Apple, δέχτηκε τις περισσότερες μηνύσεις από κάθε άλλη εταιρεία το 2013

Μπορεί η Apple να βρίσκεται στην υψηλότερη θέση από κάθε άλλη τεχνολογική εταιρεία στη λίστα του Fortune, όμως φιγουράρει και στην πρώτη θέση μιας άλλης λίστας, της λίστας με τις εταιρείες που έχουν δεχτεί τις περισσότερες μηνύσεις στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Lex Machina για το 2013 η Apple δέχτηκε 59 μηνύσεις για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Φυσικά δεν είναι η μόνη που δέχτηκε αγωγές μιας και ολόκληρος ο τεχνολογικός τομέας μοιάζει δέχεται αντίστοιχες αγωγές για παραβίαση πατεντών. Στο top 10 των εταιρειών με τις περισσότερες μηνύσεις για θέματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας είναι τεχνολογικοί κολοσσοί.

Αμέσως μετά την Apple ακολουθεί η Amazon η οποία δέχτηκε 50 αγωγές και στη συνέχει ακολουθούν AT&T, Google και HTC, στις υπόλοιπες θέσεις ο αριθμός των αγωγών είναι εξίσου μεγάλος καθώς δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη πτώση,η HP που βρίσκεται στην δέκατη θέση έχει 34 ενώ η Google από την τέταρτη θέσει έχει 39.

Να πούμε ότι Apple και Google πριν από λίγες μέρες αποφάσισαν να κάνουν πίσω όσον αφορά στις μεταξύ τους μηνύσεις σχετικά με την Motorola Mobility που μέχρι πρότινος ανήκε στη Google και να συνεργαστούν όσον αφορά στους κανονισμούς των πατεντών.
, Apple, δέχτηκε τις περισσότερες μηνύσεις από κάθε άλλη εταιρεία το 2013

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Επίσης είναι και η εταιρεία που έχει κάνει τις περισσότερες μηνύσεις σε όλους μήπως και κατοχυρώσει καμία πατέντα αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα καινοτόμο!

Χρήστος Γ.

Στο Αμέρικα δεν κάνουν και τίποτε άλλο. Όλο μηνύσεις κάνουν κι όλο αποζημιώσεις ζητάνε. Από τον τελευταίο πολίτη μέχρι την μεγαλύτερη πολυεθνική.

GIWRGOS

@nikos πες τα ρε φιλαράκι! !!!!!

dimitris

εεε ναι,γιατι οι αλλες εταιριες εχουν σκιστει στις καινοτομιες…
εχουν 64bit τους επεξεργαστες…δακτυλικο αποτυπωμα…(μιας και ηταν καινοτομια που ανακαλυψαν οι andoid συσκευες απο ΜΟΝΕΣ τους…)
οθονες 42 ιντσων…που να μην εχουν καθοοοοολου bezel μιας και εγινε μοδα πια να μην υπαρχει κινητο παραμονο 42αρα οθονη…(σε λιγο καιρο και το ακουστικο,θα ειναι πανω στην οθονη…αφης ακουστικο)
τραυμοπλαστ για να μην τραυματιζονται τα καημενα…καργα πλαστικουρα και ενα γενικα smartphone τουμπανο που θα ζηλευε και ο καθε μετριος προς καλος υπολογιστης για να κανουν στην τελικη τι??????
1)να παιρνουν τηλεφωνα και να στελνουν μηνυματα
2)να βγαζουν φωτογραφιες
3)να μπαινουν στο ιντερνετ
4)να παιζουν παιχνιδια και
5)να βλεπεις ταινιες και να ακους μουσικη…
η ΜΟΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ τελευταια,τα αδιαβροχα και ανθεκτικα smartphone…κατι που προσπαθησε η samsung οχι με επιτυχια αλλα η sony τα πηγε καλυτερα…(που βεβαια σαν καινοτομια υπαρχει απο το νοκια 52 10)

kwstascifi

Τα 64 bit δεν είναι καινοτομία Δημήτρη, ούτε το δαχτυλικό αποτύπωμα, ούτε τα αδιάβροχα κινητά
Είναι λυπηρό να νομίζεις αυτά ως καινοτομίες.

(Επίσης δαχτυλικό αποτύπωμα είχαν δεκάδες τηλέφωνα πριν το iPhone, μεταξύ αυτών και το Android-powered motorola atrix.)
Ακόμα well, χίλιες φορές καλύτερο ένα κινητό 5,2in με ελάχιστα bezels, (λέγε με g2), παρά μία σαπίλα 4in με τεράστια bezels.

