Κυρίαρχη η Apple στα wearables με ποστό 53% – Στο 12.8% η Samsung

apple smartwatches, Κυρίαρχη η Apple στα wearables με ποστό 53% – Στο 12.8% η Samsung

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Strategy Analytics, η Apple είναι αυτή που κυριαρχεί στην αγορά των wearables. Χάρη στο Apple Watch πήρε για το πρώτο τρίμηνο του έτους μερίδιο αγοράς 53%, ενώ η δεύτερη Samsung απέχει αρκετά.

Το ποσοστό της Samsung την ίδια περίοδο στην αγορά των wearables, έφτασε στο 12.8% του συνόλου της αγοράς, μια αγορά που δεν φάνηκε τελικά να φτάνει τις προσδοκίες των κατασκευαστών, ούτε με την έλευση της Apple, η οποία αναμενόταν να της δώσει σημαντική ώθηση.

Η Samsung ξεπέρασε την Fitbit, η οποία έρχεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 12.2%. Η έρευνα αποδίδει την βελτίωση της Samsung στην κατάταξη, στο Samsung Gear S3 smartwatch.

Τα παραπάνω ποσοστά αφορούν στις πωλήσεις των wearables, ενώ στις αποστολές, για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου, η Apple έχει ποσοστό 16%, κατακτώντας και πάλι την πρωτιά. Στην δεύτερη θέση είναι η Xiaomi με 15.5% και τρίτη η Fitbit με 12.3%.
15.5%

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Enzo

Πολύ λογικό. Το apple watch είναι απλά κορυφαίο!

wave

Είναι αλλά πρέπει να φτιάξουν τη μπαταρία.

giannis

Έχει εξαιρετική συνεργασία με το iphone και είναι εύκολο για τους developers να αναπτύξουν εφαρμογές. Αυτά είναι κάποια από τα ατού. Γενικά είναι πολύ καλό wearable αν έχεις iphone αν και θα ήθελα άλλο σχεδιασμό που να πλησιάζει αυτόν ενός κλασικού ρολογιού.

Don mitso mou

Φίλε Gianni, επειδή τυχαίνει να είμαι συλλέκτης ρολογιών χειρός, να σε πληροφορήσω πως αυτό που λες να πλησιάζει τον σχεδιασμό ενός κλασικού ρολογιού, δεν ισχύει. Ίσως το πλέον κλασικό ρολόι στην ιστορία και ίσως ξανά αυτό που έχει αντιγράφει πιο πολύ είναι το θρυλικό tank του οίκου Cartier. Και φυσικά είναι τετράγωνο.

Agnostos13

Αν δεν απεξαρτητοποιηθουν τα smartwatches απο τα smartpthones μου φαινονται αχρηστα…
Οσο για το design και εγω προτιμω 1000 φορες στρογγυλο ρολοι για καθε μερα (σαν το motorola 360 χωρις το flat tyre design), το τετραγωνο μου βγαζει σπορ εκδοση!

giannis

@don mitso με έβαλες και το έψαξα. Όντως δείχνει πολύ εντυπωσιακό και εκλεπτυσμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.