Business

Apple: 10 νέα “Power for Impact” Projects για την κλιματική αλλαγή

Ενόψει της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή για το 2021, γνωστή και ως COP26, η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι προσθέτει 10 Νέα έργα για την πρωτοβουλία της “Power for Impact”. Το “Power for Impact” θέλει να φέρει λύσεις καθαρής ενέργειας σε όλο τον κόσμο. Η Apple τον περασμένο χρόνο έχει περισσότερο από διπλασιάσει τον αριθμό των προμηθευτών της που δεσμεύτηκαν να χρησιμοποιούν 100% καθαρή ενέργεια.

Η Apple ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Power for Impact το 2019, η οποία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στις κοινότητες ανανεώσιμη ενέργεια ενώ παράλληλα προωθεί την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Ένα από τα 10 έργα Power for Impact περιλαμβάνει τη συνεργασία με την Oceti Sakowin Power Authority στις Ηνωμένες Πολιτείες για την από κοινού ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη χονδρική αγορά, με στόχο τη δημιουργία μεγάλης κλίμακας ανάπτυξης αιολικής ενέργειας στα Μεσοδυτικά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook δήλωσε:

Κάθε εταιρεία θα πρέπει να συμμετέχει στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και μαζί με τους προμηθευτές μας και τις τοπικές κοινότητες επιδεικνύουμε όλες τις ευκαιρίες και τη δικαιοσύνη που μπορεί να προσφέρει η πράσινη καινοτομία. Ενεργούμε επειγόντως και ενεργούμε μαζί. Όμως ο χρόνος δεν είναι ανανεώσιμος πόρος και πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να επενδύσουμε σε ένα πιο πράσινο και δίκαιο μέλλον.

Άλλα έργα στη νότια Αφρική τη Νιγηρία τις Φιλιππίνες την Ταϊλάνδη το Βιετνάμ την Κολομβία και το Ισραήλ επιδιώκουν να παρέχουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης καθώς και στα γύρω νοικοκυριά χρησιμοποιώντας ηλιακές εγκαταστάσεις στον τελευταίο όροφο. Η Apple πιστεύει ότι αυτό θα δημιουργήσει μία πηγή τοπικών εσόδων και χαμηλότερο ενεργειακό κόστος απελευθερώνοντας κεφάλαια για εκπαιδευτικές υποτροφίες, εξοπλισμό και φάρμακα.

Η Apple πρόσθεσε ότι 175 από τους προμηθευτές της έχουν πλέον δεσμευθεί να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό περιλαμβάνει 19 προμηθευτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, 19 στην Ευρώπη, 50 στην Κίνα και 31 στην Ινδία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Η εταιρεία είπε ότι οι προμηθευτές κλιμακώνουν επίσης τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλες τις δραστηριότητές τους, πέρα από τις δραστηριότητες τους με την Apple. Η Apple και οι προμηθευτές της θα φέρουν περισσότερα από 9 γιγαβάτ στο δίκτυο σε όλο τον κόσμο αποφεύγοντας πάνω από 18 εκατομμύρια μετρικούς τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Αυτό ισοδυναμεί με την απομάκρυνση τεσσάρων εκατομμυρίων αυτοκινήτων από το δρόμο κάθε χρόνο.

Η Apple έχει επίσης επεκτείνει την ποσότητα ανακυκλωμένου υλικού που χρησιμοποιείς τα προϊόντα της συνεργαζόμενοι με προμηθευτές για να κινηθεί προς ένα κυκλικό σύστημα που επιχειρεί νόμοι όση την ανάγκη για εξόρυξη υψηλής έντασης άνθρακα. Αυτό περιλαμβάνει ανακυκλωμένες πήγες χρυσού, κοβαλτίου, αλουμινίου, σπανίων στοιχείων γαιών και πολλά άλλα.

Σε σχέση με τις προσπάθειες της για ανακύκλωση, η Apple τόνισε ότι το iPhone 13 Pro έχει 11% μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με το iPhone 12 Pro και το νέο MacBook Pro 16,2 ιντσών έχει 8% μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Οι προσπάθειες αποτελούν μέρος του στόχου της Apple να επιτύχει την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητες της έως το 2030. Αυτό σημαίνει ότι κάθε συσκευή Apple που πωλείται θα έχει καθαρό μηδενικό αντίκτυπο στο κλίμα. Η Apple έχει ήδη μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 40% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Επεξεργάστηκε την 28 Οκτωβρίου 2021 16:15

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Μένια Ράπτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.