Business

Apple: Ο προμηθευτής ΒΟΕ ίσως χάσει εκατ. παραγγελίες για πάνελ OLED iPhone 14

Ο προμηθευτής της Apple, BOE, περιμένει ακόμα να λάβει έγκριση από τον τεχνολογικό γίγαντα για την κατασκευή πάνελ OLED για την επερχόμενη σειρά iPhone 14, σύμφωνα με το The Elec. Η κατάσταση αναμονής υπάρχει αφού διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία έκανε αλλαγές σχεδιασμού χωρίς την έγκριση της Apple.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να επέκτεινε το πλάτος του κυκλώματος των τρανζίστορ λεπτής μεμβράνης, πιθανώς σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το ποσοστό απόδοσης. Μόλις η Apple ανακάλυψε τις μη εγκεκριμένες αλλαγές, ζήτησε να διακοπεί η παραγωγή. Έκτοτε, η ΒΟΕ φέρεται να μην έχει λάβει παραγγελίες για πάνελ OLED για το iPhone 14.

Σύμφωνα με πηγές του The Elec, η ΒΟΕ πήγε στο Κουπερτίνο για να δώσει εξηγήσεις για την κίνησή της αυτή, ωστόσο αυτά που είπε φαίνεται πως δεν έπεισαν την εταιρεία. Το στέλεχος C-level και οι υπάλληλοι που επισκέφθηκαν τα κεντρικά ζήτησαν επίσης από την Apple να εγκρίνει την παραγωγή πάνελ OLED για το iPhone 14, αλλά «δεν έλαβαν σαφή απάντηση».

Η Apple σκέφτεται να δώσει την παραγγελία που προοριζόταν αρχικά για την BOE στη Samsung και την LG.Το ποσό που θα μπορούσε στην πραγματικότητα να χάσει η κινεζική εταιρεία είναι της τάξης των 30 εκατ. οθονών OLED.

Επεξεργάστηκε την 22 Μαΐου 2022 12:28

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.