Apple: Έχει τεράστιες δασικές εκτάσεις και καλύπτει όλες τις ανάγκες για χαρτί

apple forests, Apple: Έχει τεράστιες δασικές εκτάσεις και καλύπτει όλες τις ανάγκες για χαρτί

H Apple είναι γνωστή για τις φιλικές προς το περιβάλλον, δραστηριότητές της. Η εταιρεία χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά για τις συσκευασίες της, χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ πλέον έχει φτάσει να έχει αρκετές δασικές εκτάσεις που καλύπτουν όλες τις ανάγκες της για χαρτί.

Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua Net, η Apple κατέχει τεράστιες αειφόρες δασικές εκτάσεις, καλύπτοντας όλες της ανάγκες της για χαρτί, που χρησιμοποιείται στην συσκευασία των προϊόντων της.

Το σχέδιο της Apple για την προστασία των δασικών εκτάσεων ξεκίνησε το 2015, όταν εξαγόρασε 36.000 acres (1 acre1=περίπου 4 στρέμματα) ιδιωτικής δασικής περιοχής στη Β. Καρολίνα. Το αρχικό πλάνο ήταν να καλύψει όλες τις ανάγκες της μέχρι το 2020, αλλά τελικά τα κατέφερε 2.5 χρόνια νωρίτερα.

Τα τελευταία δυο χρόνια η Apple έχει εξαγοράσει τεράστιες δασικές εκτάσεις ανά τον κόσμο. Στην Κίνα υπάρχουν περίπου 320.000 acres δάσους, τα δύο τρίτα του τα διαχειρίζεται η Maoyuan Forestry, μια ιδιωτική εταιρεία στην κεντρική επαρχία Χουνάν, ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν και διαχειρίζονται από την κρατική Qinlian Forestry Company της νοτιοδυτικής Κίνας. Η γη αυτή περιλαμβάνει τόσο τα ημι-φυσικά δάση όσο και δασικές φυτείες.

Η Apple έχει καταφέρει να φτάσει τον στόχο του 1 εκατ. acres, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές το ποσοστό του ανακυκλωμένου υλικού που χρησιμοποιεί για τη συσκευασία της.

Η Lisa Jackson, VP of Environment, Policy and Social Initiatives της Apple δήλωσε: “Διαπιστώσαμε ότι οι Κινέζοι ήταν πρόθυμοι να γίνουν υπέροχοι εταίροι, τόσο από την πλευρά του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, επειδή έχουν μια πραγματική εκτίμηση για τους δασικούς πόρους. Ανακαλύπτουμε ότι η Κίνα είναι πολύ γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη πράσινων προγραμμάτων”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Οι ειδήσεις για την apple είναι ότι πρέπει για να κάνουμε χαβαλέ. 8 είναι φήμες, 1 είναι οικονομικά στοιχεία (ΠΕΛΟΥΣΙΑ) , 1 για ντουβάρια ή ΚΟΡΑΦΙΑ!!

Fotis

Για αυτο είναι η μεγαλύτερη εταίρια του κόσμου έχει επενδύσει στα πάντα πλέον.

Chris_BMW

@James

Ψέματα λένε φίλε …

Στο άρθρο που αναφέρεις έλεγε οτι απο τα 1.163 δις που πούλησε μεχρι τον Απρίλη που μας πέρασε το 62.6% ειναι ακόμη σε λειτουργία .
Απο αυτό το ποσοστό το 62.6% πιο κάτω σου ξεχώριζε με ποσοστό επι τις 100 αναφορικά για κάποια μοντέλα το σύνολο των οποίων μας έκανε 67 % χωρίς να συμπεριλαμβάνει τα 7 plus ,5 και 5s τα οποία τρέχουν επίσης iOS 10 .. Τωρα τα υπόλοιπα μαθηματικά τα αφήνω σε εσένα έξυπνο παιδι εισαι θα τα καταφέρεις …

James

@Chris_BMW μάθε πρώτα να σχολιάζεις στο σωστό άρθρο και μετά μιλάμε και για μαθηματικά

James

Όπως είχε πει και ο Στηβ “όταν κόβεις δέντρο που ανήκει στη δική σου εταιρία είναι πιο οικολογικό από το να κόψεις δέντρο που ανήκει σε άλλη εταιρία”

tester

Βρε James δεν ειμαι appleboy αλλά οταν κάνει κάτι σωστά πρέπει να το λέμε. Ο μόνος τρόπος να συντηρηθεί το περιβάλλον δεν είναι να σταματησουμε να καταναώνουμε γιατί είναι ουτοπικο. Αν το δέντρο που κόβεις, το αντικαθιστάς, τότε μια χαρά διαχείριση των φυσικών πόρων κάνεις.

Barberis

Καταστρεφουν τον πλανήτη ολες αυτες οι εταιρείες.

James

Βρε @tester όλες οι εταιρίες που κόβουν δέντρα για να φτιάξουν χαρτί ή να χρησιμοποιήσουν το ξύλο το ίδιο κάνουν. Κόβουν και φυτεύουν. Δεν πάνε κρυφά τη νύχτα κόβουν ένα δασάκι και φεύγουν. Δε θα είχε μείνει ούτε ένα δέντρο αν το έκαναν αυτό.

Chris_BMW

Μαθαίνω σιγά σιγά φίλε μου James ..
Τουλάχιστον δεν βγάζω χολή σε κάθε άρθρο της Apple….

James

@Chris_BMW δεν είναι χολή να λες τα πράγματα με το όνομα τους.

