Η Apple πλήρωσε 2 δισ. δολάρια στη Nokia για τη διαμάχη πατεντών

nokia apple 2 billion dollars, Η Apple πλήρωσε 2 δισ. δολάρια στη Nokia για τη διαμάχη πατεντών

Μια εταιρεία με την οποία είχε διαμάχη η Apple, ήταν η Nokia, με τη δεύτερη να την μηνύει στα τέλη του 2016 παραβίαση 32 πατεντών. Ωστόσο, η Apple ήθελε να λήξει σύντομα η υπόθεση και λίγους μήνες αργότερα συμφώνησε να συμβιβαστεί.

Τελικά, από τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Nokia για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, μαθαίνουμε ότι η Apple πλήρωσε το ποσό των 2 δισ. δολαρίων για την παραβίαση πατεντών.

Η Nokia κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες της αγοράς, με τα κέρδη ανά μετοχή να φτάνουν στα 0.08 ευρώ αντί για 0.05 ευρώ, που είχε προβλεφθεί. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, η Nokia σημείωσε αύξηση λειτουργικών κερδών 90% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρσι. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν τα δυο δισεκατομμύρια της Apple.

Αρχικά η Nokia αναφέρθηκε ότι πήρε 1.7 δισ. ευρώ, τα οποία υπολογίστηκαν στα έσοδα του δεύτερου τριμήνου και αργότερα παραδέχτηκε ότι το ποσό προήλθε πράγματι από την Apple. Συνολικά ανακοίνωσε λειτουργική ζημιά 433 εκατ. ευρώ, 40% χαμηλότερη από τα 667 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Apple και Nokia υπέγραψαν μια πολυετή συμφωνία αδειοδότησης για την χρήση πατεντών. Με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής, η Nokia θα παρέχει “ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες υποδομής δικτύου” στην Apple, ενώ η Apple έχει συμφωνήσει να φέρει ξανά στα online και τα καταστήματα λιανικής τα “health products” της Nokia. (Μετά την υποβολή της μήνυσης από τη Nokia, η Apple είχε σταματήσει να πουλά τα προϊόντα υπό το brand της Withings, η οποία ανήκει στην Nokia.)

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.