Αλλά ναι, γυρίζοντας στο θέμα:
Η Apple κάνει άσκοπες μηνύσεις μαζικά σε δεκάδες εταιρείες, και μετά άλλες εταιρείες της κάνουν ως “άμυνα” αντιμηνύσεις.
Γι αυτό και βγαίνει πρώτη στην “κατάταξη” αυτή.

Ο Steve Jobs άρχισε αυτή την ανοησία στην Apple, με τις πατέντες και τις χαζές μηνύσεις.

Ιωάννης

Η apple αυτήν τη στιγμή είναι η εταιρία με την μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως!!!!
Επίσης είναι η εταιρία νούμερο 5…. στα κέρδη!!!!! πάλι για παγκόσμια αγορά αναφέρομαι…
Οι υπόλοιπες εταιρίες σε αυτές τις λίστες είναι πολύ πίσω!!!!
Ενδεικτικά στη κατηγορία των κερδών μόνο η samsung είναι σχετικά κοντά..
Ενω στη κατηγορία συνολική αξία εταιρίας η google είναι σχετικά κοντά..
Τα λέω τα παραπάνω γιατί μου φαίνεται πολύ λογικό, να γίνοται οι περισσότερες μυνήσεις στον πρώτο!!! Θα ήθελαν και άλλοι να ήταν πρώτοι αλλά δε μπορούν!!
Ουσία καμία στα παραπάνω σχόλια

tasosk

χωρις να θελω να σε προσβαλλω @dimitris το fingerprint υπηρχε και σε αλλο smartphone πριν το iphone σου…

Ιωάννης

Κάτι παει να πει ο dimitris
kwstascifi μου αρέσει που έχει και το scifi δίπλα απο το όνομά σου!! Θεωρώ πως πρέπει να το αλλάξεις!!!! Ελεος δλδ!!!! Τι ονομάζεις καινοτομία εσύ????

vasilis

Ιωαννη χωρις να θελω να σε προσβαλλς αλλα λες @#%#…Απορω γιατι αποφασιζετε μερικοι να πετατε τετοιες αρλουμπες που με ενα search μπορουν πολυ ευκολα να διαψευτουν.

tasos

Μόνο 1 εταιρεία δε τόλμησε να μηνύσει η Apple και αυτή είναι η Nokia.

GIWRGOS

Όταν λες αξία τι εννοείς @ιωαννη έχεις δει οικονομικές καταστάσεις και ισολογισμούς;

Xperiakias

πολυ μου αρεσει που η SONY δεν ειναι καπου εκει στη φωτο….

Ιωάννης

searchαρε όσο θες αυτά που λέω ισχύουν! με προσβάλλεις κιόλας αλλά τι να κάνω το προσπερναω

GIWRGOS

@ιωαννη δεν σε προσβάλω σε ρωτάω φίλε

Ιωάννης

Ρε Γιώργο δε το είπα σε σένα ότι με προσβάλλεις! πάντως αυτά που με Ρωτάς αν διάβαζες καλύτερα το άρθρο δε θα τα ρωτούσες

Fotis Balopitas

Η apple εχει την μεγαλητερη χρηματιστηριακη αξια παγκοσμιος 514 δισ

Μιχαλης

Το σημασία έχουν αυτά σε εμάς ; Μήπως είστε μέτοχοι ή θέλετε να αγοράσετε καμία απο αυτές τις εταιρίες ;

doc77

Παίδες δεν ξέρω τι λέτε αλλά εδώ και 1 εβδομάδα είμαι κάτοχος s5 ….. το κινητό τα σπάει σε όλα ….άκομα και στο πλαστικο….. Όσο για τις Μηνύσεις πολύ καλό τρικ των εταιριών…..

Chris

Απλά αναρωτιέμαι ποιός είναι πρόβατο τελικά.Αυτός που έχει Apple και κάθεται και χρησιμοποιεί τις συσκευές του και μέχρι εκεί. Η ο κάτοχος ANDROID ο οποίος μέσα στην μέρα του έχει στο τακτικό του πρόγραμμα να βρέθει κάπου που να κράξει την apple? Δείτε το και εδώ μέσα 90 στους εκατό κράζουν apple την ίδια στιγμή που τα περισσότερα ακριβά κιητά στην ελλάδα είναι apple. Μάλλον λοιπόν το κοινό που έχει πρόβλημα δεν είνια αυτό της Apple.

Tom

Καλα οχι 90% αλλα δικιο εχεις. Και γω το βρισκω προβληματικη συμπεριφορα να μπαινεις και να κραζεις αλλες μαρκες συνεχομενα. Ενταξει να το κανεις 1-2 φορες πανω στην συζητηση αλλα το να κραζεις συνεχεια χωρις αφορμη και σταθερα ειναι βλακεια.