Giorgos

Το σίγουρο είναι ότι έχει και τεράστιες εκτάσεις από κουτόχορτο..

fotis

Ενω η samsung δεν πουλα κουτοχορτο.

Chris_BMW

@Giorgos

Άνοιξε μας τα μάτια φίλος !!!
Όχι άλλο κουτόχορτο απο την Apple …
Πες μου ποια ειναι η ποιο συμφέρουσα αγορά για να ανήκω κ εγώ στην premium κατηγορία των “έξυπνων” του Techblog !!!

fotis

Λες πως ξερει κανενα samsung funboy θα ειναι.

Legend

@Giorgos
Η apple ειναι για τα σκουπιδια. Ταδε εφη ο Giorgos στο Techblog 2/8/2017.
Να γραφτει κάπου αυτη η βαρύγδουπη δηλωση!!

Ιωάννης jb

Chris BMW.. Είπες χαζομάρα τώρα..
Εννοείται πως το iPhone δεν είναι συμφέρουσα αγορά..
Και να στο αποδείξω κιόλας…
Το iPhone 7 (Σεπτέμβριος 16) δεν έχει πέσει ούτε για 1 δευτερόλεπτο κάτω από τα 550 ευρώ!!
Το x performance (Απρίλιος 16) το οποίο στην ουσία δεν υστερεί πουθενά του iPhone 7 σε μια φάση είχε 310 ευρώ!!! και τώρα 330…
240 ή 220 τωρινά ευρώ είναι πολλά λεφτά! άλλο ένα smartphone αγοράζεις

fotis

το s8 που κανει 900 δεν λεμε τιποτα.

Μανώλης

Με τόσα δέντρα και χαρτί καλά θα κάνει να εκτυπώνει και το δικό της χρήμα! Χαχαχα!

Ή μήπως εκεί πάει η δουλειά;

Chris_BMW

Ιωάννη άκουσε λίγο κ εσυ κ οι υπόλοιποι ..
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΥΘΕΝΑ οτι το I phone ειναι συμφέρουσα αγορά ..
Δεν θα κρίνω όμως κανέναν που το αγόρασε ως πρόβατο ή ως κάποιον που τον ταΐζουν κουτόχορτο ..
Στο παράδειγμα σου τωρα οπως εσυ μου παρουσιάζεις το Sony ως πιο οικονομικό κ άρα πιο συμφέρον έτσι αντίστοιχα κάποιος θα σου παρουσιάσει το xiaomi στην μιση τιμή ως πιο συμφέρουσα αγορά κ πάει λέγοντας ..
Αν με πιάνεις ….

Don mitso mou

Είναι απίστευτο που σε άρθρο σχετικά με την “οικολογική” συνείδηση της apple, καταφέρατε πάλι οι γνωστοί άγνωστοι να τα κάνετε όλα ρδελομπου.

Ιωάννης jb

Chris BMW.. Χαομι που να κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο και με τα χαρακτηριστικά του x performance απλά δεν υπάρχει..
Το mi5 έχει ίδιο chipset αλλά υστερεί σε πάρα πολλούς τομείς….
Θέλεις να μάθεις μέχρι που έφτασε;; 240!!
70 ευρώ διαφορά είναι ελάχιστα όταν από την μία έχεις συσκευή χωρίς επέκταση μνήμης, χωρίς στέρεο ηχεία, μη ύπαρξη αδιαβροχοποιησης, μέτριες κάμερες-βιντεοκαμερες, μη ύπαρξη υψηλής ποιότητας ήχου και από την άλλη συσκευή που τα έχει…
Ψάξου λίγο μην είσαι κολλημένος με iPhone

Chris_BMW

Ιωάννη έχουμε βγει εκτός θέματος ..
Τέλος πάντων θέλω να πω πως αυτό που εσυ,ο ένας ,ο άλλος θεωρεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για αυτόν εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες καθένας εκ των οποίων παραγόντων ειναι υποκειμενικός !
Τέλος . Δεν θέλω να το συνεχίσω ..
Το αν είμαι κολλημένος η όχι άσε να το κρίνω εγώ για τον εαυτό μου.
Το σίγουρο ειναι οτι δεν θα κρίνω κανέναν εδω μέσα ως πρόβατο η άσχετο η κολλημένο γιατι έκανε επιλογή συσκευής με βάση τα δικά του υποκειμενικά κριτήρια .

Legend

Σε άρθρο για την οικολογική συνείδηση της apple, ο Ioannis προσπάθησε να δώσει επευφημίες στην αγαπημένη του Sony και να καταλαβαίνει αλλά αντί άλλων από αυτά που γράφει ο chris_bmw
Έχω κλάψει στα γελια😂😂😂😂😂😂😂

ΝΙΚΟΣ

Προτείνω να αγοράσει και σιτοβολώνες στην Ουκρανία ,να βγάζει Premium αλεύρι , να φτιάχνει premium ψωμάκι , να το πουλάει στο campus & σε επιλεγμένα πρατήρια ,σε premium τιμή .Όλα In house παιδιά ,ώστε να ελέγχει τα κόστη και την ποιότητα. Θα μασουριάσει μπόλικα δολλάρια.

Dim777

@Ιωαννης jb καταρχάς από ένα επιχείρημά σου φαίνεται ότι δεν είσαι αντικειμενικός. Και γιατί να πάρει κάποιος το Sony που λες στα 330 και όχι το mi6 στα ίδια λεφτά σχεδόν? Δεν έχω xiaomi εγώ ένα mate 9 έχω που μ έχει ενθουσιάσει, αλλά κάποιες φορές κάποιοι εδώ μέσα κάνετε το άσπρο μαύρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.