Apple, 35η θέση στη λίστα με τις ιδανικότερες εταιρείες για απασχόληση

Στην ετήσια λίστα με τις “Καλύτερες Εταιρείες για Εργασία το 2014” που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Glassdoor, οι αναφορές από τους εργαζόμενους στην Apple την τοποθετούν στο νούμερο 35, μια θέση χαμηλότερα σε σχέση με το περσινό έτος, στη λίστα με τις εταιρείες που θεωρούνται σαν ιδανικές για απασχόληση.

Στο παρελθόν, και πιο συγκεκριμένα το έτος 2011, η Apple βρισκόταν στην πρώτη δεκάδα με τις εταιρείες που θεωρούνταν ιδανικές για να εργαστεί κάποιος, ενώ στην πρόσφατη λίστα οι απασχολούμενοι στην Apple την τοποθέτησαν στην 35η θέση, σύμφωνα με την άποψή τους πάντα, με την εταιρεία να λαμβάνει βαθμό 3.8 με το άριστα να είναι το 5.

Η εταιρεία Glassdoor κατατάσσει τις 50 κορυφαίες εταιρείες στις ΗΠΑ, βάσει 500.000 απαντήσεων που δόθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες, με τη βαθμολογία της Apple να προέρχεται από 2.557 απαντήσεις, σχόλια και αναφορές. Όσον αφορά τον Tim Cook, η αποδοχή του έφτασε το 92%, ποσοστό βασισμένο σε 1.152 βαθμολογήσεις.

Αξίζει να αναφερθούν κάποια από τα θετικά και τα αρνητικά σχετικά με το να εργάζεται κάποιος στην Apple. Τα θετικά έχουν να κάνουν με το ότι όλοι συνεργάζονται με σπουδαίους συνεργάτες, με πολύ καλό ωράριο εργασίας και με πολύ καλές οικονομικές, απολαβές. Επιπλέον, θεωρήθηκε πολύ θετικό το ότι οι εργαζόμενοι στην Apple έρχονται συνεχώς σε επαφή με πολύ σημαντικούς ανθρώπους μιας και η εταιρεία βρίσκεται πάντα στη δημοσιότητα.

Όσον αφορά τα αρνητικά, έχουν να κάνουν με το ότι είναι κάπως δύσκολο να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της δουλειάς και της προσωπικής ζωής, εννοώντας πως για να πετύχεις σε μια εταιρεία όπως η Apple πρέπει να βάλεις σαν άμεση προτεραιότητα την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη του εργαζομένου, μιας και η όποια εξέλιξη και συνεισφορά του έχει άμεσο αντίκτυπο στην εξέλιξη της εταιρείας και την επίτευξη των στόχων της. Επιπροσθέτως, σαν αρνητικό, το οποίο στην ουσία αποτελεί την καλύτερη στιγμή όταν εργάζεται κάποιος στην Apple, σύμφωνα με τους εργαζομένους της εταιρείας, είναι οι υπερωρίες που απαιτούνται όταν πρόκειται να παρουσιαστεί και να τεθεί σε κυκλοφορία κάποιο νέο προϊόν.

Αναφερόμενοι στην κορυφή της λίστας αυτής, βρίσκουμε την εταιρεία Bain & Company, με την Twitter και LinkedIn να ακολουθούν, οι οποίες έλαβαν βαθμό 4.6 με άριστα το 5, το Facebook να βρίσκεται και αυτο στην πρώτη πεντάδα, με την 6η θέση να καταλαμβάνει η εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Interactive Intelligence, ενώ η Google και η Qualcomm να βρίσκονται στην 8η και 13η θέση αντίστοιχα.

Apple best place to work, Apple, 35η θέση στη λίστα με τις ιδανικότερες εταιρείες για απασχόληση

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ahilleas

Έτσι εξηγείται γιατί κόλλησαν αυτοί και ξέμειναν από καινοτόμες ιδέες..

tasos

Πάμε όλοι στην Apple για δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.