Theo

@Chris Τα πιο ακριβα κινητα στην Ελλαδα δεν ειναι τα apple, αν νομιζεις οτι με την τιμη παει και η αξια του κινητου. Κι επισης δεν κραζουν μονο οι αντροιντ users τους apple αλλα και το αντιστροφο.

minas

Η χρηματιστηριακή αξία δε λέει τίποτα, δεν είναι πραγματικό μέγεθος. Αν μιλάμε για ενεργητικό, κεφάλαια, κέρδη, εκεί η apple δεν είναι τόσο ψηλά…
Το κράξιμο στην apple υπάρχει γιατί χρόνια τώρα προσπαθούν να πείσουν τους android χρήστες πόσο καλύτερα είναι τα iphone. Ξαφνικά παίρνεις πχ ένα htc one x και συνειδητοποιείς οτι μπορείς να κάνεις πιο πολλά πράγματα από οτι με ένα iphone, για να μην μιλήσω για τις ναυαρχίδες των τελευταίων 2 ετών.
Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η ρητορική του jobs καθώς έχει πωλώσει το κλίμα.
Καινοτομία δεν υπάρχει στην apple τα τελευταία 2 χρόνια κακά τα ψέματα…

Iakovos80

@minas

Δηλαδή τι μπορείς να κάνεις παραπάνω φίλε μου; Εγώ ανέκαθεν είχα iPhone και πολλά Android, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, Z, S4 (x2), Note 3, HTC One (x2), και κατέληξα πάλι στο iPhone γιατί με βολεύει περισσότερο από όλα και έχει όλα όσα ζητάω, και πολύ πιο γρήγορο και χωρίς το blotware των εταιρειών που κάνει το σύστημα να κρεμάει. Έχεις πιάσει ποτέ σου iPhone; Εγώ έχω αλλάξει πολλά κινητά και είχα πολλές ναυαρχίδες των τελευταίων 2 ετών σα δεύτερα κινητά και τα χρησιμοποιούσα ταυτόχρονα, και το iPhone υπερτερεί. Τόσο απλά. Πολλοί απλά κατηγορείτε την Apple επειδή απλά σας αρέσει, χωρίς επιχειρήματα. Εγώ δε λέω καλό το Android, προοδεύει συνέχεια, αλλά τα iPhone είναι όντως πιο γρήγορα. Μόνο του μειονέκτημα ίσως η μικρότερη οθόνη, αλλά ο Σεπτέμβρης έρχεται. Λίγο αντικειμενικοί να είσαστε ορισμένοι δε βλάπτει, χειριστείτε iPhone iPad και Mac και μετά θα καταλάβετε γιατί η Apple κατασκευάζει τα καλύτερα προϊόντα, με ασύγκριτη ποιότητα κατασκευής.

JohnGR

@dimitris
64bit επεξεργαστές υπάρχουν δεκαετίες πριν τους βάλει η Apple στα iPhone.
Δαχτυλικό αποτύπωμα είχε και το Motorola Atrix πολύ πριν το iPhone 5s.
Ο περισσότερος κόσμος γουστάρει μεγάλες οθόνες.
Μείνε εσύ στο αλουμινένιο που μαδάει, εγώ θα μείνω για την ώρα στο πλαστικό.
Όσον αφορά την χρήση, έγω γνωρίσει άτομο που είχε πάρει και σερί και από τους πρώτους από 2g μέχρι και 4s και δεν είχε βάλει καν λογαριασμό να κατεβάζει apps. Ούτε Internet δεν έμπαινε.
Αδιάβροχο και ανθεκτικό κινητό δεν είναι καινοτομία της Nokia με το 5210. Πχ το Siemens ME45 ήταν προγενέστερο και πιο αδιάβροχο και πιο ανθεκτικότερο.

Γιάννης

Ωραίο κινητό το iphone 5s , καλή ποιότητα κατασκευής , γρήγορο αλλά η οθόνη του πολύ μικρή , δεν παλεύεται με τίποτα. Όταν βγάλει η Apple κινητό στις 5.5 όπως φημολογείται τα ξαναλέμε.

kwstascifi

@ Chris
Ανακρίβειες πάλι. Μπες σε άρθρα σχετικά με το Android πάλι εδώ στο t-b, να δεις από κάτω πλήθος προβάτων της Apple να σχολιάζουν αρνητικά.

Από εκεί και πέρα τον “πόλεμο” τον άρχισε η ίδια η Apple, φανατίζοντας τα πρόβατά της με δηλώσεις του ίδιου του Jobs, και αργότερα του Cook.

KAFROS

Μου αρέσει που αποκαλείς τους χρήστες iphone “πρόβατα” δύο φορές σε ένα ποστ αλλά κατά τα άλλα αυτοί το ξεκίνησαν και επιπλέον το συνεχίζουν. .

