Μειώνεται το μερίδιο αγοράς της Apple σε παγκόσμιο επίπεδο για το 3ο τρίμηνο του 2013

Σύμφωνα με την εταιρεία Gartner, η οποία προέβει σε μια έρευνα σχετικά με το μερίδιο αγοράς smartphone ανα εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορεί οι παραγγελίες για iPhone στο 3ο τρίμηνο του 2013 να αυξήθηκαν κατά 23% σε σχέση με την ίδια περίοδο για το 2012, αλλά το μερίδιο αγοράς της Apple να μειώνεται μιας και ο ανταγωνισμός αυξάνεται σημαντικά, ιδιαίτερα από την Κίνα, όπου οι εταιρείες εκεί φαίνεται να αναπτύσσονται πολύ γρηγορότερα.

Τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν πως κάτι παραπάνω απο 30 εκατομμύρια iPhone πουλήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2013, αλλά το ότι υπάρχει μια αύξηση του μεριδίου αγοράς των smartphone όσον αφορά την τεράστια αγορά της Κίνας, φαίνεται πως αρκεί στο να μειωθεί το μερίδιο της Apple από το 14.3% που βρισκόταν την ίδια χρονική περίοδο το 2012, στο 12.1% για την ίδια περίοδο φέτος. Πιο συγκεκριμένα, η Lenovo παρατηρούμε πως είναι η μεγάλη κερδισμένη μιας και το μερίδιο αγοράς της αυξήθηκε περίπου κατά 85%, με τις πωλήσεις να φτάνουν κοντά στα 13 εκατομμύρια συσκευές, ενώ την αντίστοιχη περίοδο για το 2012 ήταν κάτι λιγότερο από 7 εκατομμύρια.

Η Samsung, σύμφωνα με την έρευνα, παραμένει ο ηγέτης της αγοράς διατηρώντας το ίδιο μερίδιο αγοράς σε σύγκριση με την ίδια περίοδο για το 2012, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 68%, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως η έρευνα αυτή καλύπτει ημερολογιακά μόνο μια εβδομάδα πωλήσεων των iPhone 5s και 5c. Οι συσκευές της Apple κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες του τρίτου τριμήνου του 2013 και πολύ πιθανόν να ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα της έρευνας είτε αυτή γινόταν πολύ πιο πριν είτε πολύ πιο μετά απο την κυκλοφορία των νέων iPhone, όπως αναφέρει ο αναλυτής Anshul Gupta, της εταιρείας Gartner.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως η αγορά της Ασίας και Ωκεανίας συνεχίζει να σημειώνει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις των smartphone μιας και όλο και περισσότεροι καταναλωτές αρχίζουν να προτιμούν smartphones, ειδικά αυτά που είναι χαμηλότερου κόστους, από το να επενδύσουν σε κάποιο απλό τηλέφωνο. Έτσι η συγκεκριμένη κατηγορία κινητών τηλεφώνων δείχνει μια τάση συνεχούς συρρίκνωσης μιας και όπως αναφέρει ο ίδιος αναλυτής, οι περιοχές της Κίνας και της Λατινικής Αμερικής αρχίζουν και αντικαθιστούν τα απλά κινητά τους τηλέφωνα με smartphones.

Η αγορά της Ασίας δείχνει τη δυναμική της μιας και σχεδόν τα μισά smartphone που πουλήθηκαν στο τρίτο τρίμηνο του 2013 σε παγκόσμια κλίμακα, προέρχονται από την αγορά της Κίνας. Μια χώρα στην οποία 9 στις 10 εταιρείες που παρέχουν smartphone με λειτουργικό Android να είναι εγχώριες. Μια πραγματική συνεισφορά όχι μόνο στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας αλλά και στην οικονομική ενδυνάμωση της ίδιας της χώρας.

Μειώνεται το μερίδιο αγοράς της Apple, Μειώνεται το μερίδιο αγοράς της Apple σε παγκόσμιο επίπεδο για το 3ο τρίμηνο του 2013

Source

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
arg

και εγώ πριν 1 χρόνο είχα GSXR 750 και τώρα έμεινα με μία πάπια !!

Εδώ που τα λέμε εάν κάνεις μία βόλτα σε κινέζικα website με gadgets γίνετε χαμός με κινητά(ρες)
σε τιμές ξεφτύλα, με 700 και 800 ευρώ δεν παίρνεις αλλά ΠΕΡΝΑΣ σίγουρα 5-6 χρόνια και θα έχεις και κάθε χρόνο νέο κινητό !! βέβαια πολοί λένε άσε μωρε τις κινεζιές. Σίγουρα όμως εκεί στην κίνα υπάρχουν πολλά techblog.china που ενημερώνουν τον κόσμο για το ποιά απο αυτά τα κινητά αξίζουν ή όχι.
έτσι δέν είναι ?? : https://techblog.gr/mobile/softbank-arrows-a-with-a-great-battery-5446/

Ζήσης Βαγγελός

Λογικό είναι να έχει μειωθεί το μερίδιο αγοράς της Apple με την τεράστια ποικιλία που υπάρχει και με τον κόσμο να στρέφεται προς μεγαλύτερες οθόνες. Όσο για την Lenovo δεν έχω άποψη καθώς δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ συσκευή της. Από την άλλη η Samsung λογικότατο να αποτελεί τον ηγέτη της αγοράς με την τεράστια γκάμα συσκευών που διαθέτει, από πολύ αξιόλογες συσκευές έως πολύ φθηνές. Η Apple τα πάει περίφημα για τις τιμές της και την γκάμα της.

Αλεξανδρος

Ε θα μπορουσε να ειχε χτυπησει χαλαρα εκεινες τις αγορες με το 5C αλλα… οταν εχουν επιλογες οπως το Mi3 και lenovo που βλεπω οτι εχει αναιβει παρα πολυ και χαιρομαι μιας και θα βγαλει καλες συσκευες συντομα, πως να μην πεσει το μεριδιο τους…

Nickolas

Καλά λογικό είναι να μειωθεί τη στιγμή που η αγορά μεγαλώνει και κυρίως στην Ασία που τα ποσοστά smartphone ήταν μικρά. Και πάλι όμως πούλησε 6 εκατομμύρια iphone παραπάνω οπότε μια χαρά τα πάει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.