρμενικη βιζιτα 5 ωρων γιατι δεν εχει αλλου φθηνοτερα να παει, αλλα το Galaxy note Galaxy note. Ασχετα αμα αρμεγει ακομα και το wifi της καφετεριας γιατι δεν εχει 5 ευρω να βαλει 3G. Και αυτοκινηταρα 1600 κυβικα ετσι; Να βαζουμε την κοπελια μεσα να κανουνε μπαντες στην βουτα, ασχετα αμα δεν περισευουνε μετα 50 ευρω να της κανουμε το τραπεζι και καταληγουμε στον συνδιασμο φλοισβο – θαλασσα – και καλα επειδη ειμαστε ρομαντζοι.

Νικος 31

Και δεν ειναι θεμα μονο οσων εχουνε 700 ευρω τηλεφωνο. Και αυτοι που δεν εχουνε, ονειρο τους ειναι καποτε να αποκτησουνε. Αυτη ειναι η καταντια μας. Για να το διαπιστωσεις, βγαλε εξω ενα Iphone στο τραινο η στην καφετερια να δεις πως θα σε κοιταξουνε. Το καλυτερο κοριτσι να κυκλοφορεις, στο κινητο παει το ματι του περαστικου. Ακομα και στην παρεα στην καφετερια ο καθενας απομονωμενος στον κοσμο του και στο κινητο του.

vladimiros

Ενταξει ωραια τα λες ρε Νικος 31 δεν λεω…αλλα το καλυτερο ειναι αυτο που κανω και εγω δηλαδη..παιρνω κινητο καθε 3-4 χρονια αλλα μια καλη Ναυαρχιδα..αλλα προτα περιμενω να καταιβει σε λογικα επιπεδα δηλαδη γυρο με 400-450 ευρω μεχρι εκει..και μετα παιρνω ξανα με τα ιδια λεφτα αλλο κινητο,μην με πειτε δεν ειναι αυτο σωστο,οσο και να λετε για τον Ελληναρα και τα φρεντο καπουτσινο του!!
Ενταξει αυτοι που εχουν βαθια τσεπη παιρνουν καθε χρονο νεο κινητο,και το παλιο το χαριζουν η το πουλανε…τι κανουμε μερικοι τα εχουν….
Ωραια παραδειγματα ειπες φιλε Νικο αλλα στο τελευταιο που λες δεν περισσευουν λεφτα και αναγκαζουμε να παμε την κοπελα μας στην θαλασσα,αντι να κανουμε τραπεζι ξερω γω..ξερεις τι πραγματα μπορεις να κανει με λιγα λεφτα φιλε μου ΠΟΛΛΑΑΑΑ…. διαθεση να εχεις και τα κανεις ολα!!!
Παλια ξερεις που βγαζανε τα κοριτσια τους….στην φυση,στην θαλασσα και με την κιθαρα να παιζεις.
Τεσπα στα υπολοιπα που ειπες για μοστρα κ φρεντο κ.τ.λ με 6ιντσο κινητο συμφωνω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.