Chris

@ kwstascifi Κοίτα να δείς εγώ στον δρομο στην σχολή μου και γενικά οπου κυκλοφορώ βλέπω χρήστες Apple που κάνουν χρήση της συσκευής τους και την έχουν ως απλά ενα εργαλείο. Και βλέπβ και χρήστες Samsung που όταν ασχοληθούν με αυτό θα ψάκσουν να σου βρούνε λόγο να μιλήσουν για το τηλέφωνο και στάνταρ μές στην συζήτηση θα χώσουν και κάπου το ότι το μήλο δεν πιάνει μια μπροστά του. Γενικώς σου δίνουν την εντύπωση ανασφάλειας γιατί το δικό τους δεν φαίνεται super wow. Κλαρινογαμπριλίκια δηλαδή.

Chris

kwstascifi Μίλας για μπλόγκ τεχνολογίας χαίρω πολύ εννοείται πως θα έχει και μήλο φανς. Το θέμα είναι πβς στον έξω κόσμο ούτε ένας στους εκατό χρήστες μήλου δεν κάθεται να κράξει άλλες εταιρίες μόνο οι φίλοι του πορπότ το κάνουν λες και έχοουν αίσθημα κατωτερότητας.

Iakovos80

@kwstascifi

Πρόβατα επειδή επενδύουμε σε αξιόλογες συσκευές υψηλής ποιότητας; Δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ κάποια Apple συσκευή, όπως και οι περισσότεροι που κατηγορείτε χωρίς λόγο την Apple. Ονειρευόσαστε πολέμους εσείς λες και ασχολούμαστε εμείς με τις γεμάτες bug συσκευές android φορτωμένες με blotware. Βρίσκεσαι σε χώρο που γίνονται συζητήσεις πάντα με χιουμορ και διάθεση πειράγματος και εσύ δυναμιτίζεις τη συζήτηση, χωρίς να σκέφτεσαι και να σέβεσαι τους άλλους, δείχνοντας την ίδια στιγμή την κακία σου. Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά.

Κώστας Βλαχάκης

Απαγορεύεται η λέξη πρόβατα στο Techblog. Δεν επιτρέπονται τα εριστικά σχόλια γενικά.
Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να σβήσω το σχόλιο. Παιδιά μην το συνεχίσετε παρακαλώ.

Iakovos80

@Tom

Καλά τα λες, είπαμε να πειραζόμαστε να κάνουμε την πλάκα μας, αλλά όταν ο άλλος επιμένει και κράζει χωρίς λόγο, πρώτον, τον πονάει πολύ, και δεύτερον, βγάζει κακία και χαλάει το κλίμα στο site. Είμαστε μια παρέα και κάνουμε την πλάκα μας ο ένας στον άλλον και μπαίνουν τα κλειστόμυαλα και μας χαλάνε.

Panayiotis

Αφου οι μισες μυνησεις ειναι απο την apple στους αλλους λογικο να την μυνησουν και οι αλλες εταιρειες για αμυνα.Κωστα κανενα για το ανδροιδ silver εχουμε ποτε θα βγει το πρωτο κινητο?

minas

@Iakovos80
Κοίτα, αν όντως άλλαξες τόσα κινητά ως δεύτερα δεν μας λες ποιό iphone είχες ως πρώτο τα τελευταία 2 χρόνια!
Επίσης προσπαθώ πραγματικά να αντιληφθώ γιατί κάποιος μπορεί να έχει το note 3 ή το one ως δεύτερα και δεν μπορώ…συγνώμη 😀 πάντως αυτό αποδεικνύει οτι δεν κατάλαβες τίποτα από το android!
Τώρα, τι να λέμε, κάνε ένα ψάξιμο στο google και δες. Να μιλήσω για το απίστευτο και πανεύκολο customization, για το multitasking, για το τρελό file management με folders κατά βούληση, copy paste, rar και zip αρχεία, bluetooth πραγματικό, να σου πω για το tasker και τόσα άλλα που χάνεις εμμένοντας στην άβολη οθόνη του iphone σου…και δεν σε μπλέκω με root και custom roms όπως cyanogen κλπ!
Έχω λοιπόν και εγώ ως δευτερο κινητό μου ένα iphone 4 για να λαμβάνω κάποια συγκεκριμένα επαγγελματικά μειλ, έχω ipad 4 από τη στιγμή που ήρθε στην ελληνική αγορά, ένα ipod από το 2007. Επίσης η γυναίκα μου έχει ένα iphone 5s χρυσό (κουκλί) που το έχω σετάρει εγώ. Άρα δεν είμαι άσχετος όπως νομίζεις.
Καθυστερήσεις και κολλήματα δεν έχω παρατηρήσει στο G2 μου αλλά ούτε και στο one x που είχα πριν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.