Apple: Μειώνει τις παραγγελίες για κομμάτια του iPhone [Nikkei]

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Nikkei, το οποίο επικαλείται προμηθευτές της Apple στην Ιαπωνία, η Apple θα μειώσει για το τρίμηνο που διανύουμε (Απρίλιο με Ιούνιο) τις παραγγελίες για τα κομμάτια του iPhone.

Αναφέρεται ότι το προηγούμενο τρίμηνο (Ιανουάριο-Μάρτιο) η Apple μείωσε κατά 30% τις παραγγελίες και λέγεται ότι μένει στα ίδια επίπεδα και στο δεύτερο τρίμηνο.

Η Apple έχει ήδη προειδοποιήσει για τις χαμηλότερες πωλήσεις του iPhone σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά. Οι χαμηλές πωλήσεις των iPhone 6s και iPhone 6s Plus θεωρείται ότι είναι ο λόγος που η Apple “κούρεψε” τις παραγγελίες από τους προμηθευτές. Επιπλέον, δεν σκοπεύει να φτιάξει τόσα 4ιντσα iPhone SE έτσι ώστε να εξισορροπήσει τις παραγγελίες που θα κόψει από τη ναυαρχίδα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Apple, αλλά ολόκληρη η αγορά των smartphones προβλέπεται ότι φέτος θα έχει την μικρότερη ανάπτυξη από ποτέ. Μέσα στο 2016 αναμένεται για πρώτη φορά να έχει ανάπτυξη κάτω του 10% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Για το πρώτο τρίμηνο του έτους οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Apple θα αναφέρει 54.6 εκατ. πωλήσεις του iPhone, ενώ το ίδιο τρίμηνο του 2015, οι πωλήσεις ήταν στα 61.2 εκατ.

Στο άκουσμα της είδησης, η μετοχή της Apple έπεσε κατά 2%.

, Apple: Μειώνει τις παραγγελίες για κομμάτια του iPhone [Nikkei]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petros

Σταθερά και με συνέπεια ακολουθεί τα βήματα της Ηλεκτρονικης Αθηνών

Mary

Το συζητάς; Ξεκάθαρα, αφού από βδομάδα λένε να κηρύξουν πτώχευση.

Βαγγέλης

whatsapp viber facebook και candycrush τρέχουν και τα φθηνότερα android και κανονας της προσφοράς ζήτησης υπερισχύει όλων και ο καθένας ξέρει πλέον που ξοδεύει τα χρήματα του

Mansl

@ Βαγγελης, δεν τρέχουν και τα φθηνότερα andoid την εφαρμογή του Facebook…

giorgosgek

Δεν τo τρεχουν ; 2016 εχουμε , τι θεωρεις φθηνο, γιατι και κινητα με 80 ευρω το τρεχουν , γιατι και το αλλο το κινηταΚΙ απο την ινδια με τα 4 ευρω το τρεχει.Δεν ειναι πλεον μονοπυρινα με 256 ram.Ενα παλιο που εχω , μια χαρα το τρεχει. Εκτος αν εννοεις τα 4αρια iphone , που δεν τα λες φθηνα και κολλανε ολοκληρα.

Agnostos13

Λογικο αποτελεσμα μιας που δεν εχει κατι χειροπιαστο που να διαφοροποιει τη σειρα 6S απο την 6. Θα μου πεις ναι, αλλα εβαλε 3d touch, 2gb ram, και 12mp camera…
Θα σου πω ναι, αλλα το 3d touch το εχει θαψει μεχρι στιγμης-περιοριζοντας τη λειτουργικοτητα του-οσο δεν παει (εμεινε στις συντομευσεις) μιας και ειναι πολλα υποσχομενο…
Ακομα τα 2gb ram δεν εχουν δωσει καποιο χαρακτηριστικο που να πειθει οτι ειναι χρησιμα (πχ dual window)…
Τελος ουτε στην camera ειδαμε καποια ιδιαιτερη αλλαγη (εκτος του οτι πλεον οι φωτογραφιες μας θα πιανουν τωρα μεγαλυτερο χωρο) με εξαιρεση ισως τη ληψη 4K η οποια κακα τα ψεματα, στην παρουσα φαση εξυπηρετει τα ελεχιστα ατομα που εχουν τηλεορασεις 4K…

Lion-O

Η αγορά έχει κορεστεί,η apple δεν πείθει πλέον.Λογικά όλα αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.