Business

Apple: Δεν είναι πλέον η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο

Τη θέση της ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο έχασε η Apple, μετά από την πώληση μετοχών τεχνολογίας και την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά περίπου 5% την Τετάρτη στα 146,50 δολάρια, σχεδόν 20% χαμηλότερα από την αρχή του έτους. Η κεφαλαιοποίηση της Apple μειώθηκε στα 2,37 τρισ. δολάρια.

Την πρώτη θέση πλέον κατέχει ο πετρελαϊκός γίγαντας της Σαουδικής Αραβίας Aramco, ο οποίος ήταν στην κορυφή και πριν την κατακτήσει η Apple το 2020. Η μετοχή της Aramco έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 27% φέτος και τα κέρδη διπλασιάστηκαν πέρυσι χάρη στη μεγάλη αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Η χρηματιστηριακή αποτίμηση της Aramco είναι τώρα λίγο κάτω από τα 2,43 τρισ. δολάρια.

Οι μετοχές εταιρειών τεχνολογίας, το Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα είδαν μεγάλη πτώση καθώς οι επενδυτές μετακινούνται προς ασφαλέστερα κεφάλαια.

Η είδηση έρχεται δύο εβδομάδες αφότου ανέφερε έσοδα δεύτερου τριμήνου ύψους 97,3 δισ. δολαρίων, νέο ρεκόρ όλων των εποχών για τον μήνα Μάρτιο. Η Apple σημείωσε ανάπτυξη στις κατηγορίες προϊόντων της iPhone, Mac, Wearables και Services, αλλά τα έσοδα από το iPad παρουσίασαν μείωση περίπου 2% σε σύγκριση με το τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.